Dit is wat Happy Single Moms voor mij betekent
25 maart 2016 
2 min. leestijd

Dit is wat Happy Single Moms voor mij betekent

Vorige week zondag hebben we een meeting gehad met de blogsters, de oprichtster Myra en Kirsten (die veel achter de schermen doet om Myra te helpen). Jeetje wat was het leuk om iedereen eens zo in het echt te zien! Het was erg gezellig en tegelijk ook confronterend. Wat een heftig verhaal heeft iedereen. Het rakelde gelijk weer wat gevoelens op en het zette me aan het denken; dit is wat Happy Single Moms voor mij betekent (heeft).

Ik weet namelijk nog dat ik mijn allereerste verhaal deed bij HSM. Dit was geen blog van een paar honderd woorden, nee dit was bijna een heel boek met al mijn ellende van dat jaar.

Het was mijn eerste spreekbuis waar ik echt openlijk mijn verhaal durfde en wilde te delen. Zonder het mooier te maken dan het was.

Dat verhaal was voor mij een afsluiting van een hele moeilijke periode en al had ik voor mijzelf besloten dat het mij niks meer kon schelen wat de buitenwereld van mij vond. De reacties waren hartverwarmend! Die deden mij dan ook echt wel wat. Ik voelde mij dan ook bevrijd en uiteindelijk ook een beetje trots. Ik kon echt met alle eerlijkheid zeggen dat ik klaar was met dat hoofdstuk in mijn boek. Ik had het op dat moment echt afgesloten. Ik was klaar voor het volgend hoofdstuk. Het hoofdstuk waar ik weer blij met mijzelf mocht en kon zijn, en mijzelf gewoon weer kon zijn. Dat heeft HSM voor me betekend.

En wat betekent HSM nu voor mij?Dit is wat Happy Single Moms voor mij betekent
Door de verhalen die we afgelopen zondag met elkaar deelden en we aan het brainstormen waren over onderwerpen en meerdere mogelijkheden voor de website realiseerde ik mij dat wij dat stukje (h)erkenning zijn voor zoveel alleenstaande moeders.

Ik besefte mij, dat niet alleen Myra maar ook wij, de blogsters mensen inspireren. Naast het feit dat schrijven mijn uitlaatklep is, kan ik anderen inspireren, helpen relativeren en motiveren, en hopelijk ook af en toe laten lachen.

Het blog ‘Ode aan Carla en opa en oma’ ging over een stukje waardering, want al heb ik geen partner die mij helpt met het opvoeden van mijn zoon, gelukkig doe ik het niet helemaal alleen. Gelukkig heb ik mijn ouders en mijn gastouder die mij ontlasten. Daar ben ik ze heel dankbaar voor en ik weet dat ik niet de enige ben. Het blog ‘Huisdieren en kinderen’ schreef ik om bewustwording te creëren. Even erop wijzen dat wat er ook gebeurt, wij volwassenen een belangrijke rol spelen in de interactie tussen onze kinderen en huisdieren. Laten we dat alsjeblieft niet vergeten. Het blog ‘Mijn grote vriend bindingsangst’ was ook voor mijzelf om even te relativeren en reflecteren. Daarnaast wist dat ik dat ik niet de enige ben die moeite heeft met de liefde. Mijn laatste blog ‘7 voordelen van het alleen opvoeden’ was ook weer even een stukje relativeren, want tuurlijk is het zwaar, maar laten we vooral niet vergeten dat elke negatieve kant ook een positieve kant heeft! Al met al betekent HSM dus een hoop voor mij! Ik hoop dat onze wegen voorlopig nog zo samen doorlopen.

Dit is wat Happy Single Moms voor mij betekent. Wat betekent HSM voor jou? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Myra (Founder Happy Single Moms)
Door

Myra (Founder Happy Single Moms)

op 25 Mar 2016

Wat ontzettend lief Joyce! Ik vond het geweldig om jullie te ontmoeten en ik ben trots dat jullie in het blogstersteam zitten en dagelijks zoveel single moms (h)erkenning geven en inspireren! Liefs Myra

Reactie plaatsen