Help, ik heb temperamentvolle kinderen
14 januari 2016 
3 min. leestijd

Help, ik heb temperamentvolle kinderen

Ik doe het best goed, soms iets minder goed maar over het algemeen gaat het best goed denk ik. Help, ik heb temperamentvolle kinderen.

Als alleenstaande moeder heb ik twee piep jonge mannen in huis dwarrelen: “Huisje testosteron” noem ik het vaak.
Hoe jong ze ook zijn, ik merk nu toch al wel duidelijk verschil in nadenken tussen man en vrouw.
Het zit ze in de genen: “mannen van Mars, vrouwen van Venus”. Ze kunnen er dus niks aan doen! 
 
Van natte handdoeken op het bed, tot sokken naast de wasmand en het dopje van de tandpasta niet terug doen denk ik jah! Jullie zijn echte mannen! Maar hey, ik ben wel in de minderheid. 
Dus zit er niks anders op, dan mij aan te sluiten bij het gedrag, doen en laten van mijn mannetjes. Resultaat… Een mannenhuishouden!
 
Gevaar bestaat ook niet bij ze. Regelmatig haal ik de jongste van de eettafel af en de oudste van het dak van de schuur. Boys will be boys. In een seconde staan/zitten ze op obstakels die daar niet voor bedoeld zijn.
Met de klungeligheid van hun moeder staan er nog wel wat ongelukken te wachten. Het zijn ook echt jongens met een temperamentvol karakter.Help, ik heb temperamentvolle kinderen
 
Waar de oudste met 1 jaar eerst zijn zin stond door te drammen door gillen en schreeuwen, heeft hij het nu veranderd naar: discussies voeren, grote monden. En dan denk ik: “Neeeee, daar heb ik geen zin in.”
Bij de jongste man, neemt “Jan Driftbui” het sinds kort ook even over:  bijten, zichzelf op de grond gooien en vooral heel hard schreeuwen. En soms doe ik gewoon even lekker mee en ga ik ook gillen. Met grote ogen word ik aangekeken en schieten ze eigenlijk toch wel een beetje in de lach. “Zo is het nu klaar? ” vraag ik ze dan.  De oudste tikt dan met zijn vinger op zijn voorhoofd en zegt dan: “Mam je bent een beetje gek!” Yes, wen er maar aan denk ik dan.
 
Toch vraag ik me regelmatig af, hoe andere mama’s met temperamentvolle kids het doen? Zullen ze ook maar wat doen? Net als ik.
Dit was Pascalle haar eerste blog: Help, ik heb temperamentvolle kinderen. Als je ook temperamentvolle kinderen hebt en tips of adviezen hebt, laat ze dan hieronder achter.
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jan 2016

Als moeder van een drieling van 8 weet ik er alles van. Ze hebben altijd één vriend en één vijand. Lopen over de schutting, gaan door de tuin van de buurman, die zijn honden daar uitlaat en klimmen vervolgens in een boom, over de schutting en weer op de trampoline. Resultaat: 3 stinkende jongens.

Reactie plaatsen