Ik neem het me gewoon weer voor
06 januari 2017 
2 min. leestijd

Ik neem het me gewoon weer voor

Elk jaar denk ik weer: ‘Nee ik ga er niet aan beginnen’ , en elk jaar op oudejaarsavond begint het dan toch wel te kriebelen. Wat worden m’n goede voornemens voor het komende jaar? Als ik terugblik op het vorige jaar zijn er toch aardig wat gesneuveld, maar er zijn er ook best aardig wat gelukt.

 

Het klassieke ‘stoppen met roken’; het is me tot nu toe nog steeds niet gelukt. Hoe graag ik het ook wil, ik heb tot nu toe nog steeds niet de kracht om door te zetten. Hmm…eigenlijk moet het dit jaar gewoon wel lukken. Ik heb nu tenslotte de gewenste e-smoker die er voor moet kunnen zorgen dat ik op een heel relaxte manier kan afkicken zonder dat ik mijn kids met huid en haar opeet! Ja, dit voornemen komt dus toch weer op nummer 1 te staan!

‘Sporten’. Dat is altijd wel geslaagd. Als ik niet al zelf sport dan sta ik wel langs de lijn als trainster. Het feit dat ik de afgelopen twee maanden alleen nog maar langs de lijn heb gestaan en mezelf even op de laatste plaats heb gezet, zorgt er wel voor dat het nu weer enorm kriebelt. Ondanks de kriebels is de stap naar de crossfit-box zetten toch wel weer een grote. Gelukkig viel het m’n lang verloren neef op dat ik al even niet was geweest en die gaf me dan toch even die bekende schop onder m’n hol. De eerste les is dus weer in zicht…Pff dat wordt weer flink afzien na al dat lekkere eten en stilzitten!

 

Meestal staat op nummer 3 het ‘op vakantie gaan met de kinderen’. Vorig jaar is me dat dan eindelijk gelukt na heel wat jaren, al was dat nog niet helemaal zoals ik vakantie zie. Maar we zijn geweest.

Dit jaar gaat dat hoe dan ook niet gebeuren. Dit jaar gaat de aandacht vooral uit naar de kinderen die op schoolreisjes gaan, en naar mijn zoon die de overstap zal maken naar de middelbare school. Deze gebeurtenissen gaan een regelrechte aanslag doen op mijn financiën,  maar zoals altijd zal ik er alles aan doen om hen te geven wat ze daarvoor nodig hebben.

Dit jaar wordt dus nummer 3 ‘financieel gezond blijven’ .

Behorend tot de minima onder aan de sociale ladder is het per definitie al een uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen en dit jaar wordt dat weer flink op de proef gesteld. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging en heb ik de afgelopen jaren genoeg trucs en tricks geleerd om alles toch goed voor elkaar te hebben. Groot pluspunt van het aankomend jaar: het laatste jaar schuldhulpverlening. Eindelijk ben ik dan echt van alle ellende af die mijn ex heeft veroorzaakt. Nog maar 12 maanden volhouden. Check!

 

Mijn laatste,  en toch wel meest belangrijke voornemen voor het komende jaar,  is er voor zorgen dat mijn dochter voor het grootste gedeelte zal herstellen van haar c.v.s. Hopelijk gaat de school akkoord met een gesplitst examen in twee jaar zodat ze daar ook de tijd voor krijgt. Het wordt nog een zware weg, maar hee… Daar is dan ook weer die uitdaging.

Een net zo belangrijke uitdaging is het om mijn zoon voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, Met zijn A.D.H.D. en autisme zal het ook voor hem een heel zwaar en spannend jaar worden. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van gespecialiseerde mensen, maar het wordt een ding.

Al met al ben ik behoorlijk hoopvol en strijdvaardig voor dit komende jaar. Genoeg te doen en genoeg om aan te pakken!

Maar waar een wil is, berijd ik de weg ( op m’n fietsje haha)Vanuit hier voor een ieder de beste wensen voor 2017, dat al je goede voornemens mogen slagen!

Running Bee

Zie ook: Maakt geld gelukkig?

Wat is jouw grootste wens of voornemen voor dit jaar? Deel het met ons en laat een reactie achter

Over de schrijver
Reactie plaatsen