Ik ben mensenschuw, mijn dochter niet
19 december 2015 
3 min. leestijd

Ik ben mensenschuw, mijn dochter niet

Mijn dochter is heel sociaal..
Ze zwaait naar iedereen en door haar grote bos krullen en brede lach krijgt ze altijd van iedereen aandacht. Toen ze klein was viel het wel mee, mensen keken in de wagen zeiden een keer; oh wat schattig en liepen door. Tegenwoordig gaan ze hele gesprekken aan met Nya en kunnen we wel  10 minuten op 1 plek staan omdat Nya aan het kletsen is.

Op zich is het ontzettend schattig dat ze zo open is naar mensen die ze niet kent, puur op intuïtie stapt Ik ben mensenschuw, mijn dochter nietze op mensen af. Je kan merken wanneer ze het gevoel heeft dat ze iemand kan vertrouwen, haar oogjes gaat dan echt stralen in het gesprek dat ze voert met die persoon. Op haar manier kan ze dan hele verhalen vertellen met echte en verzonnen woorden. Vaak is het haar manier van praten en lachen wat mensen zo aandoenlijk vinden.

Ze kan heel serieus haar verhaal doen en je daarna aankijken met haar grote bruine ogen vol spanning omdat ze graag antwoord wilt.

Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe onschuldig kinderen zijn en hoe onschuldig zij denken dat de wereld is. Maar ik vind het wel moeilijk om me ‘normaal’ te gedragen in zulke situatie. Ik ben een beetje mensenschuw. Ik weet nooit wat ik moet zeggen en als iemand me een compliment over Nya geeft klap ik dicht en lach ik alleen maar. Mijn dochter is heel sociaal maar ik echt niet!

Buiten dat het voor mij ongemakkelijk is, weet je ook gewoon nooit met wie je te maken hebt.
Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat het oke is om je kind zomaar een knuffel te geven en alhoewel dit meestal geen kwaad kan, vind ik dat dat niet hoort.

En ik denk dat we allemaal wel weten in wat voor rare wereld we leven tegenwoordig dus ik twijfel altijd aan iedereen zijn intenties.

Ik ben mensenschuw, mijn dochter nietDit maakt het voor mij niet makkelijk om open te staan voor deze gesprekken tussen vreemde mensen en mijn dochter. Ik probeer een balans te vinden in mezelf om hier beter mee om te gaan. Om te zorgen dat ik niet meer bang ben voor iedereen die bij haar in de buurt komt maar nog wel afstand bewaar zodat ik haar veilig hou. Ik ben mensenschuw, mijn dochter niet.

Dus ik vind dat ik haar moet leren dat je mensen altijd een kans moet geven en dat het niet uitmaakt hoe iemand eruit ziet. En ergens denk ik ook wel dat zij zelf redelijk goed aanvoelt wanneer iemand niet ‘oke’ is.

Maar ik blijf het allemaal wel spannend vinden. Ik weet ook niet of ik daar aan zou kunnen wennen dat er gewoon vaak vreemde op ons afstappen omdat Nya zo schattig is. Ik weet wel dat ik mijn best ga doen om te zorgen dat Nya niet net als ik mensenschuw word. Dat ze altijd het goede in mensen ziet en haar vrolijke sociale zelf blijft.

Heeft er iemand tips voor mij hoe ik dit het beste aan kan pakken?  Ik ben mensenschuw, mijn dochter niet…herken je jezelf in mijn verhaal? Laat dan je reactie hieronder achter.

 

 

Over de schrijver
taxing a car with traders insurance
Door

taxing a car with traders insurance

op 07 Mar 2017

oh yeah! that looks like an easy but so delicious recipe- every kitchen needs one like that! especially since there are ppk who don’t hv an oven!daphne recently posted..

http://www.loch-ness-monster.com/no-fault-insurance-michigan-quotes.html
Door

http://www.loch-ness-monster.com/no-fault-insurance-michigan-quotes.html

op 07 Mar 2017

With all these silly websites, such a great page keeps my internet hope alive.

on average how much is car insurance for a 17 year old
Door

on average how much is car insurance for a 17 year old

op 07 Mar 2017

That's a shrewd answer to a tricky question

http://www.ucaquatics.com/state-of-alabama-insurance-commissioner.html
Door

http://www.ucaquatics.com/state-of-alabama-insurance-commissioner.html

op 07 Mar 2017

Assalam aleykoum, j’ai découvert votre site récemment et macha Allah je voulais vous féliciter pour votre travail et toutes les vidéos… J’apprécie également votre manière de nous faire découvrir les différentes étapes de votre pèlerinage !! Ca nous donne un aperçu de « l’intérieur » et surtout encore plus envie de le vivre un jour Inchallah !

one day car insurance aviva
Door

one day car insurance aviva

op 09 Mar 2017

Posts like this brighten up my day. Thanks for taking the time.

motorcycle insurance quotes online comparison
Door

motorcycle insurance quotes online comparison

op 09 Mar 2017

That's the best answer of all time! JMHO

http://www.loch-ness-monster.com/cheapest-car-insurance-in-ontario.html
Door

http://www.loch-ness-monster.com/cheapest-car-insurance-in-ontario.html

op 09 Mar 2017

Hej Anna, puh så snyggt!!! Vilka vackra gamla detaljer och de korten blev ju som pricken över i!!! Man blir verkligen sugen på att dona , arrangera och flytta runt ännu mer var gång efter man besökt dig! Ljuvligt! Mari.

Reactie plaatsen