Heel hard wegrennen of toch blijven?
07 november 2018 
5 min. leestijd

Heel hard wegrennen of toch blijven?

Heel hard wegrennen of toch blijven?

Het is een vraag die steeds door mijn hoofd spookt. Ik ben een gevoelsmens in hart en nieren, maar praten over gevoel vind ik lastig. Ik schrijf het vaak van me af. Gelukkig heeft mijn telefoon een notitieblok, deze wordt veelvuldig gebruikt. Mijn gedichten helpen me om alles helder te krijgen, ik deel ze zelden. Ik sta met mijn hardloopschoenen in de hand, maar ik twijfel! Ik wil eigenlijk zo graag blijven en zien wat er gebeurt. Ik vecht tegen mezelf.

Ik moet bij het begin beginnen, om jullie te laten begrijpen waar mijn vraag vandaan komt.

Wegrennen of blijven?

Wegrennen of blijven?

Ik heb een paar maanden iemand leren kennen, een fantastische lieve man. Tot over mijn oren verliefd, hij heelt me. Hij heeft me laten zien hoe anders het kan zijn. Ik ben dan ook voor de tweede keer in mijn leven echt verliefd. De eerste keer dat ik verliefd werd, was april 1997 en hij is jarenlang mijn rode draad door mijn leven geweest. Dat klinkt natuurlijk super romantisch, maar de waarheid zit anders in elkaar.

Uiteindelijk heeft hij mij gebroken, kapot gemaakt en ik ben sinds vorig jaar verlost.

Nu even weer terug naar vandaag de dag! Ik ben nu een aantal maanden samen met deze geweldige man en ik merk dat ik steeds vaker wil vluchten. Hoe kan ik toelaten dat mijn gevoel groeit, als de angst me steeds in de weg zit. De eerste keer dat ik verliefd was, heb ik alles gegeven en dit heeft me zoveel ellende opgeleverd. Lange tijd de moed moeten verzamelen om te gaan en voor mezelf te kiezen. Inmiddels ben ik die update 2.0 New and Approved, maar toch neem ik mijn ervaringen uit het verleden mee.
Zeker nu mijn gevoel steeds groter wordt. Ik heb hem wel uitgelegd dat mijn angst er zit, hij begrijpt me als geen ander. We hebben immers beide veel meegemaakt.

Tot over mijn oren verliefd en toch wil ik rennen voor mijn leven.

Wegrennen of blijven?

Wegrennen of blijven?

Het is zo dubbel, want ik wil dit niet op het spel zetten. Ik weet hoe zeldzaam echt verliefd zijn voor me is.

Waarom wil ik dan rennen? Waarom voel ik dan twijfel? Ik voel geen twijfel voor mijn gevoel voor deze man, maar wel over mezelf. Kan ik dit nog een keer? Kan ik nog een keer iemand de macht geven over mijn hart? Over mijn hele zijn? Macht klinkt raar misschien, maar zo zie ik het. Als ik mezelf volledig geef, dan geef ik mezelf volledig. Ik ben een gevoelsmens en ik doe niets half. Zo ben ik in mijn werk, zo ben ik als moeder. Zo ben ik ook als ik met mijn volle hart kies voor iemand.
Ik doe het weloverwogen, zoals ik alles doe. Deze man verdient echt geluk!

Ik wil hem het niets liever geven, maar ik zit mezelf in de weg.

Deze man behandelt me zoals het hoort, hij is teder, lief en goudeerlijk. Misschien is dat ook wel de kern van het probleem. Ik ken dit niet, ik heb altijd alleen gestaan in mijn relatie. Mijn ex, hij zag me nooit. Hij zuchtte altijd, als ik met een gevoel zat. Hij heeft me altijd voor lief genomen. Ik heb me jaren eenzaam gevoeld in een relatie. En geloof me als je naar de buitenwereld moet verkopen dat je samen bent, maar van binnen voel je je zo alleen dat is zwaar. Ik had altijd het idee dat ik schreeuwend in een kamer vol mensen stond, maar niemand leek me te horen of te zien.

Deze man, hij doet alles anders. Hij staat vol passie in het leven.

Wegrennen of blijven?

Wegrennen of blijven?

Hij laat mij zien wat samen is en ik vind het geweldig en doodeng tegelijk. Nog nooit eerder voelde ik zoveel rust bij iemand, maar zodra hij weg is lopen mijn gedachten weer over. Deze man, ja ik ben tot over mijn over verliefd op hem.

Ik weet heel goed dat dit probleem in mij zit, maar ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Moet ik er gewoon voor gaan en zien waar het schip strandt? Moet ik mezelf gewoon geven en het risico nemen dat het zeer kan gaan doen? Ik weet dat deze man het verdient! Hoe laat ik mijn ervaringen uit het verleden mijn toekomst niet kapot maken?

Zoveel vragen en uiteindelijk moet ik het antwoord zoeken in mezelf.

Ik heb blind vertrouwen in deze man, dus misschien moet ik hem de kans geven. Hij heeft me nog geen enkele reden gegeven om aan hem te twijfelen. Het is een nieuwe ervaring en misschien is dat het probleem. Ik ken niet dat iemand mij ziet, iemand mij echt lief heeft.

Door mijn vragen en gevoel op te schrijven, weet ik wel zeker wat ik ga doen.

Ik blijf!

Ik blijf!

Ik ga voor deze lieve man, die voor mij een totaal nieuwe wereld opent. Laat ik gewoon in het diepe springen en het risico nemen. Deze geweldige man is het risico waard! Uiteindelijk moet ik verder gaan en het verleden loslaten. In het verleden behaalde negatieve resultaten, geven immers geen slechte garanties voor de toekomst. Ik spring met deze woorden in het diepe en ik kies voor deze man! Ik laat het op me af komen en ik zet mijn hardloopschoenen weer in de kast. Ik draai de deur op slot en ik gooi de sleutel weg. Dit is de enige manier, om echt te gaan ervaren wat de toekomst voor ons samen brengt.

X

Over de schrijver
Reactie plaatsen