Ik voel me rijk en gelukkig
19 april 2017 
2 min. leestijd

Ik voel me rijk en gelukkig

Het is vakantie en zoals gewoonlijk ben ik vrij als de jongens vakantie hebben. Ik werk voor mezelf en alleen tijdens school uren. Het is een luxe om er voor je kinderen te zijn en daardoor heb ik het in het afgelopen jaar financieel best zwaar gehad. Maar ook daar is licht aan het eind van de tunnel.

Ik neem de kinderen mee naar een indoor speelparadijs. Kunnen ze even uitrazen want dat hebben ze wel nodig en kan mama lekker genieten van haar kop koffie. Of een latte. Tjonge, wat is het druk zeg maar gelukkig is er nog een tafeltje vrij en ik plof neer. De jongens zijn uiteraard al weg. Die hebben daar geen seconde voor nodig en mama al helemaal niet meer.

Geluk en rijkdom

Terwijl ik inderdaad aan een heerlijke latte zit kijk ik om me heen. Het valt me op dat er enorm veel grootouders zitten. Naast me zit ook een gezellige oma en al snel maken we een praatje. Het is natuurlijk vakantie en de meeste ouders werken. Ik besef wat een geluk en rijkdom het is dat ik hier kan zitten, er kan zijn als mijn kinderen uit school komen of als ze vakantie hebben.

Ik voel me rijk en gelukkig

Natuurlijk sinds dat ik van mijn ex weg ben moeten de kinderen overblijven zodat ik meer kan werken en daar heb ik echt heel veel moeite mee gehad. De jongens niet. Maar het heeft echt even als falen aangevoeld. Ondertussen is het een routine geworden. Ik bedenk me nu dat ik echt geluk heb want ik mag ongestoord naar mijn kinderen kijken, politie agent spelen als er wat kleine dingen zijn tussen de spelende kinderen. Soms de boel even sussen, vooral als mijn jongste wat moe wordt en denkt dat hij niet met de rest mee mag spelen.

Ik voel me rijk

Ja, soms is het zwaar 24/7 er zijn voor je kinderen. Dag en nacht klaar staan. Geen moment rust hebben en opgelucht adem halen als ze in bed liggen. Ja, dat doe ik. Maar als ik nu zo om mij heen kijk dan besef ik ook hoe rijk ik ben. Ik mag hier gewoon genieten van mijn mannetjes die heerlijk aan het spelen zijn. Ik ben er voor ze. Op dit moment voel ik me gewoon echt rijk want wat kan er mooier zijn als dit nu even op dit moment?

Ik voel me rijk en gelukkig

Hoe veel moeders en vaders kunnen dit niet? We doen allemaal ons best voor onze kinderen, op onze eigen manier. Er is geen goed of fout. We zijn allemaal mensen die het moeten doen met de dingen die we hebben. Moeders / vaders denk eens aan jezelf, geef jezelf een pluim. Want die verdienen jullie. Wees lief voor jullie zelf maar bovenal geniet van de momenten die je hebt met de kinderen.

Maar momenteel voel ik me rijk, mijn kostbaarste bezit rent daar rond. Op dit moment heb ik niets anders nodig.

Wanneer voel jij je écht gelukkig?

Over de schrijver
Reactie plaatsen