Hoe word ik de “ideale single mom”
18 september 2018 
2 min. leestijd

Hoe word ik de “ideale single mom”

Toen ik al snel tijdens mijn zwangerschap (7 weken om precies te zijn) wist dat ik een alleenstaande moeder zou worden, heb ik mezelf de belofte gedaan dat ik dit zo goed mogelijk zou gaan doen. Zoals iedere moeder zich dit waarschijnlijk voorneemt.  Alleen had ik het gevoel dat ik mij als alleenstaande moeder meer moest bewijzen. Dat mensen met andere ogen naar je kijken omdat je het alleen doet. Ik was er heilig van overtuigd dat ik ongevraagd vooroordelen over mij heen ging krijgen.
Er zat voor mij dus maar 1 ding op om te doen en dat is de “ ideale single mom” worden.

In deze 5 stappen ga ik jullie laten zien hoe ik de “ideale single mom ben geworden en of deze überhaupt bestaat…..

  1. Hou van dat mensje waar jij mama van bent

Liefde, onvoorwaardelijke liefde is wat een kind nodig heeft van de moeder. Liefde maakt je een sterker persoon, laat je dingen intenser ervaren, verreikt je hart en geest en is het puurste wat je iemand kunt geven. En er is geen sterkere band dan die van een moeder met haar kind dus hou je daar aan vast.

Hoe word ik de ideale single mom

Hoe word ik de ideale single mom

2. Creëer een persoontje

Doe wat je kan om je kindje een toekomst te bieden en uit te laten groeien naar een mooi, warm en liefdevol persoon. Met een fijne persoonlijkheid komt iedereen namelijk al een heel eind. En een net respectvol iemand zal respect terug krijgen.

3. Overlaad je kind met kusjes, knuffels en quality time

En creëer herinneringen. Kusjes, knuffels, quality time en herinneringen zijn namelijk geschenken die je geeft voor het leven. Hier kunnen geen andere materiële dingen tegen op. Want als ze straks zelf volwassen zijn en terug kijken op hun jeugd herinneren ze zich niet dat ene gave speeltje of die ene gave jas maar ze herinneren zich de tijd met jou.

4. Vertrouw op jezelf en op jullie

Het maakt niks uit wat andere mensen denken, vinden of welke vooroordelen ze hebben. Zolang je kind gelukkig is en blij is met jou; wat maakt het dan uit wat andere vinden? Iedere moeder doet het namelijk toch anders en op haar manier. En voor het ene kindje werkt het ene goed en voor het andere kindje werkt het andere weer goed. Laat je dus niet van de wijs brengen en vertrouw op jezelf en de band die jullie hebben als moeder en kind.

5. Dit soort stukjes lezen om met opgelucht hart te ontdekken dat die “ideale single mom” he-le-maal niet bestaat 😉

Dus lieve single moms, laat je niet gek maken wat andere denken of vinden. Ik ben inmiddels 3,5 jaar single mom en ik krijg meer complimenten dan vooroordelen. Dus ik heb mij druk gemaakt om niks.

En raad eens…… iedere moeder is de beste moeder van de hele wereld in de ogen van haar kind.

Liefs X Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen