Ik ben bang voor mijn ex (2)
01 december 2015 
3 min. leestijd

Ik ben bang voor mijn ex (2)

In mijn vorige blog, heb ik je verteld hoe ik tijdens mijn zwangerschap heb geleefd in angst. Hoe ik leefde in angst, omdat ik bedreigd werd door mijn ex en hoe ik uiteindelijk overgehaald ben om onze dochter door hem te laten erkennen. Nadat de omgang met hem en onze dochter echt niet goed ging, is deze gestopt. In dit blog lees je hoe het af is gelopen. Dit is mijn tweede deel van: Ik ben bang voor mijn ex (2).

Wekenlang heb ik de een na de andere instantie gebeld, om te kijken waar omgang onder toezicht mogelijk was.

Ik ben bang voor mijn ex (2)Toen ik eindelijk zover was en de juiste instantie te pakken had, gooide hij de handdoek in de ring. Hij was van mening dat de rechter maar uitspraak moest doen over het lot van hem en de kleine.

Inmiddels is de rechtszaak geweest en zal er omgang onder toezicht gaan plaatsvinden. Eens werden we het uiteraard weer niet hierover. Ik ben namelijk van mening dat ik genoeg gedaan heb en genoeg doe voor de kleine. De hele opvoeding bekostig ik en hij draagt een klein bedrag bij, een bedrag waarvan ik 1 pak luiers kan kopen. Toch was hij van mening dat ik de helft van de kosten voor het omgangshuis moest betalen.

Ergens ben ik opgelucht dat hij haar onder toezicht mee krijgt en ze niet blootgesteld wordt aan drank, drugs en agressie.

Maar ook ben ik bang dat ons kind gekwetst zal raken. Wat als er nu een band komt, ze zich aan hem gaat hechten en hij straks uit het niets de stekker eruit trek? Hoe vertel ik haar dan de waarheid, hoe troost ik haar, hoe vang ik haar op?

Wat de toekomst gaat brengen weet niemand. En toch ben ik bang voor wat de toekomst me gaat brengen.

Ik geniet van iedere dag! Maar ik ben doodsbang voor het onbekende waar ik zelf geen grip op heb.Ik ben bang voor mijn ex (2) Misschien ben ik een te grote controll freak en geef ik de touwtjes niet graag uit handen. Maar ik hoop dat mijn angst onterecht is en ik over een paar jaar blij ben voor de kleine dat ze een band heeft kunnen opbouwen met haar vader. Dat hij oprecht zijn best doet voor haar en dat hij het beste met haar voor heeft en ook wilt veranderen voor haar.

Dit was mijn tweede deel van: Ik ben bang voor mijn ex (2). Ik ben benieuwd of jullie tips hebben voor mij. Herkennen jullie je (deels) in mijn verhaal laat dan een reactie voor mij achter.

Liefs Rachel

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Dec 2015

Je bent zeer zeker geen control freak! Je wilt alleen maar het beste voor je kleine meid, en terecht. Ik snap heel goed dat je een angst hebt om 'de touwtjes uit handen te geven'. Het gaat hier wel om jouw kostbaarste bezit! Ik hoop dan ook heel hard met je mee, dat je over een paar jaar hier op terug kunt kijken en weet dat je angst niet nodig was. Sterkte in deze moeilijke situatie. Liefs Monique

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Dec 2015

Je kunt alleen maar handelen in het hier en nu. Op dit moment doen wat het beste is voor je kind. Dat kan over een jaar heel anders zijn. Als hij de stekker er in een keer uit trekt, kun jij er nog steeds voor je dochter zijn omdat jij haar de veiligheid biedt die ze nodig heeft. Je weet niet hoe het loopt. Je dochter wordt ouder, ontwikkelt zich. Zal ook zien dat het bij haar vader anders is dan bij jou. Er kan zelfs een situatie ontstaan waarbij zij aangeeft dat zij niet meer naar haar vader wil omdat het daar niet ok is. En dan sta je me instanties weer voor hele andere uitdagingen. Sterkte maar vertrouw op jezelf, op je moeder intuïtie! Hartegroet, Mathilde

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Dec 2015

Heel veel sterkte en succes! Omgang tussen mijn dochter en haar vader is bij ons ook via het omgangshuis tot stand gekomen en dit heeft geresulteerd in een mooie band tussen vader en dochter. Bij ons was het omgangshuis kosteloos. Via een indicatie van jeugdzorg zijn we er gekomen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Dec 2015

Hier ook Omgangshuis (gratis) Door deze bezoeken werd duidelijk dat het geen goede vader was en werd dit naar de rechtbank gestuurd waar de rechter heeft beslist. Geen omgang en geen gezag .. Wij zijn veilig op papier

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Dec 2015

Welke instantie heeft jouw wel geholpen? Ik heb bewijsbare stukken dat het niet goed is voor mijn kind om zijn vader alleen te zien. Alleen durft jeugzorg mij niet te helpen! Heb naar mijn mening alle instanties al doorlopen. Het enige wat ik kan doen is toekijken dat het mis kan gaat of gaat. Liefs overbezorgde moeder

Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Dec 2015

ik ken het hoe je je voeld ik heb alleen een heele slechte ervaaring bij het omgangshuis dus mijn angst werd daar alleen maar grooter door voor mijn kinderen . nu hebben we ipt van jeugdzorg. daar voel ik me opzich vijlig alleen is er geen toezicht ij de omgang zelf allen met het wisselen van kinderen haale brengen . ik ben nu mega hard aan het vechten voor de vijlighijd van mijn 2 knderen(5 jr en bijna 3 jr) maar idd hoe laat je de rechter inzien dat je de waarhijd spreekt . zo moeilijk maar ik geef niet op ik gun mijn kinderen een vijlige toekomst . en dat is waar ik het voor doe !

Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Dec 2015

Super bedankt voor jullie reacties! Inmiddels is de schikking van de rechtbank vandaag binnen gekomen en moet hij de eerste 5 bezoeken betalen. Daarna zullen de kosten gedeeld worden. Ik krijg via mijn gemeente de kosten hier voor vergoed. Hoe het zal gaan lopen zullen we snel genoeg achterkomen dus wordt vervolgd.

Reactie plaatsen