Ik kan nu pas genieten van mijn kind
05 juni 2017 
2 min. leestijd

Ik kan nu pas genieten van mijn kind

Mijn dochter is nu 4 jaar oud en hoe erg het ook klinkt; ik kan nu pas genieten van mijn kind. Ik heb haar hele leventje gigantisch van haar gehouden. Mijn liefde is onvoorwaardelijk van haar. Toch kon ik nooit zo van haar genieten, zoals anderen dan misschien wel zouden doen.

Na een moeizame zwangerschap werd ze via een keizersnede geboren. De eerste 3 maanden genoot ik intens van haar. De relatie met haar vader was al niet goed meer en dit liep van kwaad tot erger. Wanneer ik thuis was met mijn dochter, was mijn ex er nagenoeg nooit. Achteraf bleek dat hij dan bij zijn minnares was, maar dat terzijde.

Onbehandelde PTSS

Ik heb mijn ex verlaten toen mijn dochter 10 maanden oud was. In eerste instantie was er nog contact met beiden, maar toen zijn nieuwe vriendin zwanger bleek, heeft hij afstand gedaan van mijn dochter. Niet alleen emotioneel, maar ook op papier. Ondertussen was ik in behandeling voor PTSS, raakte mijn baan kwijt en mijn baan daarna ook. Niet vanwege mijn werkhouding, maar vanwege mijn PTSS.

Te lang onbehandeld mee doorgelopen; het enige wat ik belangrijk vond, was zorgen dat de ballen in de lucht werden gehouden met betrekking tot mijn dochter. Nadat ik de eerste baan ben kwijtgeraakt, ging ik 1,5 jaar intensief in behandeling. Met succes trouwens, want inmiddels ben ik officieel hersteld verklaard door de GZ psycholoog. Ik werk inmiddels fulltime in een andere sector en met heel veel succes. Fluitend ga ik naar het werk, maar ik kom ook fluitend thuis!

De structuur van een kantoorbaan doet zowel mijzelf als mijn dochter heel goed. Ik heb erg veel uitdaging op mijn werk. Continue moet ik nadenken en problemen oplossen. Het is vrij analytisch werk, wat me blijkbaar op het lijf geschreven is.

ik kan nu pas genieten van mijn kindAls ik thuis kom ben ik geestelijk verzadigd lijkt het wel. Ik denk en pieker niet meer de hele avond over allerlei onzinnige zaken. Er zijn heus nog wel avonden dat ik vermoeid ben en dat ik minder goed tegen de drukte van het single mom leven kan.

Intens gelukkig

Wat me helpt en vooral heel erg sterkt is terugkijken naar een jaar geleden. Of erger nog; anderhalf jaar geleden. Toen was zelfs het geluid van de tv te veel en kon ik met moeite de dag doorkomen. Mijn dochter verzorgde ik en dit deed ik ook correct, alleen het genieten van haar was er totaal niet. Zo jammer. Wat had ik dit graag over nieuw willen doen…

Inmiddels is het tij gekeerd en geniet ik intens van haar. We doen leuke dingen, zijn lekker samen aan het stoeien en spelen.We zijn beiden meer ontspannen en dan realiseer ik me dat mijn harde werken geloond heeft. Het was een lange en moeilijke strijd, maar het was het zo waard. We gaan nu echt genieten van het leven.

Zie ook: Genieten als happy single mom!

Heb jij het wel eens zwaar gehad als single mom? Hoe heb jij het aangepakt?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2017

Zo herkenbaar! Ik sta al tijden in standje overleven maar werk keihard om te komen waar jij nu bent. Ik hoop snel meer te kunnen genieten en minder overleven want het gaat zo snel.

Reactie plaatsen