Ik heb een supermoeder
03 december 2015 
3 min. leestijd

Ik heb een supermoeder

Op je veertiende moeder worden is niet niks. Het was heel zwaar en soms echt niet te doen. Gelukkig heb ik een groot vangnet van mensen. Maar degene die altijd achter mij zal staan is mijn moeder. Mijn moeder is super bijzonder, ik ken niemand die zoveel geduld heeft, die voor iedereen klaar staat, die nooit roddelt en altijd vrolijk is.

Ze heeft iets magisch over zich, iets dat iedereen vrolijk maakt, ik ben er nog steeds niet over uit wat dat precies is. Ik heb een supermoeder.

Mama is altijd bezig met van alles en nog wat, ze ontmoet mensen die anderen nooit zouden ontmoeten. Ik heb een supermoeder!Mensen met een verhaal, mensen die veel hebben meegemaakt, mensen in soms uitzichtloze situaties. Zij geeft deze mensen een stem, ze luistert naar hun en laat iedereen in zijn waarde, ze behandelt iedereen als gelijke en met super veel respect. Soms vind ik het moeilijk om met mensen om te gaan, dan vraag ik advies aan mijn moeder en krijg ik altijd wijze woorden mee.

De band tussen mij en mijn moeder is super goed. Mijn moeder voedt voor een deel Nina op, samen zijn we een ouder-team. Hiervoor moet je een goede relatie hebben en gelukkig hebben we dat. Mama kan mij terecht wijzen op sommige dingen en als ik iets zie wat ik niet vind kunnen, zeg ik dat ook.

Soms vragen mensen aan me of wij nooit ruzie maken, maar door de openheid die we hebben gebeurt dat nooit. We weten wat we aan elkaar hebben en daar kunnen we goed over praten.

Deze relatie is niet altijd zo geweest. Voor mijn zwangerschap schopte ik tegen alles aan, het liefst tegen mijn moeder. Gelukkig ging ze nooit op mijn ruzie zoeken in. Integendeel zelfs, ze zei dat ze van me hield.Ik heb een supermoeder!

Naast mijn moeder heb ik ook een geweldige vader. Mijn ouders zijn twee handen op één buik, Jut en Jul, de relatie tussen hun is super bijzonder. Die twee hebben samen al zo veel meegemaakt, maar altijd vechten ze zich er samen doorheen. Mijn mama is rustig, enthousiast, super serieus en een beetje saai (sorry mama), mijn papa daarin tegen is druk, ambitieus, altijd in voor een lolletje en verre van saai. Hun interesses liggen mijlen ver uit elkaar en toch kunnen ze niet zonder elkaar.

Ja, ik ben super trots op mijn moeder. Ze is een voorbeeld voor mij, haar wijsheid, haar geduld, haar consequentheid, gewoon haar hele karakter. Ik bewonder haar.

Mijn moeder is er één uit duizenden, de offers die zij voor haar kinderen heeft moeten brengen zijn groot. Op het moment dat zij meer tijd voor haar zelf begon te krijgen, koos ze ervoor om weer een kleine op te voeden. De manier hoe ze nu alles combineert met Nina, twee tieners, vrijwilligerswerk, werk, vriendinnen en al haar hobby’s, het is topsport. Ik ben blij dat ik haar dochter ben en dat zij mij heeft mogen opvoeden. Zonder mijn moeder zou ik hier nu niet staan, zij inspireert mij om door te gaan en niet te stoppen, zij is mijn grootste steun en ik zal niet zonder haar kunnen.

Dit was mijn blog over: Ik heb een supermoeder. Ben je benieuwd naar haar geworden? Volgende week schrijft zij een blog voor Happy Single Moms.

Anne heeft een prachtig boek geschreven! Wil jij dit boek bestellen, klik dan hier. Vergeet niet de code HSM in te vullen, zodat je een gesigneerd boek ontvangt! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Dec 2015

Ik heb ook zo'n super moeder, zij werd zelf op haar 17de moeder en met 22 jaar had ze vier kids. Omdat mijn vader internationaal vrachtwagenchauffeur was, stond zij van maandag t/m vrijdag alleen voor de opvoeding. Maar dat ze heeft ze super fantastisch gedaan. Ik woonde nog thuis toen het eerste kleinkind al kwam en daarna volgde er nog 6, geen van de jongens (kleinzoons) is naar de crèche, overblijf of bso geweest, want mijn moeder heeft op al haar kleinzoons met veel plezier gepast. Al vanaf kinds af aan is zij één van mijn beste vriendinnen, zou niet weten wat ik zonder mijn moeder zou moeten al ben ik 45 en zij 67 . Nee mijn mam en ik zijn mijn hele leven al dikke mik !!!wat zijn wij toch gezegend met een super mamma !!

Reactie plaatsen