arrow_drop_up arrow_drop_down
11 april 2016 

Hoe ga je om met woede naar je ex?

Ik merk dat veel vrouwen moeilijke dingen hebben meegemaakt. Daarom schrijf ik jou dit blog . Misschien heb je het nu nodig of misschien in de toekomst, maar dit is voor jou! Hoe ga je om met woede naar je ex? 

We rouwen vaak zoveel om het verleden. We gaan door zoveel pijn en verdriet omdat we blijven hangen in het wat geweest is. Echter het verleden kunnen we niet meer veranderen, maar de toekomst hebben we wel zelf in de hand. Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, is dat je nooit de verantwoordelijkheid voor een ander kunt nemen. Maar wel die van jezelf. Natuurlijk is je primaire gevoel dat het de andere is die jou dingen heeft aangedaan. Maar dat is les om te leren, niet de jouwe. Jij kunt een ander niet zeggen wat hij moet leren. Dat is het pad wat hij bewandelt en daar zal hij zelf van moeten leren. Je kunt je energie gebruiken door af te geven op wat de ander had moeten doen of moet doen, of je kunt kijken wat je zelf misschien wel anders had kúnnen doen. Denk je de volgende zin eens in wanneer je met je vingers naar een ander wijst: ‘wanneer je één vinger wijst naar een ander, wijs je eigenlijk met vier vingers naar jezelf’.

Kortom, leer niet de ander de les, maar leer jezelf de les. Zo groei jij en wordt jij een nog mooier persoon.

Ik heb geleerd om dankbaar te zijn voor wat ik heb en heb gekregen, namelijk een fantastische dochter. Dat haar vader ons heeft laten zitten en totaal niet meer naar ons om kijkt, daar probeer ik zo min mogelijk aan te denken. Ik kijk naar wat ik dankzij hem heb; het meest fantastische engeltje op de wereld! Ik kijk naar hem met liefde, omdat ik zonder hem nooit het mooiste in mijn leven had gekregen. Ondanks alle haat en woede die je naar je ex-partner toe hebt, gaat het je misschien lukken om te kijken naar het goede wat hij heeft gebracht? Namelijk jouw kind?

Hoe je het ook went of keert, het kind wat je nu hebt, zou je nooit maar dan ook nooit zonder hem gehad hebben.

Hoe ga je om met woede naar je ex?

Hoe ga je om met woede naar je ex?

Woede naar je ex? Je ex heeft jou misschien verlaten of jij hebt hem verlaten omdat hij niet goed voor je was. Ik begrijp dat we allemaal het allerliefste alles samen zouden hebben gedaan, maar blijven hangen in een relatie, daar heb je helemaal niets aan. Wat het verleden ook is, hoe iemand ook met jou is omgegaan, weet dat jij het allerbeste verdient! Besef dat echt altijd wanneer je in een (nieuwe) relatie zit. Is hij goed voor jou? Doet hij de dingen die je wilt dat een man voor je doet? Soms lees ik verhalen van vrouwen die niet begrijpen dat ze twee keer eenzelfde man treffen. Vaak is het omdat we dat zelf aantrekken (en dat is geen oordeel, want het is mijzelf ook vaker dan een eens gebeurd) omdat we onze les nog niet geleerd hebben. We zullen dan ook dit soort mannen aan blijven trekken, totdat we onze eigen les hebben geleerd. Houd jij niet genoeg van jezelf? Dan trek je mannen aan die niet goed zijn voor jou. Belazerd hij je en is de relatie over? Je kunt er gif op innemen dat je zo’n soort man weer gaat treffen zolang je niet van jezelf houdt. Kortom; werk aan de winkel!

Werk eerst aan jezelf (en leer dus van jouw lessen in plaats van met de vinger naar de ander te wijzen) voordat je weer een nieuwe relatie aangaat.

Geef die mannen niet de macht dat je nog meer verdriet en woede hebt. Je hebt al genoeg, ze verdienen het niet dat je nog zoveel met ze bezig bent. Zet een streep achter het verleden en maak je klaar voor je mooie toekomst!

Wil je ook leren hoe je jouw ex kan loslaten? Start dan samen met andere alleenstaande moeders op 18 april de training je ex loslaten. Kijk hier voor meer informatie! 

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (39), moeder van een prachtige dochter van bijna 7 jaar, founder van Happy Single Moms én multidisciplinair coach voor alleenstaande & gescheiden moeders.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies