Het geheugen en herinneringen van je kind
02 oktober 2016 
4 min. leestijd

Het geheugen en herinneringen van je kind

Kan jij je nog de vakanties herinneren van toen jij  3 jaar of jonger was? Herinner jij je überhaupt nog dingen van die tijd? Vaak herinner je je alleen nog maar ingrijpende gebeurtenissen. Dit geldt dus ook voor je kinderen. Herinneringen worden (beter) opgeslagen als de taal zich ontwikkelt. Dit is dan ook de reden dat je als volwassene niet veel meer herinnert van bijvoorbeeld je eerste vakantie in Spanje. Onlangs heb ik geschreven over mijn vakantie naar La Vendée.

Mijn dochter was helaas niet mee. Wellicht dat dit vaker gebeuren gaat, als ik op reis moet voor het werk. Als alleenstaande ouder is dit wellicht niet altijd zo leuk voor je kind. Wel heb ik ervoor gezorgd dat ze het gevoel had dat ik wel aan haar dacht. Ze verbleef die dagen bij haar voogd. Ik was er bang voor dat ik overdag een te druk programma had, zodat ik niet op messenger kon beeldbellen. Dit was ook het geval, evenals de slechte wifi. Wel kreeg ik via whatsapp een leuk filmpje van toen ze mijn kaart  ontving bij haar voogd. Dit gaf mij een super blij gevoel  doordat ik haar enthousiasme zag. Een kaartje van mama is blijkbaar erg geweldig! Ze was niet bij me, maar toch neem ik haar nu mee in mijn herinneringen aan de leuke uitstapjes daar.

sandysign-i-whale-miss-you-voorkant

Bron: kaartwereld.nl

Vakantie en herinneringen

Vakantie is voor vele van ons de ultieme manier om te ontspannen en te genieten. Sommigen gaan samen met hun kind, maar sommigen van ons gaan met vrienden als hun kind bijvoorbeeld bij hun vader is. In alle situaties is het leuk om na die tijd samen met je kind de vakantie opnieuw te beleven! Misschien handig voor de aankomende herfstvakantie als het misschien dan druilerig weer is.

Foto’s

Zorg daarom ten eerste dat je tijdens vakanties en uitstapjes de leukste foto’s maakt. Samen met je kind kan je ze na die topvakantie of topdag uitzoeken. Het leukste is als je ze uitprint. Dit kan natuurlijk met je eigen printer, maar je kan ze ook laten afdrukken bij de plaatselijke fotozaak, drogist of online. Nog leuker is een online fotoalbum maken, helemaal als je dit al samen met je kind kan doen. Het is ontspannend om te doen, laat je de leukste herinnering opnieuw beleven, maar het is ook gewoon erg makkelijk.

Het resultaat vind ik super strak, al kan je het zo maken als je zelf wilt. Natuurlijk kan je fotoalbums van alle herinneringen maken. Ik heb er een gemaakt van alles rondom de zwangerschap en geboorte. Nu maak ik er één per levensjaar. Ik vind het belangrijk dat ze die herinneringen allemaal kan zien later. Ditzelfde geldt voor de vakanties die ik met haar doe. Ze was weliswaar niet mee naar Frankrijk, maar een volgende keer gaat ze gewoon wel mee.

card-image

Online fotoalbum via www.webprint.nl/fotoboek-maken

 

Wij zijn nu bezig met de foto’s van mijn uitstapje naar een van de parken in La Vendée. Ook dit was een educatief park. Ik heb leuke foto’s gemaakt van de piraten en dino’s. Ze stelt er op haar manier leuke vragen over en het prikkelt haar nieuwsgierigheid. Al is ze nog meer enthousiast over het glijbanenpark uiteraard. Hier was namelijk ook een gedeelte voor kleine kinderen, wat super mooi ingericht was. Logisch dat dit haar meer aanspreekt.

Het was een werkreis, dus ik kreeg behoorlijk wat informatie over de mooie streek daar. Daar zaten ook een aantal erg mooie posters van stranden bij. Mijn dochter wilde die posters graag hebben, omdat “mama op vakantie was op het strand”. Super leuk natuurlijk en dat bracht me ook op ideetjes voor leuke activiteiten met haar. Ik heb haar ook op de kaart aangewezen waar ik op dat moment was. Dit is voor haar nog niet concreet, behalve dan dat het heel ver weg was met het vliegtuig.

https://www.posters.nl/posters/educatieve-posters/wereldkaart-posters/

MARIA RABINKY – WERELD WONDERS KAART

Een leuk idee voor als je aan je kind wilt laten zien waar je al eens bent geweest is de wereld wonders kaart. Hierop zie je bijvoorbeeld de eiffeltoren en andere bekende bezienswaardigheden in de wereld. De kaart is te verkrijgen bij posters.nl, (evenals andere wereldkaartposters). Persoonlijk vind ik het speelse en educatieve element erg leuk voor mijn dochter. Ze wil in mijn herfstvakantie graag naar de leeuwen en de kamelen. Zal ze nog wel op moeten wachten vrees ik, dus eerst maar alleen de voorpret met de posters 😉

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen