Ik wil verhuizen naar een groter huis
02 januari 2016 
3 min. leestijd

Ik wil verhuizen naar een groter huis

Ik wil verhuizen. Ik woon nu ruim een jaar op mijzelf met Nya en wonen opzich op een hele fijne plek. De buurt is heel rustig en de buren erg vriendelijk. Maar ons huis is klein, erg klein. We hebben 1 slaapkamer, deze grenst meteen aan de woonkamer en er zitten schuifdeuren in die grotendeels uit glas bestaan.

Eerst was dit geen probleem, Nya sliep prima en daarom was het ook niet erg dat we de kamer moesten delen.  Toen Nya wat groter werd, werd het een probleem dat ze door het glas de woonkamer in kon kijken. Ze ging recht op in bed staan en ging absoluut niet slapen. Er staat nu een grote kast voor en op het andere raam zit van dat ‘raamplakplastic’ waardoor ze in ieder geval niet meer de woonkamer in kan kijken. De laatste tijd komt er een probleem bij, Nya word 9 van de 10 x wakker zodra ik naar bed ga en stopt niet met huilen tot ze bij mij mag liggen. Ze slaapt de laatste tijd dus regelmatig bij mij. (ik weet het volhouden doet wonderen, maar voor nu laat ik haar nog even bij mij liggen)

Het huis word echt te klein. Buiten het slaapkamer probleem, is er verder weinig ruimte in huis voor Nya om haar energie kwijt te kunnen.

De woonkamer is opzich redelijk ruim maar daar houdt het dan ook op. Doordat ik mijn was binnen kwijt moet (ik heb geen droger) en 2 bedden in de slaapkamer heb staan, is er geen plek in de slaapkamer voor haar om rustig te kunnen spelen. Wat ook betekent dat al haar grote speelgoed in de woonkamer staat. Het huis is echt te klein. Ik wil verhuizen.

Ik sta al een hele tijd ingeschreven bij huiswaarts, hier komen alle huurhuizen (die via een gemeentelijke stichting verhuurd worden) op te staan. Ik loot vaak mee bij loting woningen maar toen ik een tijd terug bij een huis mocht komen kijken besefte ik ineens hoeveel geld er in een verhuizing gaat zitten.

Ik heb een groter huis nodig, dus extra laminaat maar ook nieuwe kasten omdat ik nu voornamelijk inbouwkasten heb. Gelukkig kan ik redelijk goed sparen en ben ik goed op weg met sparen zodat ik straks kan verhuizen zonder dat ik in een half afgemaakt huis moet zitten.

Ik wil verhuizen maar ik vraag me wel af hoe Nya hier op zal reageren. Een eigen slaapkamer dus snacht’s alleen in een kamer slapen zal voor haar erg wennen zijn. Ik Ik wil verhuizen naar een groter huisdenk dat het hele verhuizen voor haar heel gek zal zijn omdat ze pas 6 maanden was toen we hier kwamen wonen en ze dus niet meer anders weet dan dat we hier wonen. Ik vind het zelf wel spannend, een groter huis en weer een nieuw begin. Je huis helemaal opnieuw kunnen inrichten en vormgeven.

Ik ben benieuwd hoeveel ik eigenlijk veranderd ben dit afgelopen jaar en ik denk dat je dat best wel eens terug zou kunnen zien in de nieuwe inrichting straks.

Voor nu blijf ik even doorsparen en blijf ik reageren op huizen die mij heel erg aanspreken. En ik kan niet wachten op mijn frisse start in 2016.

Leef jij ook te klein voor je gevoel met je kind(eren)? Laat je reactie hieronder achter en deel je ervaringen met ons.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Jan 2016

Ik mijn woning begint te klein te worden. Sinds 5 jaar woon ik hier met mijn dochters van 9 en 6. De meiden slapen op 1 kamer in een stapelbed. Het feit dat ze dus beide geen eigen plekje hebben om te spelen begint lastig te worden. Zeker de oudste heeft de behoefte om af en toe zich terug te trekken en om alleen te spelen. Dan heeft ze haar hele playmobil uitgestald en dan wil haar zusje wat pakken van de kamer en schopt dan per ongeluk het een en ander om. Gevolg is dat de oudste dan helemaal uitdak gaat. Dus voor de sfeer in huis zou het fijner zijn als ze allebei een eigen kamertje zouden hebben.

Reactie plaatsen