Ik heb geen man nodig!
28 januari 2016 
3 min. leestijd

Ik heb geen man nodig!

Na 6 goede jaren single mom te zijn geweest, heb ik geprobeerd een relatie aan te gaan. Wat een leuke vent! Toch wel wat kriebeltjes en toe aan een relatie “dacht ik”. Het is best fijn, het begin stadium van een prille relatie. Alles is leuk aan elkaar en lekker! Veel tijd met elkaar doorbrengen. Alleen… Dan komt de periode daarna. Ik kwam er toen achter: Ik heb geen man nodig! Lees maar…

Niet te weten dat je als single mom ontzettend verwend raakt aan vrijheid, eigen keuzes, eigen opvoeding, eigen huis. Man, man, wat een eeuwig gezeur met die mannen!

Een man is vooral heel praktisch in huis voor de dingen die ik zelf niet kan doen omdat ik rete onhandig ben. Een man is ook heel handig voor als je een avondje weg wilt, een keer jeuk hebt en financieel kom je wat ruimer te zitten als je samen bent!

Maar eigenlijk ben ik er wel over uit, dat het hier dan ook wel bij blijft.Ik heb geen man nodig!

  • Discussies over hoe dingen zouden moeten.
  • Discussies over wie z’n beurt het is om te sporten.
  • Discussie omdat ik gewoon even geen zin heb in sex! Na een hele dag werken.
  • Discussie om de kinderen.
  • De hele week discussies om dingen die voor mij totaal niet belangrijk zijn!

Alsjeblieft, stop! Ik heb daar zo niet de kracht voor om dit te doen. Bah, ik weet zelf wel hoe ik mijn kinderen op moet voeden, wanneer ik de was in de wasmachine wil doen en nog meer van die dingen.

Zaken waar ik voorheen enkel een discussie met mezelf over had, moest ik nu gaan voeren met iemand die er compleet anders over denkt. Allemaal helemaal prima.

Maar ik heb er gewoon geen zin in! Mijzelf steeds te moeten verantwoorden. Jaloerse blikken, opmerkingen en rot grapjes.

Nee, laat mij maar op mijn eiland zitten daar voel ik me lekkerder in m’n vel als single mom! Een stapje harder lopen, mijn zaakjes op orde, m’n eigen huisje, blije kindjes die hun mama heerlijk voor zichzelf hebben en een groot bed waar we weer gezellig samen in kunnen slapen. Als je lang alleen bent geweest valt het zeker niet mee of zelfs een beetje tegen (voor mij) een leven weer te delen. Dit was een goede leermeester hoe het ook alweer was “een relatie”. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarin single mom’s hun droom prins vinden en een lang gelukkig leven hebben. Het is jullie van harte gegund!

Maar zolang ik nog op die bezemsteel blijf zitten, gaat dat voor mij niet op! Hihi.

Laat mij maar heerlijk genieten van het goede leven als single mom, en zelf de kindjes groot brengen en de touwtjes in handen hebben. We hebben het goed! De aankomende 6 jaar ben ik weer genezen! Ik heb geen man nodig!  Misschien voor een kast in elkaar te zetten of iets zwaars naar boven te tillen. Verder red ik het prima met mijn kinderen.

Laat jij een man toe in jouw territorium? Of zeg jij ook: Ik heb geen man nodig! Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

o nu ik het zo lees ken ik wel heel erg mezelf er in al ben ik ruim 2 jr alleenstaande moeder van 2 supper kids . ik roep wel is we hebben t priema zo met zen 3tjes geen man voor nodig maar nu ik dit zo lees denk ik ja dit is wel erg bekend .

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Hier ben ik dus ook 'bang' voor...hahaha leuk geschreven!! Is latten nog een optie? Of helemaal genezen?

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Voor mij niet voorlopig. Nu een jaar single nadat ik leefde met een man bij wie het nooit goed genoeg was. Ik geniet van mijn single bestaan en áls er weer iemand zich aandient....dan wordt dat een héle lange lat relatie geloof mij maar.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Dat eiland....daar ben ik ook het liefst. ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Hahaha, ik zou dit verhaaltje ook geschreven kunnen hebben ;-). Nooit gedacht dat ik zo positief zou denken over een alleenstaande moeder te zijn. Ik dacht altijd dat dat soort vrouwen een beetje zielig waren omdat ze alleen er voor stonden, maar ik merk juist dat je je gelukkiger kunt voelen zonder partner!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jan 2016

Na 7 jaar alleen nu latten en dat houden we zo. Beste van twee werelden, ideaal :-D

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Jan 2016

Hoe herkenbaar dit. Woon nu 12 jaar alleen met mijn dochter. Mijn zoon van 8 is geboren uit een lat relatie. Samenwonen?? Ik denk niet dat het er meer van komt, behalve dus om die handige dingen die je hierboven leest en of dat nu een goede basis is. Nee ik vind het wel prima zo, op dit moment geen relatie en als er iets leuks zou ontstaan dan alleen latten.

anoniem
Door

anoniem

op 22 Apr 2022

ik ben het helemaal met je eens meis. ik ga der voor zorgen dat mijn kind een goed leven krijgt. geen negativiteit van andere om zich heen. en rustig mooi leventje krijgt. daarom heb ik mijn relatie ook beeindigd ik ga mijn kind niet laten opgroeien met discussies en ruzies. ik heb inderdaad ook geen man nodig.

Reactie plaatsen