Hij flikt het weer
31 januari 2017 
3 min. leestijd

Hij flikt het weer

Nadat ik had geschreven dat ik mijn leven niet meer zou laten bepalen door mijn ex is er ondertussen heel wat gebeurd.

Mijn ex waar zo goed als niemand contact mee kan krijgen, die gewoon doet wat hij wil en onze kinderen daar voor als hefboom gebruikt heeft het volgende gevonden.

Veilig thuis was eraan te pas gekomen om hem te helpen en te begeleiden voor een veilige omgang met de kinderen. Het was de zoveelste instantie. Eerst had Juvans het geprobeerd. Die kregen nauwelijks tot geen contact. Toen kwam Humanitas met BOR er aan te pas. Die kregen helemaal geen contact.

Ondertussen bleef hij hier bij mij de boel op scherp zetten. Dus kwam, nadat de politie voor de zoveelste keer had moeten komen om hem hier te verwijderen, Veilig Thuis eraan te pas. En het wonder gebeurde. Waar niemand contact kreeg ging hij bij hen braaf naar kantoor.

Braaf ja, om de zielige man uit te hangen. Want waar gaat het hem om, het huis. En wederom gebruikt hij dus de kinderen om dat doel te bewerkstelligen.

Dus meneer wil nu wel omgang met de kinderen maar dan wil meneer wel zo snel mogelijk ons koophuis, waar ik met de kinderen nog in zit, betrekken.

Want hij beweert dat hij de hypotheek kan overnemen. Ik heb de hypotheek berekening gezien, en ja hij kon het. Echter wel krap aan terwijl hij ondertussen minder is gaan werken om minder alimentatie te hoeven betalen en dat er geen alimentatie berekening in zijn hypotheek offerte is mee genomen.

Maar goed laat ik er even vanuit gaan dat hij het inderdaad rond krijgt en de hypotheek overneemt. Tjaa is die mooie meneer toch wel even vergeten dat we in het concept convenant hebben afgesproken dat ik tot 9 maanden na de scheiding in het huis zou mogen blijven. Zeker gezien het feit dat ik pas in september de sleutel van mijn/ ons nieuwe huis krijg. Maar daar gaat het hem niet om. Ik en zijn kinderen moeten maar dakloos worden als het aan hem ligt. Dit heeft hij helaas ook al vaak genoeg gezegd, want wij zitten in zijn huis.

Laat ik toch echt in het bezit van het koopcontract zijn wat bevestigt dat het ons huis is. Maar goed, ook dat terzijde. Hij vond het dus tijd om weer het zielige mannetje uit te hangen en ik kreeg dus bericht van Veilig Thuis dat meneer mee werkt en dat hij zo snel mogelijk het huis wil betrekken. Dat ik dus maar op moet zouten.

Hij flikt het weer

Ehum volgend probleempje. We zijn nog niet eens gescheiden want hij wil maar geen financiële gegevens geven en heeft het concept convenant nu al meer dan een maand liggen om te ondertekenen. De kans dat we dus deze maand al gescheiden zullen zijn is erg klein.  Volgend probleempje, stel dat hij het convenant aanpast en de 9 maanden eruit haalt. Dan heb ik bij de wet tot 6 maanden na de scheiding het recht om in het huis te blijven zitten en kan ik ook nog 3 maanden in hoger beroep gaan.

Maar wat mij persoonlijk het meeste steekt is dat hij wederom de kinderen probeert te misbruiken om zijn zin te krijgen.

Lieve help. Heb je dan echt geen gevoel? Ik snap best dat je mij kunt haten maar die twee jongens zijn toch ook van hem. Die moeten toch niet gebruikt worden om je zin te krijgen. Die verdienen toch beter. Of zie ik dit nu helemaal verkeerd?

Nu ja wij gaan in ieder geval voor een mooi jaar met een mooie nieuwe start in ons eigen stekje ook al duurt het nog even. Of dat hij lang daarna nog omgang wil met de kinderen, eerlijk gezegd betwijfel ik het. De andere keren deed hij het ook om de auto te krijgen. Er werd gewoon letterlijk gezegd als ik de auto niet krijg hoef ik de kinderen niet. Nou jullie kunnen het misschien op jullie sloffen aan voelen maar de auto was mij toegewezen en ik heb er voor moeten betalen, dus hij kreeg de auto niet. Dat hield inderdaad in dat hij de jongens niet is komen ophalen voor maanden.

Hij flikt het weer

Nu kan ik je wel vertellen dat ik voor die twee mannetjes verder vecht. Ik ga niet maanden kamperen met de jongens en ze van hot naar haar slepen. In september verhuizen we. Dan hebben we ons eigen stekje en gaan mooie nieuwe herinneringen maken. Ik heb er alvast zin in.

Zie ook: Wat als je ex niet mee werkt?

Hoe ga jij ermee om als je ex jou en je kinderen zo blijft dwarsbomen? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Jan 2017

Ja hoe krijgt ie het voor elkaar....

Reactie plaatsen