Help: alleen op reis met kids!?
21 juli 2016 
4 min. leestijd

Help: alleen op reis met kids!?

Binnenkort gaat het gebeuren; voor het eerst op reis met mijn twee kinderen. Heel dapper heb ik enkele maanden geleden die welverdiende all-inclusive vakantie geboekt (want het lijkt me zo lekker de hele dag op een bedje te liggen terwijl de kids lekker hun eigen gang kunnen gaan); met het vliegtuig naar de zon. Nu de vertrekdatum steeds dichter bij komt, word ik wat onzeker en onrustig. Hoe zal het gaan straks? Hoe zit dat ook alweer met achternamen in het paspoort? En wat als we niet naast elkaar komen te zitten in het vliegtuig? Krijg ik alle spullen mee in de auto? Hoe gaat dat straks op de luchthaven met al die vakantiedrukte? Hierbij tien handige tips die ik heb opgeslagen, van Christina Coppa. Ik hoop dat ik jullie er ook blij mee maak!

 

  1. Vermijd lange check-in rijen

Kinderen en lange rijen zijn nooit een goede match, vooral wanneer jij alleen bent met je bagage plus een of meerdere verveelde kids. Het is verstandig om 24 uur van tevoren (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij) thuis online in te checken. Ook kun je aangeven of je via je mobiel berichten wil ontvangen over de status van de vlucht. Dit zal je wachttijd in rijen bij de balie aardig verkorten.

  1. Wandelwagens zijn je vriend

Autostoeltjes en wandelwagens worden niet gezien als bagage en kunnen bij de gate ingecheckt worden. Op luchthavens zijn vaak veel mensen en kinderen zijn vaak onvoorspelbaar, kennen geen angst en zijn snel. Als een single mom (en denk eraan, je koffer alleen laten om even achter je kind aan te rennen is niet verstandig), gebruik je je wandelwagen om je kind bij je te houden totdat je het vliegtuig instapt.

  1. Ga vroeg aan boord

Sommige luchtvaartmaatschappijen laten families gelijk na de First Class boarden. Let daarom goed op dat wat omgeroepen wordt, zodat je niet je kans mist. Wie wil er nou niet lekker makkelijk door een leeg gangpad kunnen bewegen met kind(eren) en bagage, op zoek naar je stoel?

girl-878936_640

  1. Vraag een steward(ess) om hulp

Stewards en stewardessen zijn er om je te helpen. Dus vraag ze even je kind(eren) in de gaten te houden als je naar het toilet moet. Ik weet het zeker, ze doen het graag!

  1. Regel je vervoer naar de accommodatie

Je moet er niet aan denken: bij aankomst op de luchthaven van bestemming in een enorme rij te moeten wachten voor een taxi! Verstandig is het om voor vertrek vanuit huis vervoer te regelen van de luchthaven naar je accommodatie. Of het nu een taxi, een shuttlebus, een gehuurde auto of een familielid is; zorg ervoor dat er iemand is op de luchthaven bij wie je terecht kan voor je vervoer.

  1. Doe goed onderzoek naar de accommodatie

De accommodatie kan je vakantie met kids maken of breken. Het is daarom absoluut onmisbaar bij elke voorbereiding van een vakantie om sites als tripadvisor.com of zoover.nl te checken. Op deze sites vind je beoordelingen van alle denkbare accommodaties zodat je goed voorbereid de accommodatie van je keuze kunt boeken. Je kunt zelfs filteren op nationaliteit van de beoordelaar en reisgezelschap, zodat je de meest waardevolle reviews kunt meenemen in je beslissing.

  1. Geef door dat je kinderen hebt

Geef altijd door aan de reserveringsmedewerker van de accommodatie dat je kinderen hebt. Veel hebben namelijk een speciaal kinderprogramma of –arrangement, waarbij kids activiteiten kunnen doen, uit een aangepast kindermenu kunnen kiezen en zelfs leuke cadeaus krijgen. Zo kun je ongestoord je koffer uitpakken, terwijl zij druk bezig zijn!

woman-1406353_640

 

  1. Zorg ook voor je eigen ontspanning

Zorg er altijd voor dat je een balkon of terras hebt. Als je kind slaapt, kun jij je welverdiende ‘me-time’ inplannen. Doe een gezichtsmasker op, pak een goed boek, tijdschrift, tablet, Ipod of daar waar jij blij van wordt en ga lekker buiten in het zonnetje zitten. Vergeet niet dat jij tenslotte ook op vakantie bent!

 

 

  1. Je hoeft niet elke avond uit eten te gaan

Het is lastig voor kinderen om elke avond in een restaurant netjes op te zitten. En als je alleen reist, is er geen andere ouder om even je kind mee naar buiten te nemen. Dus zorg ervoor dat je ook af en toe lekker makkelijk in je accommodatie zelf voor eten zorgt.

  1. Babysit; ja!

Het is niet makkelijk je kind bij een ander achter te laten die je niet kent, maar alleenstaande ouders verdienen het ook om af en toe een beetje ‘me-time’ en ontspanning te hebben. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk of je je hier goed bij voelt, maar als je gebruik wil maken van een babysit, kijk dan (bijvoorbeeld op de beoordelingssites) of er bij de accommodatie een goede en betrouwbare oppasservice is. Zorg er wel voor dat deze op de hoogte is van eventuele belangrijke zaken, zoals dieet/ allergie/ medicijnen etc.

 

Heb jij nog tips? Deel ze met ons! Een hele fijne vakantie!

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen