Ik kies voor de Liefde
16 juli 2016 
3 min. leestijd

Ik kies voor de Liefde

Ik kies voor de Liefde. Niet alleen de liefde tussen geliefden of de liefde voor je kind, maar dé Liefde. Keer op keer en zonder angst kies ik voor de Liefde. De Liefde voor elkaar, de wereld, de dieren en alles wat er op mijn pad komt. Alles wat leeft, ademt, bestaat.

Ik kies niet voor een religie, ik kies niet voor een politieke overtuiging, ik kies niet voor een land. In een wereld waarin we iedere dag keuzes moeten maken, lijken de keuzes onze blik te vertroebelen. Wat is er nou eigenlijk echt belangrijk? Is het belangrijk hoe het gisteren was? Is het belangrijk wat een ander gedaan heeft? Is het belangrijk hoe je gekomen bent waar je nu bent? Is dit allemaal belangrijker dan wat jij nu gáát doen? Is het niet veel belangrijker welk pad jij nu, vandaag, besluit in te slaan?

pinky-swear-329329_640

Ik kies voor de Liefde

Donker, licht, groot, klein, rijk, arm, moslim, atheïst, het doet er niet toe. Wie jij bent, wat jij doet, dat is het enige wat telt. En wie jij bent en wat je doet, dat bepaal jij. Alleen jij.

Niet de daden van jouw ouders of het verleden van jouw familie, definiëren jou.
Niet de kleur van jouw gezicht of het land waar jij vandaan komt, definiëren jou.
Niet de oordelen of vooroordelen van anderen, definiëren jou.
Niet de cijfers op jouw bankrekening of de spullen die jij hebt, definiëren jou.

Het enige wat jou, jou maakt, is wie jij vandaag besluit te zijn.
Het is niet erg als je bang bent, als je fouten maakt, als je verkeerde keuzes maakt. Als je kiest voor de Liefde, dan is er altijd iets om op terug te vallen.
Als het leven je overschaduwt en je in het donker zet, dan kan jij het licht zijn die het weer doet opklaren.

In een leven vol met liefde en acceptatie krijgt negativiteit geen voeding en zal dit niet uitgroeien tot haat. Een verloren voetbalwedstrijd, een gemiste promotie, een attractie in een pretpark, een kinderfeest, een kledingstijl, het is allemaal van ondergeschikt belang als jouw grootste belang is om simpelweg lief te hebben.

flamingo-600205_640

Ik kies voor de Liefde

Aandacht geven aan positiviteit en mooie gebeurtenissen kan zoveel meer opleveren dan zinloze discussies over kleur en religie. Stop met het benadrukken van verschillen en geef aandacht aan de schoonheid van diversiteit. Wij zijn geen slaven of slavendrijvers, wij zijn geen koningen of onderdanen, wij zijn mensen. We mogen allemaal onze eigen tijd op deze aarde beleven en kunnen allemaal zorgen dat dat een tijd word om van te genieten.

Jij kan echt bijdragen aan een mooiere wereld. Jij kan bijdragen aan een betere toekomst. Simpelweg door te luisteren om te leren en te voelen om te begrijpen. Je hoeft niet altijd een mening te hebben. Je hoeft geen kant te kiezen.

Kies voor de Liefde.

 

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen