Ik ben een sterke single mama
12 december 2015 
4 min. leestijd

Ik ben een sterke single mama

Beste vriend, kennis of wat je eigenlijk ook van mij bent”,

Ja‚ jij! Deze brief is voor jou. Ik neem even speciaal de tijd voor jou. Ik zal je uitleggen waarom. Er is iets wat ik graag met je wil delen.

In de periode na mijn scheiding heb ik keihard gewerkt om alle teleurstellingen te boven te komen. Het niet laten slagen van mijn relatie en op pijnlijke wijze kwam ik erachter dat vrienden toch geen vrienden bleken te zijn. Men liet mij zitten en waren ineens verdwenen terwijl ik in de grootst mogelijke shit van mijn leven zat.

Ik leerde al snel dat het moeilijk was, zo niet onmogelijk, om sociale contacten te onderhouden die zowel mij als mijn ex kenden.

En eigenlijk om het voor die ander makkelijker te maken koos ik er na de eerste tegenslagen voor om gezamenlijke contacten die nog over waren gebleven langzaam aan te laten verwateren. Gezamenlijke sociale contacten zorgden alleen maar voor innerlijke dilema’s. Zowel bij mij als bij hen.

De mensen om mij heen‚ die ik de afgelopen jaren om mij heen heb weten te krijgen‚ weten wat voor Ik ben een sterke single mamapersoon ik ben en wat voor leven ik nu heb. Zij zien en krijgen mee met welke moeilijkheden ik nog altijd te maken heb als single moeder. Maar ook genieten ze met mij mee als ik leuke situaties mee maak! Zij zien hoe trots ik eigenlijk ben op alles wat ik toch maar in mijn eentje voor elkaar krijg! Deze personen gunnen mij het goede. Ik ben een sterke single mama en dat zien ze.

Maar toch zit jij er blijkbaar ook nog tussen, in deze groep mensen die ik vaak of soms tegenkomen of volg. Jij bent iemand met een innerlijk dilemma om iets wel of iets niets aan de ander voor te leggen. En vandaar deze brief aan jou! Ik heb geen enkel idee wie jij bent.

Maar dat je het blijkbaar niet nodig hebt gevonden om mij eerst aan te spreken op mijn verhalen omdat deze je doen schrikken, dat valt mij dan weer tegen.

Wat was ik blij dat ik mensen om mij heen had die ik kon vertrouwen en eerlijk tegen mij zijn.

Tussen al die lieve dierbare personen zit jij, als een soort lelijk klein steentje tussen allemaal pareltjes van mensen. Mensen die wel oprecht zijn. Dat ben jij namelijk niet. Mijn blogs hebben jou doen schrikken en je vond het nodig om mijn ex hiervan op de hoogte te stellen. Mijn blogs zijn niet moeilijk te vinden, net zo min als dat jij het niet moeilijk vond om de andere partij op de hoogte te brengen.

Ik heb vaak gedacht dat ik niet naïef was, ik heb het nooit erg gevonden dat anderen een andere mening hadden over mijn blogs. Blijkbaar was ik nog wel naïef in de omgang met mensen.

Desondanks heb ik er de afgelopen jaren vertrouwen in gehad, vertrouwen in de mensen om mij heen, maar wat heb ik mij vergist. Jij zit er immers nog tussen.

Ik ben een sterke single mamaIk zal je eens wat vertellen: Eén van de manieren om de scheiding te verwerken was het schrijven van korte verhalen. Door de jaren heen werd ik sterker en weerbaarder. Ik maakte keuzes die voor mij goed waren en waar ik vertrouwen in had. Ik liet steeds minder vaak mijn mening afhangen van wat anderen ervan zouden denken. En dit is zichtbaar in de korte verhalen die ik schrijf.
Ik heb er bewust voor gekozen om te schrijven onder mijn eigen naam. Ik laat het niet toe om bang te worden of bang gemaakt te worden door anderen. Dus allerbeste anonieme “klikker”, je kan mij wat! Hopelijk heb je eens de ballen om mij te vertellen wie je bent.

Heel veel groeten van mij, je kent mij wel!

Ik ben een sterke single mama. Herken je jezelf in Sigrid haar verhaal? Weet jij ook wie je vrienden zijn? Laat je reactie hieronder achter.

Lees ook deze blogs van Sigrid:

https://happysinglemoms.nl/haar-vader-mijn-ex/

https://happysinglemoms.nl/mijn-klok-tikt-tik-tak/

 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Mar 2017

Zo herkenbaar, ze zitten overal, hebben een mening, vinden vanallles maar zullen nooit vragen naar jou verhaal, daarom uiteindelijk zelfs het contact met mijn eigen zus en moeder verbroken. De beste beslissing ooit op mijn scheiding na. Sindsdien gaat het stukken beter met mijn dochter. Eindelijk voelt ze zich vrij in haar doen en laten.

Reactie plaatsen