Interview met een Single Mom #1
17 oktober 2018 
3 min. leestijd

Interview met een Single Mom #1

Onderlinge support is voor single moms heel waardevol. Zo kun je tips uitwisselen maar vooral steun vinden aan elkaar. Ik heb inmiddels veel inspirerende vrouwen leren kennen. Een aantal van deze power vrouwen heb ik geïnterviewd. Het leek mij erg leuk om de diversiteit onder de moeders te laten zien zodat andere moeders hier herkenning of inspiratie uit kunnen halen.

Vandaag heb ik Jorieke geïnterviewd. Ik ken haar al vanaf de middelbare school. Een tijdje zijn we het contact verloren, maar sinds we beiden Single mom zijn hebben we elkaar weer gevonden. We spreken veel samen en ervaren veel steun aan elkaar. Dit is haar verhaal:

Kun je iets vertellen over wie je bent?

Mijn naam is Jorieke de Vree , ik ben 24 jaar oud en mama van 2 kindjes. Een jongen Jax van 3 jaar oud en een meisje Indi van bijna 2 jaar oud. Met zijn drieën wonen wij in een klein dorpje in de Overbetuwe.

Hoe ervaar jij het leven als single mom?

Stiekem vind ik het heel fijn om single mom te zijn (mag ik vast niet hardop zeggen, maar here you go ). Ik heb het eigenlijk vanaf het begin alleen gedaan, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet . Ik vind het stiekem heerlijk om alle controle in eigen handen te hebben. En alle knuffels en kusjes zijn voor mij alleen. Maar natuurlijk heb ik ook mijn momentjes dat ik het minder vind om een single mom te zijn. Als ze rond spitsuur ‘s avonds beide besluiten om een driftbui erin te gooien, het eten lusten ze niet, niet willen douchen, moe zijn etc. Soms mis ik een vader figuur die even net wat strenger is en de boel in de juiste lijnen kan leiden.

Tegen welke vooroordelen loop je soms aan?

Ik ben best wel streng gelovig opgevoed en vanuit daar is het heel gewoon om eerst te trouwen en daarna pas aan kinderen te beginnen. Wat natuurlijk bij mij alles behalve het geval was. Ik heb zeker in het begin vaak uitspraken te horen gekregen zoals: “Weet je wel zeker dat je dit wilt?” Gevolgd door: “dit zal wel zwaar worden dan..” Maar ik heb mij er nooit iets persoonlijk van aan getrokken, ik gebruik het juist als een boost.

Oké, ik ga jullie bewijzen dat ik dit kan. Ik ben van mening dat als je in jezelf gelooft, je alles kunt bereiken wat je wilt. Wij vrouwen zijn zo veerbaar en krachtig , show your real power!

Wat wil jij je kinderen graag mee geven in de opvoeding?

Dat is precies wat ik ook aan de kleintjes mee wil geven, om altijd in zichzelf te geloven, altijd voor anderen te zorgen en ze vrij laten in het ontdekken van de wereld. Ik vind het belangrijk om consequent te zijn, maar aan de andere kant ook om zichzelf te laten ontdekken wat de gevolgen kunnen zijn van bepaalde keuzes die ze maken. Het allerbelangrijkste vind ik goed zijn voor jezelf en anderen. Niet zomaar oordelen over andere mensen en iedereen een gelijke kans geven. Om alles te onderzoeken en zo je eigen mening te vormen

Wat zou je graag willen zeggen tegen de Single moms die dit lezen?

Mede single moms: geloof altijd in jezelf en voel je niet schuldig om af en toe even wat tijd te nemen om tot rust te komen en een stapje terug te doen. Support elkaar, we doen allemaal ons best tenslotte.

En tot slot: vergeet nooit dat alles wat je uit liefde doet niet verkeerd kan zijn..

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Oct 2018

[…] Meer verhalen lezen van een single mom? Lees hier het interview met Jorieke. […]

Reactie plaatsen