arrow_drop_up arrow_drop_down
Zo krijg jij open & ontspannen contact met je kind
1 december 2017 

Zo krijg jij open & ontspannen contact met je kind

Alleen kinderen opvoeden valt soms niet mee. Je hebt te maken met jezelf, je kind(eren), vaak een tweede ouder en zelfs nog een nieuwe partner. Hoe hou je jezelf staande in dit kleurenpalet, en zorg je goed voor jezelf en je kinderen.

Via My Tree House ondersteun ik kinderen en hun alleenstaande ouders om open, ontspannen en opgeruimd in het leven te staan.

Eigen ervaring als alleenstaande moeder

My Tree House biedt handvaten voor alleenstaande ouders en hun kinderen

My Tree House biedt handvaten voor alleenstaande ouders en hun kinderen

Zelf ben ik een alleenstaande moeder van een zoon en heb ik co-ouderschap met zijn vader. En soms weet ik het zelf ook even niet en loop briesend of klagend door het huis. Ik ben net een mens… Bij het opstaan begin ik de dag met een intentie: mijn zoon en ik hebben open en ontspannen contact. En we wandelen opgeruimd door het leven. Samen, en met de mensen in ons (familie)netwerk. Het gaat heel vaak goed, en soms even niet. Ik leer elke dag.

 

Uitwisseling
Deze lessen geef ik door aan alleenstaande ouders en kinderen via My Tree House. En ik leer van hen. Meer 100 ervaringsdeskundigen – klein en groot – vertelden mij hoe ze zorgen voor open en ontspannen contact met hun kind. En: het lukt niet altijd. We weten het meestal wel, maar we doen het niet. Of weten niet hoe.

Wat kun je heel concreet zelf doen?
Ik geef je 7 stappen richting open en ontspannen contact. Concrete handvaten die je dagelijks kunt toepassen. Stap voor stap. Met een mooi resultaat als je het toepast. Hieronder de tips “hoe krijg jij open en ontspannen contact met je kind”: 

 1. Stoom afblazen
  Als we zorgen en ‘gedoe’ in ons leven hebben, is het fijn ons ei kwijt te kunnen. Deze negatieve energie kwijtraken, zodat dit niet vast gaat zitten in je hoofd en je lijf. Lachen, rennen, dansen, gek doen, springen, grommen, voetballen, stoeien, kietelen!

  Wat krijg je ervoor terug: lol & rust in je lijf 
 2. Rust
  Na het uitrazen komt er rust in je hoofd en je lijf. Ook in het dagelijks leven kun je rust creëren, want er kan veel gebeuren thuis. Huiselijkheid, vast ritme, duidelijke afspraken, niet teveel tegelijk.
  Wat krijg je ervoor terug: ontspanning & ruimte voor contact 
 3. Dichtbij
  Als er rust is, is er meer gelegenheid om contact met elkaar te krijgen. En letterlijk of figuurlijk dichterbij elkaar te komen. Knuffelen, voorlezen, observeren en beschikbaar zijn, masseren.
  Wat krijg je ervoor terug: je ‘ziet’ elkaar & leert elkaar aanvoelen 
 4. Ruimte
  Zo ontstaat ruimte om alles wat nodig is, te laten gebeuren. Emoties uiten, iets vertellen, dromen, fantaseren, nieuwe dingen uitproberen, tijd voor jezelf nemen, hulp vragen, je kind verantwoordelijkheid geven, loslaten.
  Wat krijg je ervoor terug: onverwachte dingen & vertrouwen in elkaar 
 5. Eerlijkheid
  Met ruimte en rust, lukt het vaker om te vertellen wat voor jou belangrijk is. Wat je wel en niet wilt. Wat je nodig hebt, en hoe je wilt dat de ander jou daarbij ondersteunt. Uitleg over de situatie. Kwetsbaar zijn en je gevoel uiten.
  Wat krijg je ervoor terug: duidelijkheid naar elkaar & opluchting 
 6. Nieuwsgierig zijn
  Als de een vertelt, mag de ander luisteren. Echt luisteren met je oren, met je ogen en vooral met je hart. Ook al is de boodschap niet leuk. Nieuwsgierig zijn, je laten verrassen en ontroeren. Onderzoek of, en hoe, jouw kind zich uit.
  Wat krijg je ervoor terug: gehoord worden, begrip & onderling vertrouwen 
 7. Uitwisselen
  Alles ligt op tafel. Nu kijk je met elkaar wat wel en niet haalbaar is. Honoreren wat goed gaat. ‘Onderhandelen’ over wat niet samen gaat. Samen afspraken maken wat je kunt doen voor open en ontspannen contact. Successen vieren!
  Wat krijg je ervoor terug: teamspirit & samen werken aan een stevige basis

Laat deze stappen je inspireren om aan de slag te gaan met je kind!
Het is een flink proces, dat geduld en liefde vergt van jou als ouder.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ontdekkingen!
Welke tip was het meest waardevol voor jou?
En wat doe jij om fijn contact te krijgen met je kind?
Vul het in onder aan deze pagina.

Kim Oostveen van My Tree House legt uit hoe alleenstaande ouders in 7 stappen naar open en ontspannen contact met hun kind kunnen toewerken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies