Ik kies wie ik wil zijn
23 december 2018 
3 min. leestijd

Ik kies wie ik wil zijn

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.17.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Wat je overkomt, dat heb je misschien niet in de hand. Hoe je ermee om gaat, dat is altijd je eigen keuze…

Vroeger kon ik zo boos worden op wat me was overkomen in mijn leven.

De ‘verkeerde’ man die op mijn pad kwam, de liefde die mij maar niet wist te vinden, de eenzaamheid, ontslag en ga zo maar door. Het leven is gewoon niet altijd eerlijk en kan soms verdomde pijnlijk zijn.

Ik ga eerlijk zijn, ik heb me echt wel even slachtoffer gevoeld. Want tja, het ‘overkwam’ mij toch allemaal en dat had ik natuurlijk allemaal niet in de hand. En dat is deels waar. Wat je overkomt, daar heb je meestal geen grip op.

Dus ging ik op zoek naar iets waar ik wél grip op had, want ik vond mezelf een slachtoffer voelen, niet zo’n tof gevoel.

Ik realiseerde me, het enige waar ik grip op kan hebben, dat zijn mijn gedachtes. Makkelijk? Nee, echt niet! Want die gedachtes in ons hoofd hebben er soms wel jaren gezeten, dus het wordt dan gemakkelijk een gewoonte om op een bepaalde manier te denken. Maar voor mij was het de keuze tussen slachtoffer zijn of een positieve sterke vrouw worden. Daarbij dacht ik ook; hoe wil ik dat mijn dochter mij ziet…?

En toen was de keuze snel gemaakt, ik wilde geen slachtoffer zijn, maar een positieve sterke vrouw.

Maar kiezen is soms zo lastig, omdat we iets al jaren op dezelfde manier doen. Dus willen we wel, maar hebben we echt geen idee hoe we dat dan aan zouden moeten pakken.

Vorige week vertelde iemand die mijn Masterclass volgde de realisatie “ooh, ik klaag echt heel veel en nee, daar bereik ik helemaal niets mee”.

Klinkt logisch toch? Maar soms zit je er zo in, dat je het van jezelf niet eens meer door hebt. En zo kunnen we jaren door blijven hobbelen in een situatie waar we niet blij van worden. Sluipt het er allemaal een beetje in.

En wanneer het erin sluipt, dan nemen we het leven maar een beetje hoe het op ons afkomt. Accepteren er dat het niet meer om ons als vrouw draait maar alleen maar om de kinderen. En denken we dat onze dromen & verlangens niet waar gemaakt kunnen worden.

Dan komt het punt, het punt dat we onszelf compleet kwijt zijn.

Jezelf kwijt zijn

Jezelf kwijt zijn

Wat dan? Wat doe je wanneer je jezelf kwijt bent, je geen idee hebt hoe je tijd & ruimte voor jezelf creëert en hoe je ‘gewoon’ weer een beetje aan jezelf toe komt?

Het start allemaal met een keuze. En op het moment dat je dit leest, heb jij ook een keuze. Misschien weet je nog niet hoe, maar wanneer jij nu een keuze maakt dat jijzelf belangrijk bent, dan is de eerste stap gezet.

En natuurlijk wil ik jou heel graag een beetje richting geven hierin. Dinsdag 8 januari om 20.30 uur geef ik mijn voorlopig laatste Masterclass “2019: time for you” waar ik 15 Single Mom doorbraken met je deel.

Gratis en gemakkelijk vanaf je bank te volgen.
Een uur met inspiratie.
Zodat jij ook de keuze kunt gaan maken.
De keuze van een leven wat JIJ kiest ❤️

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
3 tips meer tijd en ruimte voor jezelf als single mom - Happy Single Moms
Door

3 tips meer tijd en ruimte voor jezelf als single mom - Happy Single Moms

op 04 Jan 2019

[…] 2: Durf voor jezelf te kiezen We kennen allemaal wel het schuldgevoel wat we naar onze kinderen kunnen hebben. Het schuldgevoel […]

lnRCcoXvEqBrNKy
Door

lnRCcoXvEqBrNKy

op 06 Sep 2020

aySdPWsvMI

CHXQYTuOZAByrat
Door

CHXQYTuOZAByrat

op 06 Sep 2020

MinNkpXTIo

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down