7 tips: jaag je dromen na
18 november 2015 
6 min. leestijd

7 tips: jaag je dromen na

Allereerst, SUPER BEDANKT voor degenen die op mij gestemd hebben in de VIVA400! Jouw stem heeft heel veel gedaan, ik ben namelijk 3e geworden! Wat een geweldige eervolle prestatie. Ik ben er super blij mee, dus dank je wel voor je steun! 

Gisteren stond ik in Amsterdam Noord tussen 399 andere inspirerende vrouwen en dat gaf een geweldig gevoel. Het is toch te gek dat er in Nederland zoveel ondernemende vrouwen zijn die hun doel najagen. Ik kwam vrouwen uit alle hoeken tegen. Een vrouw die haar eigen tassenlijn van duurzaam leer heeft opgezet, een vrouw die een stichting op heeft gezet waar ze honden die uit een gezin uit geweldpleging komen in gastgezinnen, een vrouw die borstreconstructies uitvoert met lichaamseigen weefsel, business coaches, bloggers, noem maar op!

Jaag je dromen na

Vandaag ging ik nadenken, hoe kom je toch eigenlijk tussen al die geweldige vrouwen terecht, want dat is best een eer! En toen bedacht ik me dat het er natuurlijk helemaal niet om gaat dat je genomineerd wordt (al is dat echt mega vet), maar dat je je dromen najaagt! Dat je werkt met passie, dat je een grote missie hebt en dat je iedere dag weet dat je met jouw droom heel veel mensen helpt. 

Ik wil meer vrouwen inspireren, daarom vandaag 7 tips: jaag je dromen na!

Tip 1: Met klagen wordt de wereld niet beter

Ik kon wel blijven klagen dat er niets was voor alleenstaande moeders, maar ik kon het ook zelf gaan opzetten. Want wat heb je aan klagen? Door klagen komen er echt niet ineens goede dingen op je pad. Sterker nog, er zullen waarschijnlijk nog meer negatieve dingen op je pad komen. Maar wanneer jij de negatieve dingen weet om te zetten in positieve dingen, dan zul je versteld staan wat voor een positieve dingen op je pad zullen komen. 

Tip 2: Met een excuus blijf jij altijd stil staan

Er waren honderden redenen om niet aan Happy Single Moms te beginnen: 

  • Ik zou als alleenstaande moeder -zonder steun van de vader- geen vast inkomen meer hebben
  • Ik zou altijd met mijn bedrijf bezig moeten zijn
  • Ik zou in 1 klap de €20.000 aan spaargeld die ik de afgelopen jaren had opgebouwd ‘kwijt’ zijn
  • Ik zou soms tijd moeten investeren aan mijn bedrijf, terwijl ik eigenlijk bij mijn dochter zou willen zijn
  • Ik zou vaker om hulp moeten vragen 
  • En ga zo maar door…. 

Maar dat zijn allemaal excuses. Wanneer je echt ergens in gelooft, ga er dan voor. Het komt goed wat dit ook zal zijn.

Tip 3: Liever spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan, dan dat je er niet aan bent begonnen

Ken je dat? Van die verhalen van mensen die een geweldig idee hadden, maar niet de ballen hadden om het uit te voeren? Vervolgens komt er iemand een jaar later, die het idee wel uitvoert. Hoe frustrerend moet dat zijn wanneer iemand er met ‘jouw’ idee vandoor gaat en succesvol wordt. Dat had jij kunnen zijn! 

Tip 4: Gewoon doen

Ben jij iemand die eerst allerlei plannen uitgewerkt wil hebben, eerst met 5 mensen wil overleggen en vervolgens er nog een week over wil slapen? Soms moet je gewoon “doen”! Want door heel veel na te denken, ga je waarschijnlijk heel veel bezwaren voor jezelf bedenken en doe je het niet. Begrijp me niet verkeerd, het is niet verkeerd om over grote dingen na te denken, maar soms is het ook goed om gewoon actie te ondernemen. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik over de meeste dingen echt niet heel uitgebreid nadenk. Ik word enthousiast van een idee en voer het gewoon direct uit. Soms is het een succes en soms ook niet, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd! 

Tip 5: Durf risico’s te nemen

Voor velen lijkt het misschien easy peasy om een website op de zetten en is het normaal dat er van alles online is, maar daar schuilt natuurlijk heel veel achter. Je moet ook risico’s durven nemen. Als ik niet €20.000 geïnvesteerd had, dan waren deze blogsite en ontmoetingssite er nooit geweest. Zonder geld, is er namelijk geen site. Ik geloof heel erg in dit bedrijf, dus ik geloof ook dat het me wel weer toekomt. Maar mocht dat niet zo zijn, dan is het heel erg jammer dat ik dit geld niet meer terug zie, maar dan weet ik dat ik honderden en misschien wel duizenden alleenstaande moeders heb geholpen. Eerlijk gezegd ontroert het mij wanneer ik denk aan al die alleenstaande moeders wiens leven ik een beetje leuker en gemakkelijk heb gemaakt. Al heb met dit geld er slechts voor kunnen zorgen, dat maar een handje moeders zich niet meer zo alleen voelt als dat ik me ooit heb gevoeld, dan ben ik al heel erg dankbaar. 

Tip 6: Jaag je dromen na

Jaag je dromen na

Jaag je dromen na en wie weet sta jij ook naast Barry Atsma 🙂

Wat is eigenlijk jouw droom? Wat zou je graag willen in je leven als alles mogelijk zou zijn? En ga nu eens denken hoe je dingen wel kunt doen, in plaats van redenen te bedenken waarom je het niet zou doen. Je hoeft niet direct bij je einddoel te zijn, maak kleine stapjes en dan kom je er met hard werken echt wel! 

Tip 7: Handel altijd vanuit je hart

Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden, maar vergeet nooit waarom je iets gestart bent en blijf daar altijd heel dichtbij. Ik trap ook wel eens in de valkuil. Door het enthousiasme van al mijn ideeën neig ik soms zakelijk te denken in plaats van in mijn gevoel te zitten. Dan roep ik mezelf altijd terug en ga ik weer naar hoe ik mij ooit voelde. Dan verplaats ik me in al die alleenstaande moeders waar ik mailtjes van krijg of waar ik posts van op de website of Facebook zie. Dan weet ik weer precies waar ik het voor doe. 

Ik heb namelijk 1 missie en daar ga ik helemaal voor: ik wil de levens van minimaal 100.000 alleenstaande moeders positief beïnvloeden!

Hoe jaag jij je dromen na? Je kunt je bericht hieronder achterlaten! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen