I miss you like the deserts miss the rain
27 augustus 2016 
2 min. leestijd

I miss you like the deserts miss the rain

Liefdeverdriet, iedereen struikelt er wel eens over op zijn pad. Voor de ene is de klap harder dan voor de ander, maar iedereen komt het wel eens tegen. Een onbeantwoorde liefde, een gemene scheiding, een vriendje die vreemdgaat. Hoe dit verdriet ook aan je gepresenteerd wordt, je zult er mee moeten dealen.

image

“I miss you like the deserts miss the rain

Het is uit. Hij heeft de deur achter zich dicht getrokken en is zomaar verdwenen. Je snapt er niks van en zit nog in shock op de bank. Hoe kan dat nou? Jullie waren toch voor elkaar gemaakt? Hij kon zich toch geen leven voorstellen zonder jou? Jij was toch het meisje met de mooiste ogen en het leukste lachje van de wereld? Op zo’n moment kan je leven even instorten. Alles wat je de afgelopen tijd hebt gelooft over jullie komt nu in een ander daglicht te staan. Dat slotje op die brug van Parijs, de valentijnskaarten met lieve teksten, het kettinkje met hartje, alles is nu anders. De bouwstenen van jullie leven samen lijken te veranderen in de littekens van een leven dat is geweest. In een waas van blinde paniek lees je jullie laatste whats app gesprekken terug en bekijk je oude foto’s. Je voelt je enorm verdrietig en degene die jou altijd troostte is er nu niet voor je. Het voelt als een dubbele klap.

Waarschijnlijk voel je de drang om hem te bellen. Of om alles wat je aan hem doet denken weg te gooien. En in tijden van LuDuVuDu voelt het alsof ieder liedje en iedere film alleen maar over jullie gaat. Ook al weet je verstand dat het beter is zo, je gevoel schreeuwt nog als een klein kind wiens speelgoed net is afgepakt. Hoewel vriendinnen je al hebben verteld dat het ‘heus wel overgaat’ en je ‘echt wel iemand anders tegen komt die veel leuker is’ , houdt voor jou de wereld een beetje op met bestaan.

 

En dan is er ineens dat moment, dat moment dat jou doet realiseren dat het het waar is wat je  vriendinnen zeggen. Tijdens het meebrullen van een liedje op de radio wordt ineens een stukje powervrouw in jou wakker. Het liedje van Everything But The Girl – “Missing” leent zich daar bij uitstek voor. In het liedje wordt bezongen hoe erg de zangeres haar vriendje mist, zo erg als de woestijnen de regen missen.

Hoewel het heel poëtisch en dramatisch klinkt, is het ook een regel om even bij stil te staan. “ I miss you like the deserts miss the rain ”.

Ik geloof best dat de woestijn de regen mist, maar wat gebeurd er met een woestijn als het er vaak regent? Dan is de woestijn geen woestijn meer en verliest de woestijn zijn eigen identiteit. En dàt is iets wat niemand moet willen. Jij bent namelijk een fantastische vrouw, precies zoals je bent, en je hebt niemand nodig om te zijn wie je bent. Deze pijn die je nu voelt gebruik je om te groeien en een nog mooier mens te worden. Jij kan dat!

Daarom, voor alle lieve dames met hartenzeer: Zoek jouw eigen liedje voor het wakker maken van jouw powervrouw of zing maar heel hard met deze mee!!

“And I miss you like the deserts miss the rain !”

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen