Ik voel me meer moeder dan vrouw
25 november 2015 
4 min. leestijd

Ik voel me meer moeder dan vrouw

Onlangs landde het ineens bij me, ik mis mijn vrouw-zijn!

Eigenlijk schrok ik van deze gedachte, want ik heb me altijd op en top vrouw gevoeld. Zelfs toen ik net bevallen was en toen mijn dochtertje nog een klein baby’tje was, voelde ik me super vrouwelijk. Vroeger las ik weleens in bladen dat vrouwen zich meer moeder dan vrouw voelden. Nou, daar kon ik mij echt helemaal niets bij voorstellen, dat zou mij nooit overkomen want ik zou deze vrouwelijke kracht altijd voelen. 

Not….

The eagle has landed, het is toch echt gebeurd. Ik voel me meer moeder dan vrouw.

En wat is dat een onprettig gevoel en stel ik mij best wel kwetsbaar op om dit met jullie te delen. Maar ik doe het toch, want ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die dit gevoel heeft. Het is niet dat ik niet tevreden ben met mezelf, want dat ben ik absoluut. Wanneer ik in de spiegel kijk, ben ik blij met wat ik zie. Alleen dat ‘sexy gevoel’ is even zoek.

IMG_3034 IMG_3038Ik wil me er echter niet bij neerleggen, dus ik ga weer op zoek naar mijn vrouwelijkheid en ik neem jullie daarin mee. Het moment dat ik dit blog schrijf zit ik bij de kapper, te wachten tot de kapper de verf uit mijn haar gaat spoelen. Hoewel ik je net natuurlijk vertelde dat ik mezelf echt nog wel aantrekkelijk vind, kan het je net een wat beter gevoel geven wanneer je haren leuk zitten. Want er zit toch wel een verschil tussen jezelf ‘wel aantrekkelijk’ vinden en jezelf sexy vinden. Dus dit is mijn poging 1: mijn haar leuk verven en wat korter knippen.

Zodra ik hier klaar ben, ga ik naar de drogisterij om een mooie lippenstift voor mezelf te kopen. Dat geeft letterlijk kleur! Thuis ga ik mijn nagels fel lakken en vanavond (afgelopen vrijdag) ga ik met vriendinnen op stap! Ik ga lekker dansen en sjansen en wil me weer op en top vrouw voelen! 

4 weken later: Inmiddels voel ik mij weer op en top vrouw. 

Ik merkte dat ik in mijn gevoel meeging. Ik trok thuis lekker m’n joggingbroek en slobbertrui aan, deed niet echt m’n best om m’n haar goed te doen en gaf weinig aandacht aan mijn uiterlijk. Dan ga je je op den duur ook niet meer vrouwelijk voelen. Na mijn bezoek aan de kapper zijn er echt dingen veranderd waardoor ik me echt vrouw voel. Hierbij wat kleine tips voor jou: 

  1. Ik zorg dat mijn haar altijd mooi en verzorgd zit, ook al ga ik alleen even mijn dochter wegbrengen. 
  2. Ik ben weer aandacht aan mijn nagels gaan geven die weer mooi verzorgd zijn. 
  3. Mijn nieuwe ‘image’ is felle lippenstift. 
  4. Ik heb afscheid genomen van de joggingbroek en slobbertrui en draag weer leuke kleren. Ook draag ik weer veel vaker hakken. 

Natuurlijk mag je heus nog wel eens lekker in je thuis outfit hangen en ff geen lippenstift op hebben. Maar realiseer je dat wanneer je dit te vaak doet, je je echt niet vrouwelijk meer gaat voelen. Mij helpen bovenstaande kleine veranderingen echt enorm, ik hoop dat het ook bij jou effect zal hebben! 

Wat doe jij om je meer vrouw te voelen? Je kunt hieronder je bericht achter laten en anderen inspireren. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Oct 2015

Ooit heeft de Libelle een onderzoek gedaan, er zijn vrouwen met kinderen en er zijn moeders. Ik behoor tot de tweede categorie, ik ben en voel me een moeder. Meer moeder dan vrouw. Vanaf het moment dat ik moeder werd, telde ik niet meer mee, stonden mijn kids op nr1. Door de omstandigheden heb ik jaren lang mijn eigen leven in holt gezet, iets wat ik heel normaal vond, zij waren immers afhankelijk van mij. Als iemand in die tijd zei, "jij bent sexy", dacht ik meteen doe normaal , ik ben een moeder!!! Ook al zei ik jaren tegen vriendinnen, buiten moeder ben je ook nog een eigen individu, telde dit niet voor mij ;-) Toen mijn jongste naar de middelbare ging, kwam er een ommekeer, de hakken, make-up kwamen weer uit de kast en had ik zoiets, ik tel wel mee. Mijn jongens zijn nu 19 en 17 en nog steeds ben ik op de eerste plaats een moeder, zij gaan nog steeds altijd voor, verzet nog regelmatig een afspraak omdat er iets voor de jongens tussen komt maar ik maak ook echt tijd voor de vrouw in mij. Tijd voor mezelf.

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Nov 2015

Hallo,Ik heb hetzelfde gevoel gehad. Nu ben ik niet naar de kapsalon gerend en heb ik mezelf geen nieuwe coupe aangemeten. Toch doe ik meer mijn best om me vrouwelijk te voelen. Ik ben nog niet zo heel lang single mom. En best tevreden over mijn uiterlijk. Al mogen er nog wel een aantal kilootjes vanaf.Ik ben onlangs ook weer begonnen met lippenstift een mooie felle rode kleur. Leuk voor de winter!! Ook is mijn kledingstijl iet wat veranderd. Wat een ander daarvan vind.... Maakt me niet uit. Ik voel me vrouwelijker en ik draag ook weer hakken!! It's good to be a woman!Geniet van het vrouw zijn!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Nov 2015

Hey Maria,Wat goed! Het zijn vaak ook maar kleine dingetjes die je hoeft te doen om je vrouw te voelen. En dat voelt geweldig toch!Liefs Myra

Reactie plaatsen