Interview met een Single Mom #2
30 oktober 2018 
2 min. leestijd

Interview met een Single Mom #2

Wie ben je? 
Hoi, ik ben Sem. Ik ben 29 jaar oud en single mom van 5 kids. 4 jongens en een kleine meid. Jeyfairo is 8 jaar, Shadeyno 7 jaar Syon is 5 jaar, Jahrayson 3 jaar en Soraiyomi 1,5 jaar.

Hoe ervaar je het leven als single mom?
Ik ervaar het leven als single mom niet altijd even makkelijk en soms ook best eenzaam. Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat dit ook mede ligt aan mijn eigen instelling. Wat kun je als single mom verwachten met zulke kleine kids? Ik heb mij daar grotendeels bij neergelegd. Ik geniet van de kinderen zoveel als het kan. Het opruimen en schoonmaken vind ik het ergste wat er is. Wat kunnen kinderen veel rommel maken haha.

Soms mis ik mijn vrije tijd. Wat drinken buiten… alleen en in alle rust. Als ik naar de Lidl ga, voelt het soms als een strandvakantie. Ik vind het ook heel erg leuk hoor. Vooral als mijn kinderen moeten lachen om elkaar. Ze zijn zo grappig en vol humor. Ook vind ik het heerlijk om ze te zien smullen dus ik doe graag mijn best voor ze in de keuken.

Ook vind ik het fijn als mijn kinderen er goed verzorgd bij lopen. Dat geeft mij een goed gevoel.

Mijn kinderen nemen momenteel veel van mijn vrijheid in en dat hoort er bij. Ze zijn maar 1 keer klein en ik hou ontzettend veel van ze. Ik heb bergen verzet om ons leven rustig en gelukkig te laten verlopen. Mijn kleintjes staan echt op nummer 1.

Tegen welke vooroordelen loop je wel eens aan?
Ik ben jong en zie er nog jonger uit. Mijn kinderen zijn allemaal binnen 7,5 jaar geboren. Ik ben wit en mijn kinderen zijn donker. Vaak zie ik hoofden draaien of krijg ik opmerkingen als: waar is de vader? Thuis hoop ik? Of: ik zie dat je van donkere mannen houdt. Vaak word gedacht dat ik een onnadenkende jonge vrouw ben, die per ongeluk veel kinderen heeft gekregen. Wanneer ze mij leren kennen merken ze al snel dat dat niet het geval is.

Wat wil jij je kinderen graag mee geven in het leven?
Ik vaccineer mijn kinderen bewust niet. Alleen de oudste is gevaccineerd tot 4 jaar en mijn 2e zoon tot zijn 2e jaar. Mijn oudste zo’n heeft zo een heftige reactie gehad op de vaccinatie, dat ik dat ben gaan onderzoeken. Daarnaast voed ik mijn kids zo vegetarisch mogelijk op. Respect voor het leven staat daarin centraal. Ik eet nog niet zo lang vegetarisch, dus als ze vlees willen maak ik dat soms nog wel. Maar wel biologisch en met veel lekker eten.

Mijn kinderen zijn gek op paprika, komkommer, selderij, pompoenblokjes etc. Natuurlijk houden ze ook erg van pannenkoeken en cake. Voor het avondeten houden ze vooral van rijst, Surinaamse bami, kip uit de oven en Dhal rijst met bakkeljauw. Echte lekkerbekken zijn het.

Verder leer ik ze tevreden te zijn met wat ze hebben, samen delen en anderen wat gunnen.

Daarnaast wil ik dat ze bewust zijn van hun kleur, wie ze zijn en wie hun voorouders waren. Ze mogen trots zijn op hun Afrikaanse roots.

Wat zou je andere single moms graag mee willen geven?
Geniet zo lang het kan. Neem je kindje lekker bij je in bed. Als het minder gaat onthoud dan dat dit bij iedereen wel eens zo is. Voel je je somber? Vaak is dat slechts een fase. Ga uit van je eigen kracht, je bent perfect, je bent het waard en je doet je best!

Meer verhalen lezen van een single mom? Lees hier het interview met Jorieke.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Dec 2018

Heel mooi verhaal wat echt is en erg inspirerend.

Reactie plaatsen