Checklist: is hij de ware liefde?
06 november 2015 
5 min. leestijd

Checklist: is hij de ware liefde?

Als je iemand hebt gevonden, na alle rampdates, relaties die je hebt gehad, hoe weet je dan dat het goed zit? Er zijn belangrijke punten die goed zijn om te weten, zodat je weet dat jij totaal jezelf bent en gelukkig met je nieuwe liefde. Is hij de ware liefde?

Hieronder 11 punten om te checken of jouw nieuwe lief jou echt blij en gelukkig maakt!

1.Je bent blij

Hierbij is het ten eerste belangrijk dat je blij bent met jezelf. Jij jezelf accepteert voor wie je bent. Je kunt niet afhankelijk zijn van een ander, dat diegene zorgt dat je altijd maar blij bent. Maar als jij blij bent in je relatie is het win win. Want je veroorzaakt de blijheid die je samen hebt en voelt ook mede door jezelf.

2. Je kent elkaars familie

Zo fijn als je elkaar kunt voorstellen aan elkaars familie. De ander trots is om jou te “showen” aan anderen. Als het iets is voor langere tijd is het een prettig iets als het klikt met elkaars familie. We weten allemaal dat dit ook anders kan zijn. Maar het is fijn te weten wie zijn broers/zussen zijn, ouders en betrokken zijn in zijn afkomst, elkaars afkomst.

3. Je bent jezelf

Je bent niet bang je geheimen te vertellen aan elkaar, soms eens stampvoetend te mopperen over je rotdag op het werk, even lekker gek te doen…

Je kunt relaxed en op je gemak zijn bij de ander. Je schaamt je nergens voor (dit kan misschien in het begin nog even lastig zijn voor sommigen, en dat geeft niet. Dat komt wel)

4. Je lacht

Hij hoeft geen Bert Visscher of Hans Teeuwen te zijn om je aan het lachen te maken. Als je lol hebt samen, grappen kunt maken, of gewoon om een slap verhaal van vroeger, is positief en goed. En daar wordt je weer blij van. En mannen vinden het vaak erg fijn als er gelachen wordt om hun humor, geeft ze zelfvertrouwen.

5. Je hoeft niet altijd te praten

Het is niet erg om gewoon lekker samen op de bank te zitten, zonder iets te zeggen tegen elkaar. Zonder dat je het gevoel hebt dat je een gesprek moet beginnen, je ongemakkelijk voelt, maar gewoon omdat je ff chill met elkaar zit.

6. Je kunt goede gesprekken houden met elkaarheart-692312_640

Je bent open en eerlijk tegen elkaar en alles is eigenlijk wel bespreekbaar. Vooral als je je vertrouwd voelt bij elkaar. Een giga domper is het als je niet over je gevoel kan praten met hem of wat je dwars zit. Goed kunnen praten met elkaar over van alles en nog wat, geeft nog meer vertrouwen in de ander.

7. Er is weinig tot geen drama

Als je relatie bestaat uit drama, verdriet, boosheid of frustratie, dan is het logisch dat je daar ver van weg moet blijven en ermee stopt. Maar als er even drama is, mag het er zijn en vang je elkaar op. En probeer je er weer uit te komen. Om vervolgens weer verder te gaan waar je gebleven was.

Belangrijkste is dat de ander je bijstaat.

8. Er is balans

Hoe fijn is het als je beiden nog een eigen leven hebt, naast dat je gek bent van elkaar? Als je alleen maar op elkaar gewezen bent, kan dit benauwend gaan werken. Vind de balans tussen bij elkaar zijn en bij je vrienden/vriendinnen/sporten.

Het is gezond je eigen “ding” te hebben naast je relatie.

9. Je leert van elkaar

In een goede relatie wordt je uitgedaagd, groei je, ontwikkel je jezelf. Daardoor kun je er beter achter komen wat je eigen doelen zijn, wat je nog wilt bereiken. Als je blijft “stil” staan, dan is er iets niet goed.

10. Je voelt je veilig

love-973128_640Als je constant twijfelt aan hem, geen vertrouwen hebt in wat hij zegt en doet, dan is er iets goed mis en moet je of goed met elkaar spreken of je eigen onzekerheid aanspreken.

Maar als het goed zit, voel je je veilig bij elkaar, geliefd en thuis.

11. Je hebt dezelfde doelen

Als je weet waar je heen wilt, hoe je het wilt bereiken, je op een lijn ligt samen daarin, zou dit je relatie nog stabieler en vloeiender kunnen maken. Het hoeven niet altijd dezelfde doelen te zijn, want ja, je blijft beiden toch ook een individu. En elkaar steunen in wat je wilt bereiken is des te belangrijker. Zolang jijzelf niet het gevoel krijgt dat het jullie uit elkaar zal drijven. Maar dat kun je bewaken.

En we weten allemaal, ja blijf realistisch en dit klinkt wel als de meest ideale relatie ever. Je nieuwe liefde hoeft niet te “voldoen” aan al deze punten. Het meest belangrijke is: als jij jezelf maar bent en zeker van jezelf. Het is maar wat jij belangrijk vind in een relatie. Maar dit zijn wel fijne punten om eens na te gaan bij jezelf, over je nieuwe lief.

Is hij de ware liefde? We zijn benieuwd naar jou ervaring. Laat hieronder je reactie achter, als je misschien nog tips of aanvullingen hebt.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Nov 2015

Leuk artikel! Ik heb hem gevonden hoor, die ware liefde. Kleine tip: in je roze tekst onder het artikel heb je jou ervaring geschreven, dit moet jouw ervaring zijn (bezittelijk vnw).

Reactie plaatsen