Hoezo onhandig?

Het is ochtend en we hebben met zijn drietjes bij mijn vriend geslapen. Dat doen we wel vaker. We moeten dan alleen iets vroeger opstaan om op tijd terug te zijn in onze woonplaats om de jongens op tijd op school te krijgen en ik moet ook gewoon weer werken. Mijn vriend trouwens ook. Hij moet zelf nog eerder weg dan wij dus het is echt allemaal krap aan zo vroeg op de morgen. Haast je rep je.

Mijn kinderen zijn al naar beneden en ik sta in de badkamer om mezelf nog een beetje toonbaar te maken. Ik voel me nog in een staat van een wandelende zombie op dat moment. Ik kam mijn haar en dan gebeurt het. Hoe ik het in hemelsnaam voor elkaar heb gekregen zal wel altijd een groot raadsel blijven maar de borstel is vast komen te zitten in de sluiting van mijn ketting en zit dus dwars door mijn haar muur vast in die ketting. Hoezo onhandig?

Wat moet ik doen?

Het zweet breekt me uit, ik trek en probeer de borstel te draaien zodat ik kan zien wat ik aan het doen ben, maar dat laat het haar wat ertussen zit ook niet toe. Het is al warm weer maar ik heb het nu toch echt heel warm. Wat moet ik doen? Zal ik mijn vriend roepen?

Die moet zelf snel naar zijn werk en ik wil hem eigenlijk niet storen. Bovendien ben ik niet eigenwijs. Ik zou ook mijn haar kunnen afknippen zodat ik kan zien wat ik aan het doen ben. Ik kijk naar mijn haar, hmm eigenlijk geen optie, ik zou de helft van mijn haar eraf moeten knippen om dat te kunnen doen. Dat is toch wel heel erg veel.

Zoiets heb ik natuurlijk weer. Het pinnetje van de borstel is echt precies in de sluiting van mijn ketting terecht gekomen. Ik pak de ketting en mijn borstel vast en ga heel voorzichtig maar toch met wat kracht proberen om ze uit elkaar te trekken. Ondertussen krijg ik het steeds warmer.

Zo sta ik dus een minuut of tien te stoeien met dat ding voordat hij eindelijk los schiet. Opluchting, niet te geloven. Vrolijk ga ik naar beneden alsof er niets gebeurd is, ze moesten eens weten de drie mannen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen