Help ik ga (weer) kamperen!
08 augustus 2016 
5 min. leestijd

Help ik ga (weer) kamperen!

Na mijn eerste kampeer-ervaring als single mom, had ik mezelf beloofd dat ik nooit maar dan ook nooit meer zou gaan kamperen. Wat een onderneming vond ik dat zeg. Misschien kwam het ook wel een beetje door de enerverende tijd waarin ik verkeerde. Midden in advocatenland met mijn ex, veel zorgen, veel stress maar een vakantie op de meest kindvriendelijke camping van 2000-zoveel zou ons vast goed doen. Tenslotte, als je kinderen het naar hun zin hebben, hebben ouders, in dit geval ‘ikke’ het ook naar mijn zin, toch? En aangezien ik in die stressvolle tijd wel toe was aan vakantie, maar niet veel te besteden had, leek dit een prima vakantie. De tent stond er al, niet heel luxe, maar volgens de folder was alles aanwezig. Later bleek dat je dit ruim moest zien, maar ach, dat mocht de pret niet drukken.

Dat er code rood was afgegeven door het KNMI op de dag van aankomst, mocht de pret ook niet drukken. Lichte paniek voelde ik opkomen toen ik de receptie in een enorme plas modderwater zag liggen en naar onze voeten keek. Slippers…ach, misschien nog wel het minst erg.

Help ik ga (weer) kamperen!

Help ik ga (weer) kamperen!

Via een heel lang modder pad stond daar onze tent midden op een groot grasveld. Het zag er wat troosteloos uit maar als de zon weer zou schijnen zou het er vast heel anders uitzien. Tassen uit de auto, slaapzakken uit de auto, speelgoed uit de auto, kinderen uit de auto, in de tent, rits dicht anders regende het naar binnen. Daarna de auto terug naar de parkeerplaats, naar mijn beleving 5 km verderop en vervolgens met paraplu over dat modder pad terug naar de tent. De vakantie was begonnen…slik..

En daar stond ik dan, als single mom, met twee kinderen tussen allemaal gezinnen. Hoe confronterend was dat. Kennelijk werd mijn wanhopige blik opgemerkt, want schuin voor mij, stond zo’n zelfde tent, en kruiste mijn blik met een vrouw. Ze keek ongeveer net zo wanhopig. In een paar seconden wisten we dat we allebei single mom waren, een beetje spijt hadden van de keuze van deze tent en diezelfde avond toog ik met een fles wijn naar haar tent, en sloten we die nacht vriendschap voor het leven, en beloofden we elkaar nooit meer te gaan kamperen.

Misschien is kamperen echt wel leuk hoor. Ik denk dat mijn kinderen het fantastisch vonden. Ik was alleen voor elke vrouw een soort bedreiging. Na een gesprekje in het afwashok met de man naast mij, kreeg ik een venijnige blik van de vrouw toen ze de schone afwas kwam ophalen en de man heb ik de rest van de week niet meer gezien.  De gezinnen achter mijn tent vonden mij sowieso niet aardig. Vraag me niet waarom maar ze vonden het echt heel leuk om elke avond luidruchtig alle flesjes en blikje bier richting mijn tent te gooien. En toen ik vroeg of dat anders kon, had ik het helemaal gedaan en werd het alleen maar erger.

Een groot aantal insecten hadden zich gehuisvest in mijn tent en dat vond ik ook niet zo gezellig. En als de kinderen eenmaal in bed lagen, zit je toch wel heel alleen in het donker voor je tent. Lezen lukte door het slechte licht niet, Wi-Fi was er niet dus als mijn nieuwe vriendin er niet was, lag deze mama ook op tijd in bed.

Ik vond het best behelpen zo in een tent, maar voor de kinderen probeerde ik er echt een fijne vakantie van te maken, en voor mezelf ook. Dat lukte deels maar kamperen ging ik niet meer doen.

beach-1222018_1280

Help ik ga (weer) kamperen!

En dan nu. Over twee weken ga ik voor het eerst op vakantie naar het buitenland.

Georganiseerd, een alleenstaande ouderorganisatie, naar een camping op Kroatië!! Ik ga gewoon weer naar een camping.

Ik ga het gewoon weer doen en ik heb er heel veel zin in. Ik ga er wel vanuit dat we alleen maar hoeven te slapen in die tent omdat het mooi weer is. Deze keer is de tent luxer. Sowieso zijn de tijden flink veranderd. Advocatenland is al heel lang verleden tijd waardoor de financiën er ook anders uitzien. Geen stress meer, geen zorgen meer, nou ja, een heel klein beetje dan. Want hoe werkt dat ook al weer, dat kamperen?

De tijden dat je met een wc-rol over de camping moest lopen zijn niet meer, geloof ik. In de rij voor een douche of toilet? Oja, dus als ik op de wc zit of hang, staan er ook mensen voor de deur. Met z’n allen in het afwashok en proberen je afwas schoon en droog mee terug naar de tent. Oh, en ik neem de pindakaas mee natuurlijk, want dat is niet te koop in Kroatië. Ik ga uiteraard op zoek naar een badmintonsetje. Want dat hoor je ’s avonds voor je tent te doen, zo zag ik op Camping Life Uitzending Gemist. Ik wil natuurlijk wel goed voorbereid en compleet op vakantie.

Ach, ik ga er gewoon niet te veel over nadenken, we gaan gewoon op vakantie. Het wordt vast heel leuk. De zon schijnt er al dus dat is al de helft…En als alle single ouders er zo’n zin in hebben, dan kan het niet anders dan dat het een hele leuke kampeervakantie gaat worden. Kom maar op!

 Wij zijn heel benieuwd naar de ervaringen van deze vakantie. Heb jij al vakantie ervaringen die je met ons wil delen? Laat dan een reactie achter! Benieuwd naar meer verhalen, lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen