What doesn't kill you, makes you stronger
21 augustus 2016 
4 min. leestijd

What doesn't kill you, makes you stronger

Lieve mama’s,

Het is weer een tijdje geleden dat ik heb geschreven. Niet alleen hier, maar in het algemeen. Ik merk dat mijn ‘inspirational flow’ zoals ik hem graag wil noemen een soort van blokkeert wanneer ik door een emotionele periode ga. En met die periode bedoel ik de keren dat ik zelf door een fase ga waar ik in eerste instantie zelf helemaal niks van snap en dan blijkbaar de enige aangewezen persoon ben om erachter te komen wat er nu gaande is. Logisch ook, want het gaat om mezelf.

Blog 3 rollercoasterIk heb deze keer niet echt een thema merk ik, want ik loop nog steeds een beetje vast. Weet je, als moeder wil je graag geloven dat je alles op een rijtje hebt. Oké sorry, ik zal voor mezelf blijven spreken. Ik wil graag geloven dat ik alles op een rijtje heb. En dat is niet vaak zo. Kan denk ik ook niet, want zodra je denkt dat je alle schaapjes op het droge hebt valt er weer een in het water. Geeft ook niet.

Wat ik nu leer, door alle veranderingen heen in mijn leven, is dichtbij mezelf te blijven.

Lekker cliché maar het is zo. Ik word steeds meer bewust van bepaalde dingen, zie de veranderingen in mijn kids, ervaar mijn eigen veranderingen ook steeds bewuster. Op die manier dat ik er niet meer aan voorbij kan gaan. Want het blijft me in mijn gezicht aanstaren. Tot ik er wat mee doe.

 

Op het moment ben ik een soort waterval van emoties. Iets dat niet heel fijn is wanneer je al hooggevoelig ben. Ik lijk wel zo’n vampier uit een van mijn favoriete series die haar emoties extra goed aanvoelt. Alles is ‘hightened’ zoals ze dat in die serie zeggen. En vampieren mogen dat dan heerlijk vinden, ik vind het overweldigend, vermoeiend, soms mooi, soms vervelend en vooral vaak moeilijk om mee om te gaan. Want kom op, ik heb niets anders te doen op een dag?

Mijn gedachten worden om de zoveel uur heen en weer geslingerd, dan schiet dit er door, dan dat weer. Het beïnvloedt natuurlijk hoe ik me voel en op dit moment besef ik me weer dat ik niet het bewustzijn achter mijn gevoelens en gedachtes ben maar dat het andersom is. Ik word weer ‘overgenomen’ door wat ik voel en denk. Maar ho even, dat is niet de bedoeling. Ik ben hier de baas. Ik hoor in de hele verste verste iemand keihard in de lach schieten (de Bron, God, het Licht, de Alwetende) en ik weet weer waar ik aan toe ben.

Nee, ik ben nog helemaal niet de baas over wat ik denk of voel. Helaas is het andersom….het is echt zo. Dus word ik op dit moment daardoor ‘geleefd’ en kan ik nu alleen nog maar zitten en toe kijken. Nee dat is niet waar, ik kan er wel wat aan doen. Ik kan de controle gaan terugpakken. Maar hoe? Dat ben ik van plan te gaan ondervinden en daar zal ik ook (onder andere) over gaan schrijven.

In je leven ga je door fases heen waar je heel hard geconfronteerd wordt met jezelf. Dat is normaal, zo groei je weer. Je moet ermee gaan dealen.

Soms kun je erover praten met iemand, soms schrijf je het van je af, een andere keer kun je het beste alleen zijn en lezen, stilzitten en jezelf stapje voor stapje confronteren met jezelf. Een ‘eye-opener’ voor mij is de documentaire ‘I am not your guru’ van Tony Robbins. Ben hem aan het kijken nu en ook al is het soms ingrijpend, het is eerlijk, recht door zee en vanuit het hart. Uiteindelijk is mijn verlangen om te gaan doen wat hij doet, in ieder geval iets in die richting, want alles wat ik kan is er zijn voor een ander, die persoon helpen zichzelf te leren helpen, met die persoon praten, blijven schrijven, noem het maar op.

Blog 3 picsMaar eerst aan mezelf werken, want zonder mij blijft er weinig over van mij…als je begrijpt wat ik bedoel. En als iemand iets aan mij wilt hebben dan moet ik blijven werken aan mezelf. Sterker worden en beter, door alles wat ik heb meegemaakt en ondanks alles dat ik heb meegemaakt. Ik zal de beste versie worden van mezelf die ik kan zijn.

Mijn doel met dit blog is om je te laten weten dat alle fases in je leven je helpen om een ‘better, stronger version of you’ te kunnen worden. Om het beste uit jezelf te gaan halen, om dankbaar te zijn voor wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt. Om door te gaan, be a fighter, have courage and be kind (Cinderella), blijf die onvoorwaardelijke liefde in jezelf zoeken om naar buiten te laten komen. Wees de vrouw die jij nodig hebt, dat is misschien niet altijd de vrouw die je wilt, maar streng voor onszelf moeten we zeker ook zijn. We kunnen het, ik weet het zeker, waar je ook doorheen gaat, het is altijd voor een reden. What doesn’t kill you, makes you stronger, I promise.

Namasté,

Angel Story

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen