(Hulp-) moeder gans met haar kroost
09 juli 2016 
2 min. leestijd

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Mijn dochter vraagt als sinds het eerste schooljaar of ik mee wil naar uitjes. Aangezien ik verder toch weinig uitvoer, buiten een poging tot schrijven van een boek, doe ik dat met alle liefde voor mijn kuikentje.

Het begon met een uitje naar het museum. Leuk joh! En zelfs voor mij als 30+’er nog leerzaam! Maar van een museum komt de kinderboerderij, en sportdagjes, en computermams, tot uiteindelijk dit jaar……. Schoolreis!

Je gaat dan met nog zo’n 35 hulp ouders en 10 juffen op stap met bijna 200 kleuter, en waar ga je dan naartoe… YEAH! De dierentuin! Gaaf joh! Diertjes kijken! Je eigen kind krijg je dan niet in je groepje, maar dat maakt niet zoveel uit. Maar je voelt je wel even Moeder Gans met der kroost. Met een andere hulp ouder loop je met totaal 8 koters. De jongste is 5, de oudste 7.

En dan…. In de regen… Jup! Schoolreis en een dierentuin terwijl het plenst! De timing was top! Niet dus… Toen voelde ik me na 1 uur al verzopen Moeder Gans.

Na ruim 2 uur te hebben gelopen, en nada tot niks aan dieren gezien te hebben, ga je je heil zoeken in een binnenspeeltuin. Met kleuters was ballorig leuker geweest

giraffe-901009_1920

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Even snel eten en dan weer door! Op zoek naar….. BOKITO! Ja je raadt al in welke dierentuin wij waren. Nou geen bokito gezien! Wel schattige olifantjes en girafjes…. en hyena’s! En ik maar denken na het zien van de lion king dat die beestjes de grootte van een hond hebben…. foei Walt Disney! Ze zijn veel groter.

Drijfnat en koud… Loopt moeder gans met de kuikentjes het restaurant in… Had ik gewoon nog even 2 kuikentjes die verdwaald waren. Bij deze word ik dus nooit meer gevraagd om mee te gaan…. niets ernstigs hoor…. ze wilden alleen al naar huis en hadden geen trek in een ijsje…. maar moeder gans wel!

Dus ijsje in je mik. Na wat kinderruil gedaan te hebben stap je, nadat je nog 10 minuten in de regen moest wachten, op de bus onderweg naar school om alle lieve kindertjes, en je moeder gans-kroost weer bij hun eigen ouders af te leveren.

Eenmaal thuis aangekomen en lekker gedoucht te hebben, stap je je lekkere warme bedje in. Ik zet de wekker, kijk op de klok…. 19:45…. ik sluit mijn ogen…

Slaap lekker Nederland! Deze mama kan niet meer!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen