Hoe je zelf je energie kunt sturen en je zelfvertrouwen kunt boosten
06 juni 2016 
3 min. leestijd

Hoe je zelf je energie kunt sturen en je zelfvertrouwen kunt boosten

De laatste tijd hoor ik steeds meer over energie. Ik besta uit energie, geld is energie etc. etc. Er waren tijden dat ik weinig energie had. Na mijn scheiding, toen ik met de kinderen in ons nieuwe huis woonde en de rust van wat er geregeld moest worden was teruggekeerd, was het slecht gesteld met mijn energie.

Ik was kleiner dan klein

Eigenlijk was het slecht gesteld met mijzelf. Ik was kleiner dan klein uit mijn relatie en scheiding gekomen. Ik had me volledig laten ondersneeuwen door mijn toenmalige dominante partner en mezelf volledig weggecijferd. Oh, wat had ik die man op een voetstuk gezet.

Ik probeerde wel grenzen te stellen, maar mijn manier om dat te doen – klagen en mopperen – vond geen grond, gleed gewoon af. Ondertussen raakte ik mezelf kwijt.

De boosheid was een prima motor

Na mijn scheiding ging ik door voor mijn kinderen en omdat er een inkomen nodig was om van te leven. In plaats van te luisteren naar mijn lijf, zette ik mijn schouders er nog een beetje meer onder. De boosheid die ik in me had was een prima motor en zo hoefde ik al die gevoelens ook niet te voelen.

Als de kinderen bij hun vader waren – we voeden ze op in co-ouderschap – plande ik altijd mijn weekenden en avonden vol. Lekker op stap, lekker uit, hartstikke leuk, weekenden weg, vakantie. Allemaal leuk, maar ik verwerkte de scheiding amper en het koste me wel mijn energie. En mijn gezondheid.

Weer terug bij af

Ik straalde dat ook uit. Een collega zei later tegen me dat me ogen helemaal dof stonden en daar ben ik toch echt wel van geschrokken. Dat maar door gaan en niet voelen, gecombineerd met er alleen voor staan en alles alleen moeten regelen en verzorgen, dat kostte zijn tol.

Ondertussen woonden we in een grauw flatgebouw, weer terug bij af. Weg eengezinswoning, weg grote tuin, weg school die vlakbij was en alle buurtkinderen. Ik zag het huis als een tussendoor-huis. Ik zou weer een relatie krijgen en weg gaan. Ik stak er weinig energie in. Het werd daardoor geen thuis.

En toen kwam de ‘nieuwe vriendin’

Ik at mijn verdriet en boosheid ook weg, althans ik probeerde het. Ik raakt het niet kwijt, maar kwam wel vele kilo’s aan. Die er dubbel en dwars weer afgingen toen het bericht van de ‘nieuwe vriendin’ kwam. Alle gekoesterde hoop werd de bodem in geslagen en gaf me zelfs even het gevoel overbodig te zijn. De kinderen hadden weer een nieuwe moeder.

Mijn kledingkast was daardoor, net als mijn huis, een allegaartje, en daar kreeg ik ook geen energie van. Er kleefden ook nog eens heel veel herinneringen aan. Langzaam maar zeker kwam bij mij de realisatie dat het zo niet verder kon, dan het tijd werd vooruit te kijken. “Dit is het! En hier moet ik het mee doen!”

alive-934654_640

Leuker en aangenamer

Vanaf dat punt ben ik met hulp aan mezelf gaan werken, aan mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik ben gaan werken aan mijn gezondheid en kreeg daardoor weer meer energie. Het leven werd een stuk leuker en aangenamer.

Dat vertaalde zich ook door in mijn huis, dat – ik woon er trouwens nog steeds – inmiddels echt een thuis voor ons is geworden, een veilige haven. En je ziet het terug in mijn kledingstijl en in de kleuren die ik draag. Ik straal uit wie ik ben en waar ik voor sta.

Sterk en krachtig

Mijn mooiste compliment kwam van een vriend, die, toen ik naast mijn ex-partner stond om een van onze kinderen binnen te halen van schoolreis, zei: “Je stond er, naast hem. Hiervoor zagen we je kleiner worden in zijn gezelschap, maar nu stond je er. Sterk en krachtig!”

Ondertussen weet ik dat het inderdaad met energieën te maken heeft, met aantrekken wat je uitstraalt, met focus. En hoe je dat kunt beïnvloedden. Wil jij ook weten hoe dat werkt met energieën om lekker in je vel te zitten en dat uit te stralen in je kleding en in je huis?

Stuur zelf je energie aan
Doe dan mee aan het  op maandag 27 juni as. om 20.00 uur waarin ik zelf, maar ook Judith Verschuren van Your Styling Coach, en Yolanda van Zuijlen van YoY Styling en Feng Shui advies negen waardevolle tips geven om jou te leren hoe jezelf je energie kunt boosten, zodat je jezelf én je zelfvertrouwen een boost geeft! Ga naar: https://attendee.gotowebinar.com/register/3240096215563971586 om je aan te melden!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2016

Heel herkenbaar! Waar is workshop?

Anonymous
Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2016

Zijn hier kosten aan verbonden?

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jun 2016

Hoi Yvon, nee, hoor, het webinar is gratis!

Anonymous
Reactie plaatsen