arrow_drop_up arrow_drop_down
19 maart 2016 
in Myra

Hij liet zijn kind in de steek, dit wil ik hem nog zeggen

De vader van mijn kind is al snel verdwenen. Hij heeft onze dochter een paar keer gezien en voor het laatst toen ze nog maar een half jaar was. Ik heb me heel lang bedrogen gevoeld. Ik voelde me in de steek gelaten en het deed intens veel zeer dat hij mij liet vallen, maar het deed natuurlijk nog meer pijn dat hij niet naar ons kind omkeek. Hij liet zijn kind in de steek! 

Hij gaf mij overal de schuld van en dat gaf ik hem ook, hij liet zijn kind in de steek…. Hoe kon je als vader zijnde je kind niet erkennen? Hoe kon je niets voelen bij zo’n geweldig meisje? Hoe ben je als man in staat om niet te houden van het kind wat uit een vrouw is gekomen waar jij zielsveel van hield? Hoe kan je een meisje zonder vader op laten groeien? Hoe kun je je eigen gevoelens boven die van een onschuldig kind zetten? Hoe kun je met jezelf leven, wetende dat je een kind hebt waar je niet naar om kijkt? Ik snapte het niet en deze vragen stelde ik in mijn gedachte wel 10 keer per dag aan hem.

Maanden lang heb ik mezelf dezelfde vragen afgesteld. Waarom? Waarom? Waarom? Nooit kwam er een antwoord. Wat er wel kwam was intens veel woede en heel veel verdriet. Ik voelde haat voor die man want hij had mij in z’n macht. Want ja, als je de hele dag door met iemand anders bezig bent, dan heeft hij jou wel in z’n macht en die macht wilde ik hem niet geven. Hij ging immers gewoon vrolijk verder met z’n leven, niet wetende hoeveel pijn en verdriet ik iedere dag voelde.

Dus ik ben gaan loslaten! En neeeee, dat is echt verre van makkelijk geweest. Sterker nog, dit is een battle geweest! Maar het is me gelukt, zelfs zo goed dat ik nu zelfs met liefde naar hem kijk en een andere vrouwen leer hoe ze los kunnen laten! Maar….

Hij liet zijn kind in de steek en door interviewster Laerke Nissen werd mij gevraagd, wat ik hem nog wil zeggen….

https://youtu.be/aRxUeZmr3_c

Wil jij ook los kunnen laten? Start dan samen met een groep geweldige vrouwen die net zoals jij hun ex niet los kunnen laten, de training ‘je ex loslaten’ op maandag 4 april. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (39), moeder van een prachtige dochter van bijna 7 jaar, founder van Happy Single Moms én multidisciplinair coach voor alleenstaande & gescheiden moeders.
Leen
Door

Leen

op 2 March 2017

Mooi en open verhaal zeg. Ik ben een gescheiden vader en mijn ex en ik doen er alles voor om de kinderen (2 meisjes) zo goed mogelijk op te voeden. Pijn voel ik genoeg omdat ik ze 50 % van hun tijd niet bij mij heb maar wel in de wetenschap dat ze het bij hun moeder ook fijn vinden. Heb nooit begrepen dat vaders genoegen kunnen nemen met 1 x per 2 weken weekend pappa zijn.

Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies