Ik geef mijn grens aan
09 januari 2017 
2 min. leestijd

Ik geef mijn grens aan

Je zag op Facebook altijd berichten voorbij komen met: dit heb ik in 2016 geleerd en daar waren zij zo dankbaar voor. Dat heeft mij aan het denken gezet. Wat heb ik werkelijk geleerd in 2016?

2016 was werkelijk mijn jaar voor zelfontplooiing. Het was duidelijk een jaar waar ik een flinke schop onder mijn kont nodig had. Spreekwoordelijk heb ik die ook gekregen.

Ik ben heel snel van “laat de dingen zoals ze zijn, de rest komt vanzelf.”  Ik ben werkelijk zo hard met mezelf aan de slag gegaan, dat ik er echt trots op ben hoe ik eruit gekomen ben. Ik vond het moeilijk om mijn grenzen aan te geven en zei maar heel snel: ja is goed. Om het zo overal maar een beetje rustig te houden.

Daar ben ik nu mee opgehouden. Ik geef mijn grens aan en daardoor zijn een paar mensen in opstand gekomen. Die zijn dat natuurlijk niet gewend.

Ik ben erachter gekomen hoeveel vrijheid je dat geeft. Ik heb voor mezelf bedacht waar mijn grenzen liggen en hoe ik behandeld wil worden. Wel reëel natuurlijk. Ik heb een paar mensen verwijderd in me leven, wat ik veel eerder had moeten doen. En weet je wat? Mijn zoon geeft nu ook bijna overal zijn grens aan. Hoe heerlijk en geweldig dat is, is niet te beschrijven.

shine1

Het heeft zulke positieve invloed op alles. Het geeft mij meer zelfvertrouwen maar mijn zoon nog veel meer.

Daarnaast worden onze kindjes zo snel groot dat meer genieten en zoveel mogelijk knuffelen op nummer 1 is gaan staan. Ik heb samen met mijn zoon bedacht om 2x in de week een uurtje te wandelen en daarna lekker netflix aan te zetten met een dekentje erbij. Zo komt ons knuffelgehalte nog verder aan de top staan.

Wij had 2016 nodig om in 2017 te gaan stralen en me open te zetten voor eventueel een relatie. Beter dan dit kan ik het nieuwe jaar niet tegemoet zien.

Met  de tekst hieronder wil ik afsluiten. Een goed motto om altijd weer even aan herinnerd te worden:

Je hoeft niet perfect te zijn. Je mag elke dag nog leren, zolang je er maar open voor staat.

 Time to move on. Gabriëlla geeft vanaf nu haar grens aan. Wat heb jij achter je gelaten in 2016? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Jan 2017

jaaaa, zo leuk om te lezen dit :)

Reactie plaatsen