Ik laat mijn ex niet meer mijn leven beheersen.
03 januari 2017 
2 min. leestijd

Ik laat mijn ex niet meer mijn leven beheersen.

Een hoop weken zijn nu voorbij na het herfst vakantie drama. Twee weekenden heeft mijn ex zonder tegenbericht de kinderen niet gezien. Maar afgelopen weekend was het weer raak. Net alsof de duivel er mee speelt besluit hij op vrijdag het eind van de middag dat hij de kinderen wil hebben. In mijn weekend nota bene.

Natuurlijk gaat het met een hoop gedreig en verbaal geweld. Meneer zou de kinderen dan wel eens op komen halen.

Nou mooi niet dus. Het is mijn weekend. Jaren heeft hij mijn leven bepaald en hebben wij als zijn gezin over eieren moeten lopen. Ik ben er klaar mee. Hij kan het dak op. Nee deze moeder zet haar hakken in het zand. En flink stevig ook.

Voor mijn huis staat een groot hek. Dat gaat lekker op slot. De rolluiken gaan dicht en ik zet een mooie film op. Morgen gaan we naar een kinderfeest en geen knappe jongen die mij daar van af kan houden.

Ik laat mijn ex niet meer mijn leven beheersen.

Uiteraard is ex lief het daar niet mee eens en als de eerste beste testosteron man staat meneer aan het hek te rammelen dat het een lieve lust is. Het komt zelfs boven het geluid van de film uit. Wat mij dan wel ongelofelijk zeer doet is dat mijn twee mannetjes stijf van angst op de bank zitten. Dit kan zo echt niet langer. Politie dan maar bellen. Als hij niet mee wil werken dan maar niet maar mijn jongens gaan voor alles. Dan maar minder mooi.

Ook heb ik ondertussen veilig thuis erbij gehaald. Ik ben niet van de instanties maar kom op kinderen die bang zijn voor hun eigen vader omdat hij maar denkt te doen wat hij wil. Nou dat gaat er bij mij niet in. Mama is boos, heel boos.

Gelukkig is mijn jongste snel in slaap gevallen op de bank maar toch hebben alle twee hier genoeg van mee gekregen. De volgende dag volgt dan ook een goed gesprek met mijn twee mannetjes. Het was best heftig voor ze. Gelukkig volgt de afleiding van het kinderfeest. Gewoon even vrolijk weg en onze hoofden leeg maken.

Ik laat mijn ex niet meer mijn leven beheersen.

Aankomend weekend is het weekend van mijn ex maar nee zolang hij geen hulp geregeld heeft en er geen dingen veranderen gaan mijn jongens niet meer naar hun vader.

Ik wil echt wel dat ze een band met elkaar blijven houden en dat het een goede band is maar ik wil nog meer dat mijn jongens zich veilig voelen.

Dus ja, mama heeft haar hakken in het zand geplant. Ik volg mijn instinct en ik werk nu even niet meer mee. Hoe het zal lopen? Geen flauw idee. Ik volg mijn jongens en zal doen waar zij zich het best bij voelen. Dat zij zich veilig en vertrouwd voelen, dat is al wat telt voor mij.

Zie ook: Ik voel me onveilig in mijn eigen huis

Wat heftig! Hoe zouden jullie dit aanpakken? Laat een reactie achter of praat mee op de community.

Over de schrijver
Bianca
Door

Bianca

op 03 Jan 2017

Zit nu met narcistische ex in een hulptraject mediation....heb weinig vertrouwen...al t huiselijk geweld word ontkent en meneer geeft alleen sociaal wrnselijke antwoorden om zijn imago hoog te houden....vecht al jaren voor t recht en veiligheid van mijn kinderen

Reactie plaatsen