Hoe en wanneer stel je je nieuwe liefde voor aan je kind(eren)?
22 maart 2016 
3 min. leestijd

Hoe en wanneer stel je je nieuwe liefde voor aan je kind(eren)?

Hoe en wanneer stel je je nieuwe liefde voor aan je kind(eren)? Na lange tijd single mom te zijn geweest is hij er! De man die je wereld compleet op z’n kop zet. Hoe hard je ook gezworen had om nooit meer verliefd te worden en dat je nooit meer een man wilde. Cupido heeft z’n pijlen op jou gericht en je loopt nu rond als een verliefde puber.  Maar help, hoe pak je het aan? Je gaat daten, de klik blijkt wederzijds te zijn, je hebt het leuk samen, maar dan? Hoe en wanneer stel je je nieuwe liefde voor aan je kind(eren)? Die vraag ga ik in dit blog proberen te beantwoorden.

Er wordt vaker gezegd dat het in de begin fase van een nieuwe relatie verstandig kan zijn de kinderen hier nog zo veel mogelijk buiten te houden. In de eerste fase van verliefdheid is er namelijk nog geen enkele zekerheid welke kant het op zal gaan met de relatie en moeten de partners elkaar eerst goed leren kennen.  Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk als alleenstaande moeder. Daarbij, wanneer heb je die zekerheid? Ik denk dan ook dat het niet er om gaat wanneer je je kind(eren) voorstelt, maar om hoe je dit aanpakt.

Ben jij benieuwd naar het tips om je nieuwe partner voor te stellen aan je kind(eren) lees dan snel verder.

1.  Vertel over hem

Het is een beetje afhankelijk van de leeftijd en of ze het beseffen, maar in principe is stap 1 om je kind(eren) te vertellen dat mama iemand ontmoet heeft. Langzaam aan vertel je steeds meer over hem. Het komt dan namelijk niet zo hard aan als mama opeens een nieuwe relatie heeft.

2. Onderneem iets samen

Als het oké tussen jullie lijkt te zitten is het moment aangebroken om de kinderen en de nieuwe partner kennis te laten maken. Dit gaat vaak het beste door eerst eens iets met elkaar te gaan ondernemen. Op neutraal terrein. Het komt dan voor de kinderen niet meteen over of hij de plaats overneemt van hun vader of het leven van mama en hij of zij binnen dringt. Bij dit eerste uitstapje samen is het raadzaam de kinderen de tijd te geven op hun eigen tempo te laten wennen aan de situatie. Het kan best zijn dat ze het de eerste keren helemaal niet zo leuk vinden om op stap te gaan met deze nieuwe partner. Ze uiten hiermee hun gevoelens van onzekerheid, verwarring en onrust en de angst hun moeder kwijt te raken aan deze nieuwe vriend. Daarbij kunnen kinderen er moeite mee hebben hun ouder plotseling samen te zien met iemand die zij eigenlijk nog amper kennen, maar wel belangrijk is voor hun ouder.

3. Ga niet meteen te snelHoe en wanneer stel je je nieuwe liefde voor aan je kind(eren)?

Als je kinderen je nieuwe partner leren kennen is het verstandig om niet meteen hand in hand te lopen, constant aan elkaar te zitten, elkaar te knuffelen of te zoenen. Bouw dit rustig op in bijzijn van de kinderen zodat ze aan het idee kunnen wennen dat hun moeder een nieuwe vriend heeft. Zo krijgen ze minder moeite met de aanwezigheid van hem.

4. Benadruk de relatie met je kind

Wanneer je een nieuwe relatie krijgt kan dit erg verwarrend zijn voor je kind. Het kan de angst geven jou kwijt te raken. Heel belangrijk is dat je de relatie tussen jullie niet laat veranderen. Zorg dat je ook tijd vrij maakt zonder je partner voor je kind. Zo begrijpt je kind dat er iemand bij komt maar niet een zijn/haar plaats vervangt.

5. Wees geduldig

Laat ze rustig naar elkaar groeien. Laat ze elkaar rustig aan leren kennen. Laat je kind naar hem toe komen. Zo voorkom je dat je kind hem als indringer in jullie leven ziet.

Je kind heeft natuurlijk maar 1 vader en wat de reden ook is dat jullie uit elkaar zijn gegaan, hij is en blijft de vader. Een nieuwe vriend wordt dan ook niet meteen de nieuwe papa. Hij kan wel een ‘bonus papa’ worden. Die bonus titel staat voor meer fun, meer liefde en meer gezelligheid. Mits je het dus goed aanpakt tussen je kind(eren) en je nieuwe vriend.

Zeg nou zelf, wat is er aantrekkelijker dan een man die goed is met kinderen?

Ik hoop dat jullie wat aan mijn stappen en tips hebben. Mocht je zelf nu een andere aanpak hebben laat het mij dan weten in een reactie.

Liefs, Rachel

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2018

Mooi zoals je schrijft... zit momenteel in deze situatie... en mijn gevoel idee is bijna zoals jij het hier verwoord. Die lijn ga ik ook volgen want dat voelt goed. Ik heb eerder.. voordat de man in beeld was.. ooit een gevraagd in gesprek met mijn kids wanneer zij het zouden willen weten dat er iemand is. Kort gezegd niet na de eerste date al maar ook niet pad als we aan samenwonen denken. Willen meegenomen op de ontdekkingsreis.... mooi gesprek was dat...

Reactie plaatsen