Help mijn moeder is klusser!
03 november 2015 
3 min. leestijd

Help mijn moeder is klusser!

‘
Mam! De WC blijft doorstromen!”

help mijn moeder is klusser 1Ik ren voor de zoveelste keer naar boven en check de toiletpot. Inderdaad je trekt door en het blijft maar stromen. Wat nu? Ik weet dat er een kraantje zit om het water af te sluiten, dus dat doe ik maar. Probleem van het doorstromen opgelost.

Godzijdank hebben wij een 2e toiletpot beneden staan, dus kan ik een briefje opplakken voor de overige gebruikers thuis. Poepen en plassen beneden!!
Waar je voorheen een stoere man had aan wie je dit klusje kon overdragen, sta je nu voor het feit dat je die niet
meer hebt. Ik kan het uit handen geven aan een loodgieter, maar dat kost handenvol geld, wat ik overigens niet heb, dus een handige buurman, vriend, vader…? Maar je zal zien: als je die handige mannen nodig hebt, ze opeens niet te vinden zijn, te druk hebben, wel willen doen maar ergens volgende maand enzovoort. Dus… mijn kinderen kunnen nu grappend zeggen: “Help mijn moeder is klusser!”

Ik heb besloten de uitdaging zelf aan te gaan. Ik schroef het deksel van het reservoir en kijk er in.
OK! Oh ja eerst de kraan maar weer aan zetten om te kijken waarom het doorstroomt. Stap 1 is gezet. 
Ik zie het water de pot instromen als een eindeloze waterval en bij het doortrekknopsysteem gaat er iets mis. Stap 2. Dat wordt dus uit elkaar halen van het doortrekknopsysteem. Ik haal het uit elkaar en zie een rubberen ring wat moet zorgen voor de afsluiting van die waterval.


Terwijl ik met een zaklamp in mijn mond het reservoir binnen schijn, de waterpomptang in mijn hand heb, voel ik mij toch een partijtje stoer. Ik ben gewoon mijn WC aan het fixen!!

Stap 3. Met de rubberen ring die er erg verkalkt uitzag ga ik naar een bouwmarkt.Help mijn moeder is klusser Ik zoek alle gangpaden af naar een rubberen-ring-afdeling. Iemand van het winkelpersoneel van het mannelijke soort stapt op mij af of hij mij ergens mee kan helpen. Ik liep daar in mijn bouwvakkerskloffie en zei heel zelfverzekerd… “Ja, ik zoek deze ring (de verkalkte rubberen ring omhoog houdend) heb mijn WC even gedemonteerd en deze moet ik vernieuwen. Tsja, anders blijft die WC lopen hè!” De man keek echt vol bewondering naar mij. Dat was hij natuurlijk niet zo vaak tegen gekomen, een vrouw die haar WC maakt?

Stap 4. Met een nieuwe ring, de zaklamp weer in mijn mond om bij te schijnen en de waterpomptang in de aanslag zit ik op mijn pot. Ik kijk in het reservoir en ik kijk naar de losse onderdelen die ik allemaal uit elkaar had gehaald om de ring te pakken te krijgen. Shit!! Nu weet ik toch even de volgorde niet meer. Hoe zat het ook alweer in elkaar, wat zat aan wat vast?

Tip voor alle alleenstaande stoere zelfklussende moeders: Maak een foto voor je iets uit elkaar haalt.

Werkt dit niet, raadpleeg Google of YouTube. Het heeft nog 2 dagen geduurd voor ik alles weer in elkaar had. Maar nu elke keer als ik doortrek en er geen eindeloze waterval meer door mijn toiletpot loopt, voel ik mij zo trots. Die handige stoere man hebben wij helemaal niet nodig, die worden wij zelf! Help mijn moeder is klusser?! Gelukkig wel!

Jahaa! Wat is jouw stoerste wapenfeit? Welke klus heb je geklaard? Laat je reactie hieronder achter, kunnen we met elkaar TROTS zijn!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Nov 2015

Zelf alles ophangen En mijn eigen tuin bestraat

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Nov 2015

Een koophuis... Een klushuis... Wel wat hulp gehad naar meeste tocj zelf gedaan... Oa de trap opgeknapt, badkamer verbouwd muur eruit gehaald... Dus ja Bob de bouwer in de dop.... Help mijn mama is klusser? Ja gelukkig wel!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Nov 2015

Zelf mijn badkamer betegeld. Zoooo trots op mezelf.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Nov 2015

Ik ook mijn tuin betegeld.En terwijl ik op mijn knieen daarmee bezig was sprong mijn toen 3 jarige zoontje op mijn rug.Paardje rijden mama! Vaatwasser onlangs nagekeken en probleem opgelost.Zelf de muur gestucd. En nog veel meer gedaan.

Reactie plaatsen