Is mijn kind echt ziek?
23 juni 2016 
3 min. leestijd

Is mijn kind echt ziek?

 

Pfff een lastige afweging weer vanochtend. De oudste is de hele week alweer thuis met buikpijn en hoofdpijn. De zoveelste keer dit schooljaar. De jongste informeert vanochtend eerst of de oudste vandaag wel naar school gaat. Nee, hij heeft nog steeds buikpijn. Jongste antwoordt “ik heb ook buikpijn”. Ik merk al wel een aantal dagen dat de jongste niet lekker in zijn vel zit. Ondanks dat hij wel leuke dingen doet. Hij spreekt af met vrienden en als ik ze dan zie voetballen in de tuin, heeft hij het ook echt leuk.

Kinderen en omgaan met druk. De jongste zit vanochtend bij mij aan de keukentafel. Behalve de buikpijn is er meer.

Hij zegt met zijn twaalf jaar dat het hem allemaal even teveel is.

Blog 2 08-06

Is mijn kind echt ziek?

Dat hij blij is, dat het met de sportclub nu vakantietijd is. Omdat hij nooit rust heeft. Dat hij het nu ook even niet kan opbrengen. Dat het op school vandaag dan toch niet gaat lukken. Het muziekexamen, binnenkort nog op kamp. Ik leg uit dat het naar de vakantie toe gaat en dat het dan heel normaal is dat je blij bent dat bepaalde dingen even niet hoeven. Dat de meeste mensen dit hebben. Hij geeft zelf ook nog aan, dat hij het zelf ook allemaal doet door de afgelopen dagen na schooltijd af te spreken. Dat hij om die reden gisteren ook al zei, vandaag niet af te willen spreken. Tja…. daar zit ik dan voor de vraag wel/niet???

Ik zie dat een kind dat er niet fit uit ziet. Ik zie de tranen. Ik zie dat het hem teveel is. Maar eigenlijk wil ik ook dat hij naar school gaat.

Hij is pas nog een week thuis geweest met een virus. Ik stel een halve dag voor. In mij de worsteling van “alweer ziek thuis, hij ziet er niet fit uit, ik zie dat het hem teveel is” en de actie-reactie is er een van discussie en strijd. Ik word kwaad en zeg dat ie maar gewoon gaat. Hij reageert dat ik dat dan ook even tegen mijn oudste moet zeggen. Ik zie hoe mijn kind last heeft van wat hij allemaal als druk ervaart maar ook hoe ik nu van mijn kant ook weer druk uitoefen. Uiteindelijk pak ik met een kwaad gebaar de telefoon en meldt hem ziek.

Blog 3 08-06-2016

Is mijn kind echt ziek?

Ik blijf zitten met het gevoel van twijfel of ik er nu goed aan heb gedaan om hem ziek te melden of niet. Het is zo’n situatie waarbij ik het lastig vind dat ik niet even kan sparren. Waarbij ik het ook lastig vind om de juiste keuze te maken. Of moet ik gewoon accepteren dat mijn kinderen misschien vaker ziek zijn dan de gemiddeld? En vooral blijven vertrouwen op mijn eigen gevoel dat hij vandaag dit dagje rust nodig heeft?

Ik ben benieuwd naar hoe jij dit doet. Hoe bepaal jij of je kind thuis blijft?

Hartegroet,
Mathilde

Wat ontzettend moeilijk voor Mathilde om haar kind zo te zien worstelen. Heeft iemand van jullie ervaring hiermee? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen