It’s about making memories, not spending money!
02 februari 2017 
5 min. leestijd

It’s about making memories, not spending money!

Ik heb al eens blog geschreven over dat geld niet gelukkig maakt, over het feit dat we geluk uit zoveel andere dingen kunnen halen. Nu merk ik dat ouders ook wel eens strugglen met het feit dat de mama meer geld heeft dan papa, dat papa meer geld uitgeeft aan het kind dan mama, dat het een beetje voelt als een competitie. Ik denk dat competitie het laatste is wat je wilt als gescheiden ouder, het kind kan niet worden omgekocht namelijk.

Kinderen hebben een eerste levensbehoefte. Ze hebben aandacht, voeding, hygiëne, ritme en heel veel liefde nodig. Als je deze zin zou lezen, zou geloven en er niet meer over nadenkt is het klaar. Maar helaas gaat het verschil in geld sommige ouders toch niet in de koude kleren zitten en spookt de frustratie rond in hun hoofd.

Hoe vaak ik ook roep: ‘To make a difference in someone’s life, you don’t have to be brilliant, rich, beautiful or perfect. You just have to care enough’ of wat ook een mooie is

‘Spend more time than money on your children. These are the memories they will take with them into their own adulthood, long after the trinkets and toys of yesterday have rusted’.

hartjes

Ik kan alleen maar refereren vanuit mijn eigen ervaring en daarbij ga ik niet erg in detail treden. Laten we het erop houden dat ik weg ben gegaan met heel weinig, 3x ben verhuisd in 3 jaar en niet veel geld te besteden had, wel veel vrienden had die met spulletjes aan kwamen zetten en me hielpen. Super dankbaar. Uiteindelijk woon ik nu in mijn eigen huurpaleisje die ik steeds meer opknap. Ook super dankbaar voor! Mijn ex kocht ons huis, ging erin samenwonen en bouwde een villa.

Nu had ik me natuurlijk heel erg kunnen frustreren dat hij een huis aan het bouwen was en dat ik in die 3 jaar maar af moest wachten of ik eindelijk eens een plek voor langer dan 1 jaar kon vinden, dat ik nu in een huurhuis woon en hij in een luxe villa. Maar eerlijk, dat is nog nooit in me opgekomen. En ik kon me druk maken dat zij wel eens in het buitenland op vakantie gaan en ik dat niet kan vanwege en geld en een auto die dat niet trekt. Het kan allemaal, maar het heeft zo weinig zin. Daarnaast prijs ik mijn onafhankelijkheid enorm.

geld

Toen ik eens wat op social media postte, schreef een vriend daaronder: ‘Making memories’. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om er met de kids op uit te gaan, bos, zandafgraving, stadstrand of gewoon de wijk in, maar die opmerking maakte concreet met wat ik aan het doen was,.

Ik maakte mooie herinneringen met en voor mijn kinderen, ik gaf ze mijn aandacht en tijd, alles wat ze nodig hadden.

En ja we halen ijsjes soms, maar ja, we nemen ook vaak een rugzak aan lekkers vanuit huis mee, gewoon omdat dat goed genoeg is. Het gaat om tijd besteden met elkaar, om laten zien dat je er voor elkaar bent, dat je die kids ziet opgroeien in al hun dimensies, gewoon zijn.

Mijn kinderen zijn ontzettend graag bij mij. Ze genieten van alles wat we doen, van de tijd die ik voor hen maak, omdat ik weet dat het maar 1x kan. Van de moeite die ik voor ze doe om te zorgen dat ze wel kunnen spelen, dat logeerpartijtjes hier maandelijks plaatsvinden, gewoon omdat ik gelukkig word van het feit, dat zij gelukkig zijn. En ik ben nu in de positie dat we wel weer eens wat dingen kunnen ondernemen die geld kosten. Zo ging ik naar Ajax met mijn zoon. Hij wilde al jaren zo graag en ik ging zijn droom waarmaken, machtig mooi! En zo ging ik naar Kinderen voor Kinderen met mijn dochter, genieten!

Het geld wat ik over heb, gaat veelal naar de kinderen, niet om dure cadeaus te kopen, maar om herinneringen te maken, om te genieten met z’n allen!

bos

Tuurlijk, mijn kids vragen voor hun verjaardag ook een oxboard, maar ze weten allang dat ze die niet krijgen. Prima als sommige ouders er voor kiezen om zo’n duur cadeau te geven, het is niet mijn ding en al kon ik, dan had ik dat stomme ding ook niet gekocht (ik heb er niets mee, dat blijkt haha!). Ze krijgen een cadeau wat ze graag willen, ja dat wel, maar als ik gaande het jaar ook leuke dingen met ze wil doen, is dat gewoon een leuk cadeau, wat zij by the way fantastisch vinden!

Weet je, ik was laatst in de Bruna en mijn dochter zag een potlood. Haar potlood was stuk thuis, dus ze wilde heeeeeel graag een nieuw potlood en dus ging ik de winkel uit met voor hen allebei een nieuw grijs potlood en een gum, serieus, de gelukkigste kinderen op aarde. Het klopt echt hoor, klein maar fijn, laten we onze kinderen liefde en aandacht geven en spullen leren waarderen. Ze komen niets tekort dan.

Zie ook: Drie tips om minder afhankelijk van geld te worden

Herinneringen zijn zoveel belangrijker dan geld. Hoe denk jij hierover?,

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Feb 2017

Helemaal mee eens, bovendien zijn sommige herinneringen onbetaalbaar dus niet in geld uit te drukken!! Mooi geschreven! Liefs, Saskia

Reactie plaatsen