Je ex dankbaar zijn
07 november 2018 
4 min. leestijd

Je ex dankbaar zijn

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.14″]

Ben je je ex dankbaar? Ondanks dat hij jou misschien slecht behandeld heeft, dat hij er nu niet meer is of ondanks dat de communicatie met hem zooo slecht gaat?

Je ex dankbaar zijn

Je ex dankbaar zijn

Zoveel moeders zijn boos op hun ex. En in veel gevallen vast terecht. Over het feit dat mijn ex niet in het leven van zijn kind verschijnt, kan ik weinig positiefs zeggen. Maar wat heeft het voor een zin wanneer ík boos ben? Want wie heb ik daar uiteindelijk mee?

1. Jezelf (boos zijn is namelijk écht een rot gevoel)

2. Je kind (kinderen voelen namelijk alles en nemen zonder dat je er erg in hebt jouw gevoelens van woede over)

Wie heb je er helemaal niet mee? Je ex? Dus terwijl jij boos aan het zijn bent, gaat hij vrolijk verder met z’n leven. Dat klinkt toch niet echt hoe je het wilt toch?

Dus is er een keuze:

  1. Je blijft boos op je ex

Hierdoor zit jij niet lekker in je vel, verspil jij energie die je ook aan leuke dingen kunt besteden en ben je veel vaker negatief dan nodig. Bovendien merkt jouw kind dat, waardoor je ook nog eens deze gevoelens over kunt brengen naar je kind. Dan zit je met een boos kind, zonder dat je begrijpt waarom hij of zij boos is.

  1. Je vergeeft hem en gaat verder

Ja, vergeven. Vergeven doe je nooit voor de ander, maar altijd voor jezelf. Want nogmaals, JIJ zit met alle negatieve gevoelens, je ex merkt daar niets van. Dus waarom nog meer energie aan hem verspillen? Dat is ie toch niet waard? De beste ‘wraak’ is als jij positief verder gaat met je leven.

Maar hoe draai je die boze gevoelens om?

Je ex dankbaar zijn

Je ex dankbaar zijn

Door dankbaarheid!

Want eerlijk, wat voor een negatieve dingen je ook over hem kunt zeggen, zonder hem was jouw prins of prinses er nooit maar dan ook nooit geweest. Dus je hoeft alleen maar naar je kind te kijken en dankbaar te zijn voor wat er voor je staat.

Zo ben je eindelijk vrij!

Want wanneer je kunt kiezen uit liefde of uit woede, waar kies je dan voor? Ik hoop liefde. En ook al doet het misschien nog steeds pijn wat er is gebeurd, kies ervoor om met liefde naar hem te kijken. Niet om de acties die hij heeft ondernomen, maar om het kind wat je hebt en omdat jij vrij wilt zijn! Vrij van hem, vrij van de negatieve gevoelens en vrij van de boosheid.

Wanneer je zou kiezen voor woede, dan heb je alleen maar jezelf daarmee. Hij merk er namelijk niets van als jij boos bent. Of wanneer hij het wel merkt omdat je het uit, dan is dat dus allemaal verspilde energie die je aan hem besteed, en die zou je ook aan iets leuks kunnen besteden.

En wanneer je toch woede, verdriet en pijn op voelt komen, dan hoef je alleen maar naar je kind te kijken.

Liefde

Liefde

And there it is…
Love ❤️

Het loslaten van je ex, zodat je zelf weer vrij verder kan.

Vergeven doe je niet voor een ander. Vergeven doe je voor jezelf, en vooral voor je kind.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
Reactie plaatsen