Het perfecte plaatje
19 september 2019 
3 min. leestijd

Het perfecte plaatje

Een nieuw bestaan 

De opbouwfase van ons nieuwe leven is alweer ruim achter ons. Ruim 3 jaar geleden besefte ik dat het beter was om uit de relatie te stappen en een nieuw bestaan op te bouwen. Natuurlijk heb ik moeten wennen aan de hele situatie, het alleen zijn, alles alleen doen en een weg vinden als nieuwe moeder met een nieuwe levensstijl. Maar we zijn gelukkig en dat is het belangrijkste dat telt. Nog iedere dag ben ik meer dan blij met mijn besluit en dat zegt toch wel genoeg.

Foto van het gezin

Het zogenaamde perfecte gezin

Het zogenaamde perfecte gezin

Jinthe zit in een peutergroep van een montessori basisschool. Om de zoveel weken hebben ze verschillende thema’s, deze keer was thema “Familie” aan de beurt. Ik bracht Jinthe naar school en de juf vroeg: ‘Zou je een foto van jullie gezin willen meenemen? We gaan ze ophangen in de klas.’ Het overviel me eigenlijk een beetje en ik zei nogal vragend: ‘Ja hoor, maar we zijn maar met zijn tweeën hè?’ ‘Dat is toch niet erg, helemaal goed!’ reageerde de juf best enthousiast. Die avond erna zocht ik een foto uit van Jinthe en mij. Ik plaatste er een foto van op Instagram met een korte uitleg en de reacties waren werkelijk overweldigend.

Ik kreeg zóveel positieve reacties over wat voor een mooi gezin Jinthe en ik zijn, het gaf me echt een boost!

De ideale wereld

Hoe komt het dan toch dat ik er eerst een beetje van in shock was? Een scheiding voelt voor velen alsof je faalt in je huwelijk, maar waarom eigenlijk? Ik koos bijvoorbeeld voor iets beters, dat kan je toch geen falen noemen?! Soms moet je gewoon even wat dieper denken dan je eerste reactie.

Waarom lijkt een gezin in de ideale wereld een papa, mama, kind en eventueel nog broertje of zusje te zijn? Wij zijn ons gezin!

Gewoon Jinthe en ik. En vooruit, ook onze huisdiertjes horen er natuurlijk ook bij. Eenoudergezinnen, het zijn gezinnen en is eigenlijk helemaal van deze tijd, of je nou gescheiden, uit elkaar bent of er bewust voor hebt gekozen. Het woord zegt het ook, het is een gezin. In ieder zijn eigen ideale wereld. (Of voor sommige nog even niet ideaal, maar geloof me, het wordt zoveel beter!) Ik ben er trots op, wij met zijn tweeën en ondanks veel vooroordelen schaam ik me er totaal niet voor, dit is onze ideale wereld!

Verlangen en vertrouwen

Af en toe denk ik weleens ik wou dat wij ook zo’n standaard gezinnetje uit de boekjes hadden. Maar meestal besef ik niet kort daarna dat ik helemaal niet wil verlangen naar iets wat mij nooit écht gelukkig heeft gemaakt. Wat mij echt gelukkig maakt, is Jinthe en het leven dat wij samen leven, wat we samen doen en waar we samen lachen. Vooral de band die wij hebben maakt mij gelukkig.

Ik hoef haar maar aan te kijken en ik zie of er iets is.

Ik vind het belangrijk dat ze mij alles kan vertellen en dat leer ik haar nu al, dat ze mij met alles kan vertrouwen. De leuke dingen én de minder leuke dingen. Jinthe en ik zijn samen gelukkig en ook dat is een perfect plaatje!

En die foto.. Die kregen we toen het thema was afgelopen weer mee naar huis. Jinthe kijkt er eigenlijk nog dagelijks naar, ze heeft de foto namelijk op haar speelkeukentje gezet en trots dat ze erop is!

Laatst vroeg ons nichtje: ‘Waarom heb je die foto daar?’ ‘Omdat ik dat wil.’ antwoordde Jinthe.

Hoe ervaar jij jouw gezin? Ik vind het leuk wanneer je hieronder je reactie achterlaat. 

Over de schrijver
Bianca
Door

Bianca

op 21 Oct 2019

Ben ook alleen met mijn dochter. Bewust alleenstaande moeder geworden en helemaal met je eens samen ben je ook een gezin

Reactie plaatsen