Ik heb een eigen zaak als styliste!
02 juli 2015 
2 min. leestijd

Ik heb een eigen zaak als styliste!

Een inspirerende nieuwe blogster stelt zich voor: Mijn naam is Elisabeth, Liz voor intimi, en ik zal regelmatig bloggen op deze inspirerende site. Ik heb een eigen zaak als styliste en werk daarnaast ongeveer 2 keer per maand als stewardess. Ik woon samen met mijn zoon van 14 jaar in een leuk appartement in het prachtige Noord Holland.

In september 2012 besloot ik, na zo’n tien jaar wikken en wegen, de knoop door te hakken en te gaan scheiden van mijn man. Er waren zoveel momenten in mijn leven dat ik me door hem niet gesteund voelde of nog erger, in de kou voelde staan. Hij nam me vaak voor lief en ondanks dat het stemmetje in mij steeds harder ging roepen dat dit niet was wat ik wilde, hield ik toch vast aan mijn huwelijk. Want scheiden, ik? Dat wilde ik echt niet! Gevochten heb ik, als een leeuwin, om mijn huwelijk te laten slagen en mijn zoon het liefdevolle gezin te bieden wat ik zelf in mijn jeugd heb gehad.
naamloos (2)Tot het op een dag genoeg was. En ik in mijn hart een soort innerlijke rust voelde neerdalen. Dit was het. Ik ga hieraan onderdoor en kies nu voor mezelf. De beslissing om te gaan scheiden is, ondanks alle verdriet en moeilijke momenten, nog steeds de allerbeste beslissing geweest die ik in mijn leven heb genomen.
Inmiddels ben ik bijna 3 jaar single en vroeg ik me afgelopen weekend af of ik inmiddels echt een ‘happy single mom’ ben. Het antwoord is een volmondig JA. Want wat ben ik gegroeid, wat heb ik een hoop geleerd over het leven en mezelf, wat een fijne mensen heb ik om me heen en wat ben ik eigenlijk een leuke moeder en een leuke vrouw!

De afgelopen jaren waren een uitdaging. Met een hoop ups en downs. Allereerst de Scheiding, die overigens op rolletjes liep (niet zo gek want ik ben financieel redelijk onafhankelijk, dus mijn ex kwam echt goed weg met een kruimeltje alimentatie).

Ex scoorde na drie maanden van de ene op de andere dag een liefje op het internet, mijn schoonmoeder overleed en mijn vader werd ernstig ziek, ik had het megadruk met mijn 2 banen en moest ook nog zien te dealen met het verdriet van mijn zoon
Niet makkelijk dus, maar kan echt zeggen ‘ what doesn’t kill you makes you stronger’.

In de volgende blogs vertel ik jullie graag meer over mijn leven als gescheiden mama. Over het gevecht tussen soms hoop en wanhoop, het terugvinden van jezelf en het tellen van je zegeningen. Been there, done that!

Liefs, Liz.

Ps: Herken jij je in mijn verhaal? Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie (die kun je plaatsen onderaan de pagina)

Over de schrijver
Reactie plaatsen