Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder
16 december 2014 
4 min. leestijd

Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder

Vroeger” stormde ik na mijn werk snel de supermarkt binnen, waar ik binnen 5 minuten mijn hele mandje vol had en 5 minuten later alles al in mijn kasten thuis had liggen. Snel ff koken en plat op de bank! Herinner jij die avonden nog? Lijken die bij jou ook zo lang geleden?

Dat ene supermarktbezoekje, wat ooit maar 5 minuten duurde, koste mij deze week 45 minuten. Om parkeerdrama’s te voorkomen had ik mijn dochtertje met de fiets van de opvang gehaald. Als alleenstaande moeder kun je niet aan je partner vragen of hij de boodschappen wilt doen omdat jij jullie kind ophaalt, dus doe je het allebei. Het nadeel van boodschappen doen nadat je je kind met de fiets hebt opgehaald, is dat ze los rond kan lopen. Ja, ik weet het, ik kan ook een karretje nemen. Maar natuurlijk heb je op de momenten dat je 1 euro nodig hebt, net geen euro in je zak en staat er een rij van heb ik jou daar bij de informatiebalie.

Daarnaast ben ik nogal optimistisch ingesteld, dus ik denk –tegen beter weten in- toch altijd nog dat ik even in 5 minuten die winkel doorsjees.

Mijn dochter kreeg een mooi miniwagentje. Super schattig natuurlijk, zo’n klein meisje van anderhalf, volledig in het roze met een schattige beertjes muts op, achter een klein karretje. De ene helft van de winkel keek met verliefde ogen naar haar en de andere helft met boze ogen omdat ze of over haar heen struikelde of omdat zij tegen hun aanbeukte met haar karretje. Kinderen denken namelijk dat ze de enige in de wereld zijn, dus van uitkijken hebben ze nog nooit gehoord.

Niet alleen het duwen van het karretje vond dochterlief heel erg leuk, wat natuurlijk nog leuker was, was alles wat ze zag in het wagentje stoppen. Vermicelli, chocoladepasta, kaarsen, wc ontstopper, kippenbouten en weet ik wat, belande in het winkelwagentje. Die moet je dan als moeder heel onopvallend weer uit het wagentje halen, want als ze ziet dat je dit doet, kijkt ze je met van die ogen aan “wat doe jij nu?!” en vervolgens pakt ze het gewoon alsnog en stopt het weer in haar wagentje.

Supermarktbezoek van een alleenstaand moeder

Helemaal leuk werd het toen we langs de glazen potjes liepen. Voor ik er erg in had, pakte ze er eentje en die viel per ongeluk uit haar hand. Gelukkig rolde dit potje een paar meter verder, dus niets aan de hand. Maar dat rollende potje vond ze blijkbaar heel erg grappig, dus pakte ze het volgende potje en wilde die ook leuk over de grond laten rollen. Helaas hadden we het geluk geen tweede keer en viel het glazen potje met heerlijke groene boontjes kapot midden op het gangpad.

Laatste uitdaging (dacht ik toen nog); de kassa! Want hoe krijg je het voor elkaar om boodschappen op de band te leggen, te wachten (kinderen houden niet van wachten), het karretje weg te zetten, vervolgens af te rekenen en je boodschappen in te pakken en dit alles zonder dat je dochter hard weg rent. Ik kon maar aan 1 manier denken, en dat was mijn dochter in het mini karretje zetten. Toen was die ene helft die een minuut geleden nog boos keek, ook verliefd naar haar aan het kijken.

Maar ik kon alleen maar denken aan zo snel mogelijk mijn dikke winterjas, sjaal die 5 keer om mijn nek gebonden zat en mijn dikke legging uit te trekken omdat het zweet me uitbrak. Bijna klaar! Dacht ik…..

Natuurlijk was er nog een kerst op de taart. Op mijn ene arm mijn dochter van 15 kilo en aan mijn andere arm de boodschappen tas van vast hetzelfde gewicht, kom ik aan bij mijn fiets. Hoewel het zeer duidelijk is dat ik een kinderstoeltje op mijn fiets heb, vonden mensen het blijkbaar toch een goed idee om hun fiets heel dicht tegen de mijne aan te zetten. Aangezien deze supermarkt direct aan een drukke weg gelegen was, kon ik niet meer dan op een zo min mogelijk lompe manier mijn fiets naar me toe trekken. Even dacht ik dat dit goed gelukt was en zette ik mijn dochtertje in haar stoeltje, ik draaide lichtjes het stuur en tikte heel zachtjes het stuur naast mijn fiets aan.

Heel lichtjes…. Maar toch genoeg om een compleet domino effect te creëren. Nummer 1 ging, gevolgd door nummer 2, 3, 4, 5 ja en zelfs 7 en 8 gingen neer…. Oeps…. Met mijn kind in het stoeltje, de kilozak boodschappen aan mijn arm en een drukke weg naast me, stond ik daar dan. Peinzend hoe ik het in hemelsnaam voor elkaar zou krijgen om deze 8 fietsen weer netjes op hun standaard te krijgen. En daar, waar je soms denkt, in wat voor een maatschappij leven we in hemelsnaam, komen er engeltjes aangelopen. Want ja, ze zijn er zeker nog! Hele lieve mensen die je helpen met fietsen rechtop zetten omdat ze zien dat je met je kind geen kant op kan.

En op zo’n moment, ben ik de helse supermarkttour alweer vergeten en zeg ik vrolijk tegen mijn dochtertje (die het vast niet begrijpt, maar toch), dat het zo fijn is als lieve mensen je pad kruisen, al is het maar voor 1 minuutje!

Heb jij nog een leuk winkelverhaal dat je wilt delen? Je kunt je verhaal hieronder in het commentveld achterlaten, dank je wel! (en een reactie op dit blog is natuurlijk ook altijd welkom 🙂

Over de schrijver
Jessica
Door

Jessica

op 16 Dec 2014

Hahah wat een grappig verhaal! Dat is precies de reden dat ik mijn dochter altijd na het boodschappen ophaal. Ik zie het al helema voor me dat zij op de grond gaat rollen omdat ze haar zin niet krijgt. Gelukkig is het alsnog gelukt en kan je nu lekker op de bank uitbuiken.. Fijne avond! X

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Jessica, Dat lijkt me vanaf nu ook een heel strak plan ;) Jij ook een fijne avond en bedankt voor je comment! Liefs Myra

Marit
Door

Marit

op 16 Dec 2014

Herkenbaar ja. <3 Hartje voor jou en een dankjewel voor de helpers!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Wat lief! Dank je wel en terug!

Helga
Door

Helga

op 16 Dec 2014

Geweldig je blog! En zo herkenbaar! Zo stond ik laatst ook met m'n dochter in de winkel waar ze een vriendinnetje tegenkwam. Met haar eigen karretje bij mij aan de kassa en haar vriendinnetje met moeder bij de anderen druk pratend, rekende ik af, alles ingepakt, zag ik dat vriendinnetje weg was gelopen naar de parkeerplaats. Ik draai me om en mijn kind was weg. Geen mens dje dan wat zegt als ze zien dat je kind wegloopt trouwens :( Zweet breekt me uit bij de beelden van een drukke parkeerplaats. Ik laat m'n spullen voor wat t is, ren naar buiten en geen kind. Hart begon te bonken... Ren terug de winkel in, roep haar naam en vraag aan personeel of ze haar hebben gezien. Wat bleek nu: ze was zelf wat lekkers gaan halen: een appeltaart voor mama, met de woorden: je bent lief mama! Ehmz, ik was super ongerust, adrenaline door t lijf omdat ik m'n kind kwijt was en dan zo'n opmerking. Heel lief natuurlijk, maar even niet meer samen boodschappen doen. Of in de grote kar of mama gaat alleen. Wat natuurlijk ook erg leuk is: ze vraagt te pas en te onpas aan iedereen wie ben jij? Om op hun vraag wie zij is te antwoorden: ik ben .. En dat is mijn mama! Overigens zijn er altijd mensen die een peuter glashard negeren of boos aankijken. Je smelt toch automatisch van een klein kind!?

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Helga, Inderdaad wat je zegt! Ook op straat, dan zegt een kind heel schattig "hallo" en dan lopen mensen gewoon boos door. Dat snap je toch niet? Ik kan me voorstellen dat je je lam schrikt als je je kind niet meer ziet, dat kan ook met 5 seconde gebeuren. En kinderen snappen daar totaal niets van, die denken alleen "mijn mama is toch in deze winkel, niets aan de hand". Wel super zoet dat ze met een appeltaart aankwam! Liefs Myra

Wendy
Door

Wendy

op 16 Dec 2014

Geweldige blog ! Leuke oplossing je kind in het minikarretje, die onthoud ik!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Dank je wel :) Normaal staat ze achter het karretje, hilarisch (schattig) om te zien! Neem in ieder geval de tijd als je je kind "los" laat lopen haha. Liefs Myra

Maaike
Door

Maaike

op 16 Dec 2014

Nou heb ik de "luxe" dat ik geen baan heb, ik smeer mijn boodschappenlijst over de hele week uit, heb ik meteen een wandeldoel. Maar dat zal zeker wel veranderen als ik weer een baan heb. Maar dat zie ik dan wel weer.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Maaike, Dat heeft dan ook zeker voordelen :) Veel succes met het vinden van een nieuwe baan! Liefs Myra

nathasja
Door

nathasja

op 16 Dec 2014

Als ik dit lees, weet ik wat mij te wachten staat

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Haha, succes ;) Liefs Myra

nathasja
Door

nathasja

op 16 Dec 2014

Ik zie nu pas dat alleen mijn eerste regel is doorgekomen

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Nathasja, Vervelend dat het niet helemaal lukt, maar ik heb je comment op Facebook gelezen :) Liefs Myra

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 16 Dec 2014

haha herkenbaar! Ik ben inmiddels aangeland in het stadium dat ik met maximaal 1 kind boodschappen doe, anders eindigt het rennend en gillend tussen de schappen van de supermarkt.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Ingeborg, Die kinderen zie ik regelmatig rond rennen in de supermarkt ja, dat wordt wat als ze ouder wordt. Toch maar iets gaan bedenken om zonder kinderen boodschappen te doen denk ik. Liefs Myra

Lucille
Door

Lucille

op 16 Dec 2014

Hoi. Ik ging met mijn 4 kids naar de supermarkt. Daar zorgden we bijna voor een kettingbotsing in de deuropening. Want ik had de kids geleerd om eerst hun handjes in de jaszakken te doen. Dus werd er eerst plotseling gestopt en hup handjes in de jaszakken. De mensen die achter ons liepen ook maar boven op de rem. Bijna over ons gestruikeld.Hilarisch gewoon. Kreeg leuke reacties: goed geleerd en zo.Groet Lucille.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Wow Lucille, wat een uitdaging! Goede tip ook, de handjes in de zak. Die onthou ik voor als m'n dochter wat ouder is! Liefs Myra

Sanne
Door

Sanne

op 16 Dec 2014

Mijn zoon heeft alleen maar vriendinnen in de Ap. 't Gaat niet meer om mij- maar om HEM: zonder kind word ik tegenwoordig bijna de buurtsuper uitgebonjoured. Ik heb 06-nummers van kassières (die zonder uitzondering zo'n lepe lach op hun gezicht toveren terwijl ze zeggen: "Ik heb mijn moeder al verteld van uw zoon- hij is zó LEUK!! Ik mis hem wél hor!!". Beveiligers geven mijn zoon (al-dan-niet in kinderwagen) een box: "é Toli! Jij hebt chickies hier hè???"- en mijn zoon bokst & high-fivet er op zijn beurt op los.Weinigen zien dat ik vóór ons bezoek 'n RUZIE heb gehad over welke gympen gedragen moeten worden; 't letterlijk 'n half uur duurt om al onze trappen af te lopen (die soms alle 9 weer op moeten omdat Mijnheer Giraffe nog boven ligt); gedeeltes van 't traject naar de buurtsuper worden afgelegd met 'n kind dat "plankt" onder m'n arm / trapt & slaat / "ineens" niet meer kan lopen, enz. Oh én: NIET in 't wagentje willen zitten is ook 'n leuke. Ik sta dan als moeder op 'n kruispunt: a. Knuppel m'n kind in dat t*fus-zitje: er zijn mensen achter ons die óók een wagentje willen!!! b. Dat is echter slecht voor m'n reputatie: ik ben wreed- en heb zo'n schattig kind!! c. Proberen 'm dan maar gewoon IN de wagen te zetten (wat uiteraard óók niet lukt) d. Overwegen om aan de ene hand m'n kind te houden, & aan de andere 'n mandje. Ik hoef NIEMAND van jullie uit te leggen dat dit niet werkt.Mócht ik (idd Myra: zwetend & rood aangelopen-) alle boodschappen op 't lijstje door de kassa krijgen, dan hebben we weer 500 meter terug naar huis- én die 9 trappen.Dit stukje blijf ik hilarisch vinden:Test je moederschap Wil jij niets liever dan een klein, lief baby’tje, maar twijfel je of je klaar bent voor het moederschap? Dan biedt deze humoristische ‘ouderschapstest’ de uitkomst. Sinds de Britse blogster Patel het op haar website plaatste, is het een enorme hit. En één ding is zeker; als je deze testjes overleefd, dan word je een echte supermama.Test 1: Voorbereiding Trek een soepjurk aan en bind een zitzak rond je middel. Laat hem negen maanden zitten en haal dan vijf procent van de vulling eruit.Test 2: Kennis Ga gezellig op visite bij je vriendin met haar leuke kinderen. Vertel haar de hele avond hoe ongeduldig, onbeschoft en onverdraagzaam haar kroost is. Geef ze goede raad over slaapgewoonten, tafelmanieren en het taalgebruik. Geniet er met volle teugen van, want het zal de laatste keer zijn dat je het gevoel hebt dat je weet hoe ‘het’ moet.Test 3: Slapeloze nachten IJsbeer met een zak van ongeveer vier kilo door de huiskamer tussen vijf en tien uur ‘s avonds. Rond de klok van tien leg je de zak neer, ga je naar bed en zet je de wekker om middernacht. Rond de nacht klauter je uit je bed en wieg je de zak tot ongeveer één uur. Je gaat weer naar bed om er vervolgens na een kwartier weer uit te komen omdat je niet kunt slapen. Als je eindelijk slaapt, gaat je wekker na een kwartier. Je knielt naast de zak en neuriet tot vier uur in de ochtend liedjes. Daarna slaap je nog een uurtje om vervolgens fris en fruitig aan een nieuwe dag te beginnen. Doet dit vijf jaar en het belangrijkste: blijf lachen.Test 4: Aankleden Koop een octopus en een slaapzak. Prop het diertje in de slaapzak zonder dat er armpjes uitsteken. Doe dit in vijf minuten.Test 5: Vervoer Verkoop je BMW en koop een familieauto met vijf deuren. Koop een chocolade-ijsje en leg deze in het handschoenenkastje. Steek een euro in de cd-speler en verkruimel een pak koekjes op de achterbank.Test 6: Wandelen Wacht tien minuten bij de voordeur. Ga naar buiten. Ga weer naar binnen. Ga weer naar buiten. Ga opnieuw naar binnen. Ga dan weer naar buiten en wandel heel langzaam over de stoep. Inspecteer ieder stukje kauwgom, dood insect, snoeppapiertje en beantwoord zes vragen per object. Ga weer naar huis. Je bent nu klaar om met een peuter op stap te gaan.Test 7: Gesprek Herhaal alles wat je zegt minstens vijf keer.Test 8: Boodschappen Ga naar de supermarkt met een goede vervanging van een peuter, bijvoorbeeld een geitje. Als je meerdere kinderen wilt, neem dan meerdere geitjes mee. Verlies de geitjes niet uit het oog terwijl je de boodschappen doet. Betaal voor alles wat de geit vernielt of opeet.Test 9: Voeding Hol een meloen uit en maak er een klein gaatje in. Hang de meloen aan het plafond en zwier hem van de ene naar de andere kant. Neem een bakje cornflakes en probeer met een lepeltje deze in het gaatje van de schommelende meloen te steken terwijl je doet alsof je een vliegtuig bent. Doe dit tot het potje halfleeg is. Giet de overige cornflakes over je schoot en mors het op de vloer.Test 10: Televisie Leer alle namen van elk figuurtje uit Dora, de Teletubbies en Disney uit je hoofd. Bekijk vijf jaar lang niets anders.Test 11: Rommel Smeer chocoladepasta op de bank, gordijnen en de vloer. Verstop een vis achter de radio en laat hem daar enkele maanden liggen. Haal je kast leeg en verspreid de spullen door het huis.Test 12: Mama Maak een opname van iemand die elke vier seconde ‘mama’ roept, telkens een beetje harder. Zet deze opname de komende vier jaar aan als je in de auto stapt.Test 13: Een gesprek Ga een gezellig gesprek aan met één van je vriendinnen. Laat ondertussen iemand voortdurend aan je trui trekken terwijl je de ‘mama’-opname afspeelt.Test 14: Werken Kies een dag waarop je een belangrijke vergadering hebt. Doe je allermooiste kleding aan. Neem vervolgens een kopje met room en giet de helft over je blouse. Probeer de vlek weg te deppen met een doorweekte handdoek. Vertrek zo naar je werk omdat je geen tijd meer hebt om je om te kleden.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Dec 2014

Hey Sanne,Haha, wat een test! Die hou ik in gedachte voor een volgende ;) En jouw zoon is ook helemaal te gek!!!! So I'm not suprised!Dikke kus

Jakandra
Door

Jakandra

op 16 Dec 2014

Geweldig geschreven en hoe herkenbaar! Ik heb altijd zo'n muntje voor de kar aan mijn sleutel hanger zitten zodat ik altijd een kar kan pakken. Mijn jongste dochter weigerd in het stoeltje van de kar te zitten en wil in het grote gedeelte van de kar zitten waar je ook je boodschappen legt ook helemaal niet handig gaat ze alles proberen open te maken en als je je even omdraait om wat te pakken denkt ze dat ze een circus artiest is pffff dat boodschappen doen vind ik soms echt helemaal niet leuk. Ik heb helaas niet de keus om het zonder kinderen te doen dus ze moeten altijd mee. Ik probeer wel voor een aantal dagen achter elkaar te shoppen zodat ik niet elke dag die uitdaging heb!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 17 Dec 2014

Hey Jakandra, Ik moet wel lachen om je verhaal, je dochter als "circus artiest", haha. Goede tip van de sleutelhanger, die ga ik meteen invoeren! Liefs Myra

Sanne
Door

Sanne

op 27 Dec 2014

Hahahaa wat knap van je Jakandra:dat je 't als "uitdaging" kunt blijven zien!! Single Moms zouden standaard met 40% korting moeten kunnen shoppen, vinden jullie niet??!? Én gratis OV- minimaal..... Hoop dat jullie allemaal 'n fijne Kerst gehad hebben (zonder wrede Supermarkt- Sprookjes waarin, na 'n ellenlange rij, blijkt dat je Buggy Met Schreeuwende Inhoud nét te breed is om langs de kassa te kunnen).

Linda
Door

Linda

op 17 Dec 2014

Ook mijn dochtertje Yara is een grote hit bij de AH hier in de buurt. Als ik het ooit voor elkaar krijg om zonder haar binnen te komen (Yara bij de buren) word ik niet herkend. Oh, ze is zo schattig, ze is zo leuk, ze is zo lief! Croissantje hier, kleurplaat daar, het kinderwinkelwagentje (waar andere ouders 10 euro borg voor moeten betalen) pakt ze inmiddels zelf achter de kassa's vandaan, en er wordt alleen maar vriendelijk naar haar gelachen. "Hé moppie, jij weet het zelf al hè?" Superleuk en superlief, maar soms ook wel jammer inderdaad. Als ik net enorme strijd met haar heb moeten voeren, vind ik het niet zo fijn als er weer een allerliefste medewerker met een cadeautje aan komt zetten. Als ze weer eens drie dagen een zestal luiers per dag heeft vol gepoept (zeg maar gespoten) zit ik er niet op te wachten dat ze weer een croissantje krijgt. Maar ach, ik ben dankbaar dat het zo kan, dat ik niet met mijn kind de winkel uit word gekeken en dat ze allemaal zo gek op haar zijn (want dat ben ik ook) Ze mag van mij los lopen, eigenlijk altijd, omdat we inmiddels (maar dat heeft ook wel even geduurd) goede afspraken hebben. Ze is nu 2,5 en weet dat zij alles mag pakken wat we nodig hebben en dat zij het in haar winkelwagentje mag doen. Ze weet dat zij de boodschappen op de band mag leggen (nou ja, gooien, de eieren doe ik stiekem tussendoor) en ze weet dat zij mag 'betalen'. Ja, het heeft wat training gevergd, maar inmiddels kunnen we prima samen boodschappen doen. En die keer dat ze een week of twee geleden ineens drie keer in een woedeuitbarsting op de grond ging liggen? Die heb ik haar vergeven, want twee uur later had ze hoge koorts.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 17 Dec 2014

Hey Linda, Wat een grappig geschreven verhaal! Die had zo in het blog gepast ;) Leuk om te lezen dat moeders allemaal van die herkenbare verhalen schrijven! Liefs Myra

Sanne
Door

Sanne

op 27 Dec 2014

Herkenbaar Linda; fijn om te lezen!! Vraagje: HÓE heb je die training aangepakt??!? Vertel 't, ajb-ajb!!! Mijn zoontje is 'n jaar jonger dan jouw dochtertje, dus we zijn nog 'n stadium eerder. Maar jong geleerd...... (we hebben wél 'n heuuuuleboel Christalzegels- da's dan weer 'n voordeel :-D )

Alexandra
Door

Alexandra

op 23 Dec 2014

Mijn kleine man van 3,5 moet echt in ELKE supermarkt plassen bij ELK bezoek. Herkennen jullie dat?

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Hey Alexandra, Die van mij zit nog in de luiers, dus dat probleem heb ik gelukkig niet. Helpt het niet als je hem thuis laat plassen voordat jullie weg gaan? Gelukkig mogen kinderen meestal wel op het toilet in de supermarkt plassen. Liefs Myra

Linda
Door

Linda

op 31 Dec 2014

Haha grappig verhaal. Ik ga altijd naar een vaste supermarkt. Ik geef mijn dochter een opdracht. Bijv jij mag de pasta pakken. Ik zorg dat we dan alle paden en schappen hebben gehad waar ik spullen uit nodig heb voor we de pasta hebben gevonden. En zo bedenk ik iedere keer iets anders wat zij mag halen. Dit doe ik al vanaf dat ze kan lopen. In de rij vraag ik haar of ze zeker weet dat we alles hebben. Zo loopt ze alle boodschappen na en zijn wij ondertussen aan de beurt. Ze mag de boodschappen op de band doen en als we met centjes betalen de centjes geven terwijl ik de boodschappen in de tas doe. Er zijn natuurlijk altijd mensen die je boos aan kijken maar dat deert mij echt niet. Gaan ze maar lekker in een andere rij.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 01 Jan 2015

Wat een goede tips zeg, leuk! Ik ga die zeker gebruiken :)

Reactie plaatsen