Het vinden van rust

Dat de dagen soms lang zijn als single mama, weten we allemaal. Elke minuut wordt optimaal benut. Hoe welkom is het moment van op de bank zakken, kopje thee, even rust. Hoor ik daar toch weer voetstapjes op de trap…. ? Mama, ik moet nog één dingetje pakken, alsjeblieft? Zucht, tuurlijk lieverd, en dan echt naar bed he, want morgen….

Het afscheid nemen van de dag en het vinden van rust na zo’n drukke dag, kost soms toch wat moeite.

Om zelf een beetje rust te vinden, doe ik regelmatig een poging tot mediteren. Soms vind ik de rust niet maar soms lukt het ook wel en heb ik er echt super veel baat bij. Zoals ook laatst; ik zat net rustig op m’n kussentje, kaarsje aan, heerlijk stil en dan….Voetjes op de trap, hoofd om de deur, mama..? Wat doe jij nou!!!!

het vinden van rust als alleenstaande moeder

Want ja, dat ziet er vast gek uit. Je moeder in kleermaker zit, in het donker, starend naar een kaarsje, ik begrijp die grote ogen wel. Maar goed, mijn zoontje is 6 en dan kun je toch best aardige gesprekken hebben op z’n tijd. Na mijn uitleg wat ik toch aan het doen was, toog hij, enigszins bedenkelijk weer naar boven.

Dat deze gebeurtenis toch wel indruk had gemaakt, bleek de volgende avond. Na het eten roept hij naar zijn 5 jarige broer: “Kom Max, we gaan met mama mediteren”! Cooooool, hoor ik Max vanuit de keuken roepen. En ja hoor, nog geen 5 minuten later zaten wij met z’n drieën om een kaarsje. Ik op m’n kussentje, zoon 1 op z’n pluchen voetbal en zoon 2 op z’n knuffel-olifant kussen.

Ok, het duurde misschien nog geen 3 minuten maar die 3 minuten was ik een ultiem gelukkige mama.

En stiekem dacht ik: zo daar kunnen geen 10 pretparken met papa tegenop. Vast geen mindfulle gedachte, maar ach…

Zie ook: 3 tips om mindful op te voeden

Ben jij altijd blij als de kinderen in bed liggen en jij een momentje voor jezelf hebt? Hoe vind jij jouw rust?

Over de schrijver
Reactie plaatsen