Ik heb geen man nodig om mijn tent op te zetten!
19 juni 2016 
4 min. leestijd

Ik heb geen man nodig om mijn tent op te zetten!

Vooroordelen. Als eenouder hebben we er allemaal weleens mee te maken gehad. We worden vaak gezien als zielig, we hebben geen geld, we zijn desperate op zoek naar een nieuwe partner en we klagen de hele dag over de misgelopen relatie.

Alleenstaande ouders zijn saai, zuur en negatief.

EenoudervakantieGelukkig is hier niets van waar en zijn er meer dan genoeg alleenstaande ouders die korte metten maken met deze vooroordelen. Helaas hebben wij, alleenstaande ouders, zelf ook vooroordelen (of zijn het eigenlijk angsten?).

Wel eens gedacht: “Alleen kamperen met mijn kinderen behoort tot het verleden want het is teveel gedoe.” Of denk je vooral “IK HEB EEN MAN NODIG OM MIJN TENT OP TE ZETTEN?” 

Ik snap je en ik geef toe: het opzetten van een tent vind ik ook echt heel lastig. Maar dat hoeft geen reden te zijn om niet meer te gaan kamperen? Ik ga je hier namelijk mee helpen want het is heerlijk om weer back to basic te gaan! Je kan deze zomer namelijk mee naar een betaalbare (ook belangrijk voor een alleenstaande ouder), super leuke camping! En….er staat een compleet ingerichte tent, opgezet en wel, voor je klaar! Je kunt ook kiezen voor alleen een staplaats en je eigen tent meenemen uiteraard. 

Camping ’t Strandheem ligt op de grens van Friesland en Groningen. Bij camping ’t Strandheem is de sfeer heel gemoedelijk en relaxed en ik vind het zo fijn dat alles voor je geregeld is. De compleet ingerichte tent staat er al dus je hoeft he-le-maal niets zelf te doen, behalve je tas inpakken dan en er naartoe rijden!

Bovendien heeft deze camping veel te bieden: kinderanimatie, speeltuintjes, een mooi recreatiegebied met groot strand, een jeugdhonk voor de tieners en een binnenzwembad (per slot van rekening weet je het maar nooit in Nederland). Heerlijk toch? De omgeving van camping ’t Strandheem is gewoonweg prachtig. Er zijn veel activiteiten die je buiten kunt ondernemen: varen, wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

Nieuw in ons aanbod is camping de Boshoek op de Veluwe met veel faciliteiten en een (overdekt) zwembad. Daarnaast is er een gave kinderboerderij en ponyclub aanwezig. Super leuk voor alle kinderen van jong en oud!

eenoudervakantieWat ik fijn vind aan kamperen is dat je je bezig houdt met de basale dingen in het leven. Je wordt niet afgeleid door het rinkelen van je telefoon, inkomende mailtjes, televisie of kranten. Kamperen is de ideale manier om samen met je kind(eren) door te brengen in de natuur.

Jouw tent staat klaar op een veldje met andere alleenstaande ouders. Of je neemt je eigen tent mee. In het midden van het veld staat er een grote tafel waar je altijd kunt aanschuiven. Altijd iemand om mee te eten, een reisleider die een luisterend oor biedt of even op je kroost kan passen, een andere ouder om de omgeving mee te verkennen en de kids die gegarandeerd nieuwe vriendjes maken. Klinkt als een fijne vakantie vol gezelligheid toch?

Tijdens deze eenoudervakantie bestaat het woord ‘moeten’ niet. Jij bepaalt de gehele invulling van je vakantie! Meedoen aan activiteiten en/of excursies is geheel jouw eigen keus. Want het is per slot van rekening ook jouw vakantie toch? Jouw eenouder vakantie is precies wat jij er zelf van wilt maken!

Zie je zelf al zitten voor je tent; ontspannen met een kop thee in je hand, relaxed, genietend van de rust en de schitterende natuur? Zo leuk kan het zijn en dat luxe resort kan je altijd later nog doen!

Ik nodig je uit om samen met je kinderen mee te gaan naar Friesland of de Veluwe. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten!

Liefs Mariska

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Jun 2016

Ideaal als de tent al klaar staat. Zeker met drie kinderen. Spullen er in zetten en gelijk genieten.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Jun 2016

Jammer dat je niet je eigen tent kan neerzetten/mee nemen.

Reactie plaatsen