Ik had een verhouding met een narcist
29 januari 2016 
5 min. leestijd

Ik had een verhouding met een narcist

6 jaar geleden……

Mijn man draait zich om. Ik verbijt me en hij fluistert dat hij van me houdt.
Ik hou ook van jou schat… Ik kijk op mijn telefoon: 04.30 uur.

Daaronder staat het: 16 gemiste oproepen, 2 mailtjes en 4 smsjes van hem. “Hem” is “Bad news” en hij heeft mij en mijn leven in z’n macht. Ik had een verhouding met een narcist.

Het begon vorig jaar toen ik hem tegen kwam in de kroeg. Ik had hem al even niet gezien en we raakten weer eens aan de praat. Ik had toen al beter moeten weten, toen hij vertelde dat hij wist dat ik was getrouwd en 2 kinderen had. Hij wist ook van mijn miskraam en vroeg of mijn huwelijk goed was. Hij vond duidelijk mijn zwakke plek.
Uren zaten we aan de bar, daarna buiten in het park op een bankje. Bij het horen van de fluitende vogeltjes die wakker werden, kuste hij mij. Ik ben naar huis gegaan, dit was niet de bedoeling: ik was getrouwd. ’s Middags een smsje. Hij had mijn nummer gevonden en hoe is nog steeds een raadsel: “Ik mocht geen spijt hebben, ik had het zelf gedaan”. Had ik wel spijt, dan zou ik het nog wel merken, maar hij wilde mij snel zien.

Dat snel zien werd helaas heel snel. Mijn man werkte voor een buitenlands bedrijf en was veel en vaak van huis. Hij, “Bad news”, weet dat natuurlijk en staat voor m’n voordeur. Het begin van het einde. Hij kwam continu langs, Ik had een verhouding met een narcistals mijn man weg was en de kinderen op school zijn.

We hebben sex… Daarin en daarna moet ik zwijgen en doen wat hij zegt, ook al zeg ik zo vaak NEE. Ik douche mijzelf daarna uren en was mijn beddengoed. Keer op keer.

Als ik NEE zeg slaat hij, schopt hij me en vernederd mij. Ik zwijg…. Hij bedreigd me dat als ik tegen iemand iets los laat, hij het mijn man, mijn ouders en iedereen zal vertellen. Hij zal ervoor zorgen dat mijn kinderen mama zullen haten en niemand mij ooit nog zou willen zien. Twee keer heeft hij ’s nachts op de slaapkamer van mijn kinderen gestaan en zei hij dat hij ze iets wilde aandoen.

Geloof mij, als iemand dat zegt en je weet dat hij tot veel in staat is ga je ver… Heel ver!!
Kom niet aan mijn kinderen!!

Ik veranderde van een vrolijke en gezellige moeder, in een grijze huis muis. Ik droeg alleen nog kleding die hij goed vond en ging niet meer met vriendinnen op stap. Tuurlijk vroeg mijn man vaak wat er was. Ik kon het vaak afwimpelen met: “Niks schat alles gaat super” of gewoon dat ik een beetje moe was en liever gewoon thuis bleef.
“Bad news” stuurde kadootjes voor de kinderen en gaf mij vaak iets leuks of moois. Weigeren gaat en ging niet, dus verzon ik smoes op smoes hoe ik eraan kwam.

De kinderen bedankte mij met een omhelzing en ik verbeet mijn pijn van de blauwe plekken op mijn armen verdoezeld onder een laag make up.

Je raadt het al, mijn huwelijk ging hier aan onderdoor. Mijn ex-man zei dat ik te veel was veranderd. En gelijk had hij. Waarom ik er mee door ging? Angst, pure angst. Soms hadden we het leuk, geen sex, geen pijn, geen mentale pijn. Dat gaf moed dat het wel “leuk” kon zijn. Ooit hoorde ik “het is als een gokmachine: je gooit een muntje erin en nog 1 en gaat door en ineens komen ze er allemaal uit”. Je geeft en geeft en geeft en ooit komt er even iets goed terug. Zo was het precies. Dat gaf precies mijn gevoel weer… Een gokmachine en ik was het leek wel verslaafd eraan, kon er niet mee stoppen. Ik was te bang om ermee te stoppen.

Mijn man en ik zijn gescheiden en de scheiding was voor mij de druppel. Ik stopte met “Bad news”.

Ik vond kracht om NEE te zeggen en tegen hem in te gaan. Hij kon hier helaas niet mee omgaan. Ik ben verhuisd en ergens anders met de kinderen gaan wonen. Eerst wist niemand waar. Nu 4 jaar later loopt ons leven weer rustig zonder enge man, zonder blauwe plekken en met rust in mijn hoofd. Ik ben eindelijk gelukkig samen met mijn kinderen.

Mijn verhaal is nog veel uitgebreider en langer en ik heb dit niet geschreven om zielig gevonden te worden. Mijn kinderen waren nog jong toen dit gebeurde. Hen is nooit iets overkomen en ze hebben van alles nooit iets gezien.
Ik ben een zelfstandige, best slimme vrouw en toch is dit mij overkomen. Ik heb het allemaal zelf gedaan en geaccepteerd. Ik heb dit geschreven in de hoop dat vrouwen voor wie dit herkenbaar is ook kracht vinden om NEE te zeggen om op te staan en voor zichzelf te gaan. Je verdiend dit niet denk aan jezelf en eventueel je kinderen. Zoek hulp en echt je kan het!

Liefs van mij

Wat een moed om hier een blog over te schrijven. Geloof ons, niemand ziet je als aansteller… in de greep van een narcist is iets wat onbegrijpelijk is voor een ander. Heb jij hier ook ervaring mee? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Ik heb 7 jaar lang een relatie gehad met een narcist, ik heb een kind met hem. Ik heb zelf de relatie beëindigd, toen er een andere vrouw in het spel was. De enige manier om van hem af te komen, hij had een nieuw slachtoffer (moeilijk omdat ik haar kende en wist wat haar stond te wachten, maar voor mij mijn redding). Inmiddels ben ik 9 jaar verder en pas sinds een half jaar, mede dankzij mijn nieuwe partner, echt de kracht kunnen vinden hem zover mogelijk buiten de deur te houden. Ik kan niet anders dan nog contact hebben, we hebben een dochter samen. Het doet nog elke dag pijn om te zien hoe hij met vrouwen om gaat, en stuk voor stuk wisselt hij ze weer in voor een ander. Mijn dochter, inmiddels bijna 12, ziet ook steeds meer hoe haar vader echt is, verschrikkelijk voor haar, maar ze gaat nog steeds elk weekend naar hem toe. Soms vraag ik me af of dat uit vrije wil is (ze krijgt altijd grote mooie dure cadeaus) of uit angst. Ik probeer haar alleen maar een veilig en warm thuus bij mij te geven, een plek waar ze volledig haar zelf kan zijn, ze niet veroordeeld wordt om wat voor reden dan ook. Veiligheid en liefde.

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Oct 2016

Hi Door, is het mogelijk om jou of andere personen die hier ervaring mee hebben te praten? Ik zit in een moeilijke periode met ex narcistische man en wil hier graag uit. Heb alleen de kracht niet om deze stap te wagen. Hoor Graag Wat van jullie.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Heel herkenbaar!!! Mijn ex zit op het moment vast maar heeft door een aangetekende brief te sturen via zijn psycholoog laten weten dat hij ons nieuwe adres weet. Sindsdien is de angst weer terug. Hij komt in Juli weer vrij. Helaas is hij de verwekker van mijn zoon. Dus hij wil nu opeens vader zijn zegt hij. Hij is denk ik vergeten dat hij ons wilde vermoorden toen ik 5maanden zwanger was.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Ik zou ook graag mijn verhaal hier willen vertellen om andere vrouwen te beschermen/waarschuwen maar durf nog niet want weet niet wie dit allemaal kan lezen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Jan 2016

Hallo, Je mag een mail sturen naar info@happysinglemoms.nl, wij kunnen jouw bericht anoniem plaatsen. Groet, Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 May 2016

Annoniem.. Vertel je verhaal maar. Zet je berichtje weer annoniem en help andere vrouwen zoals mij te beschermem en te waarschuwen! In dien mogelijk kunnen wij misschien op een andere met elkaar praten? Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Jan 2016

Dat is het dus! Ik ben niet gek en dom .ik herken super veel. En deed het gewoon hoor. Ik was een prooi ik vond mezelf niet zoveel waard. Ik dacht dat veel aan mij lag eigenlijk vind ik het een verademing om dit te weten Ik kan als ik wil zo een boek schrijven over me ervaringen. Mijn leventje gaat nu goed met de nodige hulp, familie, vrienden encollega's veel, warmte en kracht (op dat moment raakte ik veel mensen om me heen kwijt gelukkig waren ze hartnekkig en kwamen terug). Ik woon al 6 jaar met me dochter samen en gaat het goed met ons. Voor me dochter vond ik het wel vervelend en sneu en voelde ik me schuldig. Hij zoekt nieuwe prooien. Ik ben er vanaf en als hij zijn dochter wil zien kan dat ik blijf er bij. Maar hij belt nooit bij de verjaardag van haar(half) zusje zal hij er weer zijn. Voor de schrijfster: heel goed, fijn en top dat je dit op schrijft. En voor iedereen jullie zijn SUPER VERGEET DAT NOOIT!! En goed zoals je bent niet aan twijfelen. .

Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Jan 2016

Heel herkenbaar. Het slaan heb ik niet meegemaakt, gelukkig. De emotionele terreur wel, dreigen met weg gaan. Dat niemand me zou geloven. Ik heb zijn nieuwe vriendin gesproken en gewaarschuwd. Ze zei dat ze haar eigen mening wel kon vormen. Ik dacht maar één ding: 'Zij biedt mij een weg naar de vrijheid'. Ze zit nog bij hem, heeft hem geld geleend en heeft een deel van zijn huis betaald. Ze gaat niet weg, voorlopig. Haar geld krijgt ze nooit meer terug. Hij is inmiddels begonnen met haar af te breken en te beschuldigen van wat hij zelf doet. Vreemdgaan en ontkennen, 'gaslighting'. Wat kan ik het nu ineens helder zien. Toen ik er middenin zat zag ik niet wat hij deed en hoe hij het deed en heel langzaam onderuit werd gehaald en gesloopt werd. Toen ik mijn hiel had gebroken heb ik hem eruit gezet. Daardoor was hij zielig en moest ondedak hebben. Kennissen hebben hem opgevangen en er ook weer uitgezet en andere kennissen ook. Gezonde mannen die roepen: 'Ik sta niet voor mezelf in als ik hem tegen kom'. Die man haalt wat uit met mensen, emotionele chantage, manipulatie, noem maar op. Zijn moeder heeft me altijd voor hem gewaarschuwd. 'Beloof me dat je er nooit meer aan begint', zei ze toen ik eindelijk van hem af was. Na jaren ben ik er weer ingestonken, ik dacht dat hij veranderd was. Helaas, hij was niks veranderd.

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Feb 2016

ik herken deze situatie heel goed, zit volop in een heel moeilijke scheiding met hem, we hebben 3 schatten van kinderen, hij heeft een nieuwe relatie met een ander, maar al 4 keer is hij terug gekeert. Nu ik eindelijk de scheiding in gang heb gezet, omdat ik het niet meer aankon. zijn leugens en bedriegen. Krijg ik de slechte naam, ook onze kinderen praat hij zo om en zijn vriendin doet gewoon mee.

Reactie plaatsen