Huisdieren
Screenshot_2016-08-07-15-44-32-1

Huisdieren

Boven aan het verlanglijstje van de kids voor huisdieren staat met stip op 1 : een hond.
Al heel lang.  Nu hebben ze de pech dat hun vaders daar al helemaal geen gat in zagen.  Toen we nog 1 grote happy family waren, hebben ze ons er gek om gezeurd.  Helaas,  een hond kwam er niet.

Screenshot_2016-06-01-00-00-57-1

Huisdieren

Wel een konijntje.  Als we dan toch een diertje wilden,  dan maar klein beginnen.  Maar waarom is het met konijnen zo: je denkt dat je een dwerg hebt en na verloop van tijd denk je : Hmm,  het hokje wordt echt krap nu! Reuzebeest. Ook nog eens schuw,  angstig en bijtgraag. Dus niemand vond er ook maar iets aan.  Alle zorg kwam dan ook op mijn bord.  Zodra ik het hok opende,  sprintte Snuffeltje de vrijheid tegemoet en kon ik als ervaren konijnenvangster  er achter aan.

Dus dacht ik … als niemand er naar om kijkt,  mag iemand anders blij zijn met Snuffel. En zette ik op een mooie maandagmiddag op Facebook : Wie kan ik blij maken met een schuchter schuw konijn???

Met nog geen minuut later gegil door het hele huis : MAMMMMMMM …. Ga je het konijn weg doen? 😨
Ai …. lang leve de sociale media, wat mijn dochter ook heeft!
Na Snuffel kwam Snowy …. een hagelwit hamstertje.   Met z’n vieren gekregen van Sint. Nadeel (of misschien just voordeel😉) van hamsters is dat je er niet zo lang mee doet.  Twee jaar max! Na een dramatisch einde en dito uitvaart was het exit Snowy …
Zelf vind ik dieren ook heel leuk.  Maar meer de buiten dieren. Dus stukje land en daar kwamen onze Teun & Toos. Twee varkentjes, zo leuk en twee kippies erbij …

Helaas moest met de scheiding niet alleen ik het veld ruimen,  ook  de diertjes moesten weg.  Gelukkig hebben ze een geweldig onderkomen gevonden op een agrarisch kinderdagverblijf.

Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: Als je uit elkaar gaat,  schept dat nieuwe mogelijkheden.Nog steeds geen hond.  Maar wel een lief klein katje. Onze Loes

Screenshot_2016-05-31-23-57-08-1

Huisdieren

Loes is dan ook weer een geval apart.  De kleinste uit het nest.  Ze luistert niet.  Denkt af en toe dat ze een heuse tijger is en staat vaak al klaar in de aanval-modus. Ze rent het hele huis door,  springt overal op.  Met als favoriet de deurklink.  Net zo lang tot de deur open gaat.

Ze bijt graag,  ook al is het spelenderwijs. Krabt graag.  Het liefst aan alles, behalve haar krabpaal. 3x raden hoe de bank eruit ziet.

Het aanrecht is favoriet. Zeker als je dr al 25x vanaf gejaagd hebt.  Hoe leuk is het dan om achter mijn rug wéér op het aanrecht te springen? Uiteindelijk werd de situatie onhoudbaar.  Sloopte ze echt alles.  Was nachtenlang in de weer. Hield de hele buurt wakker door luidkeels te gaan mauwen. Stellen maar weinig mensen op prijs om 3.00 ’s nachts.

Een katje wat in haar aard heel lief is,  maar eigenlijk niet spoort. Heel veel autistische trekjes heeft. Een blik in haar ogen die op z’n zacht gezegd  nogal gek is.  En daarom hebben we met tranen in ons ogen en pijn in ons hart besloten, haar een nieuw huis te gunnen. Ik hoop dat ze lekker op een boerderij terecht komt. Waar ze kan rennen en mauwen zonder dat iemand er last van heeft. Het ga je goed,  lieve Loes♡♡

 

 

We zijn onderhand toe aan niveau guppy’s.  Die kun je tenminste zonder al teveel schuldgevoel nog eens door je handen laten glippen tijdens het schoonmaken.   Zo de gootsteenafvoer in …. 😉😉😉

 

Hebben jullie huisdieren thuis? Of vragen de kinderen al om een huisdier? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen