Ik was 16 jaar en toen kwam jij!
27 mei 2016 
3 min. leestijd

Ik was 16 jaar en toen kwam jij!

Dit is oprecht een ode aan mijn zoon

Je bent nu 16 jaar.  Precies de leeftijd die ik had, toen ik zwanger werd van jou.
Ik kan me nog zo goed herinneren hoe ik in die tijd was. Feestje hier, feestje daar, vaak met de nodige drank en drugs.

Ik heb in het internaat gezeten. Niks kon mij op het goede pad laten blijven. En plots was ik zwanger van jou. Mijn wereld stortte toen in. Ik was nog zo jong!
Mijn vader was net overleden. Hij had zichzelf feitelijk van het leven beroofd. Door zijn alcohol verslaving had hij namelijk een maagbloeding gekregen. Hij had alle deuren op slot gedaan voor de hulpdiensten, dus deze konden hem niet redden.

FB_IMG_1454674196789Het was een zware tijd waardoor ik steeds meer drugs ging gebruiken. Plots werd ik niet meer ongesteld en ik dacht dat het door de stress kwam. Hetgeen waar ik totaal niet mee bezig was werd mijn ergste nachtmerrie. Ik was namelijk netjes aan de pil, was hem niet vergeten. Ook was ik niet ziek geweest. Het was toch echt waar; ik bleek zwanger te zijn.

 

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik de zware taak van alcohol en drugs af te blijven. De vader van mijn kindje was 12 jaar ouder, maar had geen behoefte om een kind te krijgen. Hij liet me in de steek en ik moest abrupt volwassen worden. Tijdens mijn zwangerschap heb ik zelf niks voor jou gekocht. Ik kon namelijk nog steeds niet geloven of accepteren dat ik zwanger was en zo jong al moeder zou worden. Pas toen jij werd geboren kwam het besef: ik ben MAMA.FB_IMG_1454239978359_1

 

Mijn hele zwangerschap is een hel en een strijd van emoties geweest, zowel geestelijk als lichamelijk. Toen jij geboren werd, besefte ik een redder te hebben gekregen in mijn leven, jij! Ik kan je oprecht zeggen dat jij mijn allermooiste geschenk ooit bent geweest.

Niemand kan zich voorstellen hoe dankbaar ik ben dat jij niks hebt over gehouden aan mijn drugs en drankgebruik. Vandaag, precies zestien jaar ,drie maanden en 19 dagen later ben ik nog altijd clean.. Je bent echt mijn redder geweest!

Ik heb je drie broertjes geschonken en je bent een kind om zo trots op te zijn. Onze weg was zwaar en moeilijk ,maar jouw ogen en lach hebben ervoor gezorgd dat ik van nature een goede moeder ben geworden. Ik leef weer en geniet. Nooit zal ik  kunnen uitleggen hoe zwaar de weg is geweest naar waar wij nu staan. Iedereen ziet onze band samen en spreekt hun liefde hierover uit .

Ik ben ontzettend trots op de jongeman die je bent geworden en de keuzes die jij maakt in je leven.

Contact met je vader is er niet, al is dit er af en toe minimaal geweest.Ik heb nooit mijn middelbare school af kunnen maken, maar vorig jaar op mijn 32ste heb ik mijn MBO diploma behaald.De dingen die ik heb moeten laten of niet kon doen heb ik met liefde opgegeven. Ja het was soms heel heftig en moeilijk, maar alles was zeker de moeite waard!

Ik zal er altijd voor je zijn en ik kan me geen leven zonder jou, mijn zoon, voorstellen. Ik heb gezien wat pure liefde is en zie het elke dag weer.
In mijn eentje zorg ik voor je en ik kan met trots zeggen dat ik een hele happy single mom ben voor jou !

Over de schrijver
Reactie plaatsen