Iets met puur en passie....
24 juli 2015 
3 min. leestijd

Iets met puur en passie....

Even een uurtje voor mijzelf tijdens het middagslaapje van dochterlief
en snel in bad met lekker geurende badolie, een tijdschrift en luxe maskertjes. Puur en Passie…

Het vooruitzicht om straks buiten in de zon nog even nagels te lakken.
Vanmorgen hebben we al samen de boodschappen gehaald en vanmiddag hoeven we dus alleen maar te relaxen. Wat kan het leven soms toch eenvoudig zijn. Straks samen in de tuin spelen en vanavond ontspannen en opgetut genieten van de muziek in het theater. Ik zak nog eens onderuit in het warme water en doe mijn ogen dicht.

 ‘Pure passie zo’n dag’, dacht ik anderhalf jaar geleden

Ik hoor al dat dochterlief helemaal niet slaapt en haar kamer aan het herinrichten is. Prima meisje, doe maar wat jij wilt, mama ligt in bad.
Tussen het inmasseren van de shampoo en het aanbrengen van het gezichtsmasker door hoor ik wel: “Mama kijk, mama kijk” en denk: “Ja mama kijkt straks wel en hoopt eigenlijk dat je nu zo uitgeput tussen alles in slaap valt.”

Het “Mama kijk, kijk mama” blijft aanhouden en klinkt ook best dwingend.
Ik hoor nu ook: “Mama kijk boek!”
Of zegt ze nu “poep?”

Ze houdt veel van boekjes lezen en ja dat zal ze vast bedoelen, dat ik een boekje moet lezen.
Na een tijdje durf ik mijzelf niet meer voor de gek te houden en weet ik zeker dat ze poep zegt. Wat heeft ze gedaan? In ieder geval heeft ze de luier vol dat is zeker, maar waar zou ik naar moeten kijken? Moet ik nu als een malle het bad uit? Ach, wie weet heeft opgedroogde poep wel voordelen op verse poep qua schoonmaken. Wat zou ik er nu nog aan kunnen doen. Zij klinkt overigens niet verdrietig of bang, wie weet is het wel loos alarm. Alhoewel, gistermiddag heeft ze het middagslaapje benut om haar bed inclusief beddengoed, de deurtjes van de commode, haar pyjama en de knuffel met een verdwaalde stift te versieren. Ze zal nu toch niet ….

AZ-06-bRustig blijven liggen. Niet op laten jagen. Ik kan zelfs met een glimlach liggen denken aan wat ik straks zal aantreffen. Het is meestal toch nooit zo erg als dat je fantasie kan bedenken, maar toch, het hele relaxte is er wel af.

Even later open ik nieuwsgierig de kamer van een nog steeds enthousiast roepend meisje

Ik kijk in een blij gezichtje. Een mooi blond meisje met stralend witte tandjes lacht mij toe en zwaait naar mij met twee poepbruine handen.

Niet één vingertopje of drie vingertjes.
Nee, twee handen van binnen en buiten vol poep

Ik werp een snelle blik door de kamer om te zien wat de schade is. Op de halve inhoud van de commode na, die zo te zien poepvrij op de grond ligt en een paar handafdrukken op de muur naast de deur (lang leve het donkerbruine behang!) zie ik verder zo geen poepsporen. Voorzichtig loods ik haar richting de badkamer.

Een uurtje later na een flinke scheut Jip en Janneke badschuim, een schreeuwend kind, vele bruine handafdrukjes op de witte badrand, een zwitsalschuimende haarbos met stukjes poep, ruik ik ergens nog heel vaagjes, de geur van de jasmijn badolie om mij heen.
Het etiket op het flesje is zijn belofte voor deze dag nagekomen.
Mijn meisje heeft het pure ontdekt, zal ik dan maar voor de passie gaan?

Kneip Jasmijnbadolie, Pure Passie.

Heb jij ook zo’n ‘grappig’ verhaal? Ik ben heel erg benieuwd!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Nov 2015

Ik lig in een deuk...zo herkenbaar! !

Reactie plaatsen