arrow_drop_up arrow_drop_down
If you can dream it...
19 september 2018 

If you can dream it...

If you can dream it, you can do it. Dat is een quote die mij altijd heel erg aan heeft gesproken. Maar dat het écht zo is, dat ervaarde ik tijdens een bijzondere training.

Vorig jaar toen ik bij een training van Tony Robins in Londen was…

liep ik 4 meter over gloeiend hete kolen.

If you can dream it...

If you can dream it…

Dat gebeurde natuurlijk niet zomaar. Wanneer je dit ‘zomaar’ zou doen, zou je heftige brandwonden krijgen. Er ging een training van 1 dag aan vooraf, waar we getraind werden in mindset. Ik herinner me die ochtend nog goed. Ik liep naar de training toen en ik wist het zeker; no way dat ik over die kolen heen zou gaan lopen. Ik vond het dood, maar dan ook doodeng!

Maar ja… dan zit je daar in een zaal met duizenden mensen. Tony Robbins (dé mindsetcoach van de wereld) op het podium die ons de hele dag oefeningen gaf om ons klaar te maken. Met duizenden gemotiveerde mensen, liepen we naar het parkeerterrein  waar tientallen gloeiende ‘kolenpaden’ stonden opgesteld.

Toen twijfelde ik geen moment meer, ik ga dit doen!!!

If you can dream it...

If you can dream it…

Nog steeds vond ik het doodeng hoor. Zeker toen ze net voordat ik moest gaan lopen nog even een nieuwe lading kolen erop gooide. But I did it!!! En toen wist ik het zeker, als ik dit kan, dan kan toch écht alles!⠀

Want hoe bizar. Dat je door een hele dag mindset training, in staat bent om over kolen heen te lopen? Dat bewijst hoe krachtig je eigen mind is. En dat bewijst dus dat je met je mind behoorlijk wat kunt realiseren. En dat hoef je natuurlijk niet persee te doen met duizenden mensen om je heen. Het gaat er niet om of de ‘setting’ iets voor je is, het gaat erom wat je met mindset kunt realiseren.

Wanneer je gedachtes iets geloven, is dus eigenlijk alles mogelijk.⠀

Je hersenen zijn een spier, die kun je dus trainen. Trainen in iets te geloven bijvoorbeeld. Geloven dat jij het kan!⠀

Een simpele oefening ‘if you can dream it…’ om je mind te trainen en om hiermee meer van je dromen te realiseren:⠀

1. Schrap het woordje “niet”

2. “Niet” is vanaf nu een verboden woord, gewoon NIET meer zeggen

3. Kijk naar wat wél kan⠀

4. Spreek alles uit in de positieve vorm

5. Blijf dit uitspreken, net zolang tot je het ook echt gelooft en in je hele lichaam voelt

Want zeg nou eerlijk…⠀
Wat levert het jou nog op om continu te zeggen dat iets niet kan….?⠀

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (40), moeder van een prachtige dochter van 7 jaar, founder van Happy Single Moms. Naast dit bedrijf heb ik een Coach & Therapie bedrijf "Mary I - Women & Love". Hier help ik vrouwen uit hun patroon van foute mannen en relatieverslaving te komen, het loslaten van hun ex en verlatingsangst te overwinnen.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies