Je kind missen

Je kind missen…. Dat vind ik een van de naarste dingen van gescheiden zijn, dat went echt nooit! Nu ben ik ook nog eens elke maand een paar keer in het buitenland voor mijn werk als stewardess en komt het voor dat ik net terug ben van een vlucht en mijn zoon het weekend bij zijn vader doorbrengt. Inmiddels heb ik geleerd hoe ik daar mee om moet gaan. Ik kan oprecht genieten van de tijd met mezelf, doe ik leuke dingen met mijn vriendinnen, haal ik achterstallig werk in voor mijn bedrijf en vermaak ik me best wel, maar op de achtergrond knaagt er altijd een onbestemd gevoel.

Als je zelf moeder bent, snap je vast wat ik bedoel, je kind missen blijft lastig! 

Omdat ik ervan overtuigd ben dat je gedachten je emoties beïnvloeden heb ik een tijdje geleden een lijstje gemaakt met positieve dingen die uit onze scheiding zijn voortgekomen. En dat lijstje was eigenlijk superlang 🙂

Motherhood-Quote-2Een van de dingen op mijn lijstje, is de band met mijn zoon, die is namelijk supersterk. We zijn echt twee handen op een buik. Omdat ik goedkoop kan vliegen en we allebei dol zijn op reizen, hebben we met z’n tweetjes al heel wat van de wereld gezien. De gesprekken die we (hij is 14 jaar) samen hebben, zijn vaak heel bijzonder. Dan kan ik me echt verbazen hoe wijs hij al is en wat voor goede kijk hij op het leven heeft. Natuurlijk heeft ie af en toe last van tienerbuien, maar die momenten zijn eigenlijk te verwaarlozen.

Laatst vroeg ik aan hem “hoe lang duurt die pubertijd eigenlijk?”. Kreeg ik als antwoord: “net zolang als de overgang”

Ik moest zo lachen en was echt dankbaar voor de humor die wij samen kunnen delen. Binnenkort gaan we samen naar Italië en zijn beste vriend gaat gezellig mee. Vorig jaar waren we samen met mijn neef en zijn gezin, die daar een huis hebben. Helemaal in het uiterste puntje, zonder toeristen en helemaal zoals ‘la dolce Italia’ moet zijn. Deze week ben ik nog keihard aan het werk om de laatste zaken voor ons bedrijf Dress To Impress af te handelen. De admin doe ik met dit weer lekker buiten. Dat is het voordeel van zelfstandig ondernemer zijn!

Je kind missen is zwaar! Maar de momenten die je daarna samen heb zijn super bijzonder!

Mijn volgende blog gaat over financiële onafhankelijkheid en over hoe belangrijk ik het vind voor vrouwen om je eigen geld te verdienen.

Tot volgende week donderdag!
Liefs, Liz

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Nov 2015

Ik herken 't gevoel en ik doe ook leuke dingen, werken enz. Ik geniet ook van de tijd voor mezelf. Maar dat onbestemde gevoel is altijd aanwezig als m'n tweelingdochters niet bij mij zijn.

Reactie plaatsen